Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Πάρκο Τρίτση: Εγχείρημα μαζέματος

Κυριακή 31 Μαρτίου στις 17:30 στο θέατρο κάτω από τους προσκόπους.
Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντ. Τρίτσης»
Αγαπητες/οί συνοδοιπόροι,
Το πάρκο Τρίτση είναι ο χώρος μας, είναι η απαίτησή μας, είναι δικαίωμά μας! Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί επιπλέον και να εμφανιστεί μία ιδιωτικοποίηση ως σωτήρια λύση.
Τρία βήματα που μπορούν να γίνουν άμεσα και να βελτιωθεί η κατάσταση:
  1. Επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ) και του πόσιμου νερού (ΕΥΔΑΠ).
  2. Λειτουργία του συστήματος ανακυκλοφορίας των λιμνών 
  3. Λειτουργία του ηλεκτροφωτισμού και των τουαλετών 

Για το «καλό ταξίδι» του Μένιου...

Γράφει ο Δημήτρης Φεργάδης 
Μετά τον μεγάλο φίλο, τον Νικόλα τον Γκαβέρα, «που ‘φυγε» πρόσφατα από κοντά μας, τώρα, (29/3/2013) «πάει» και ο Μένιος. Ο Κορομηλάς.
Η μεταλλαγμένη σήμερα Τσούμπα – παλιοί κάτοικοί της και οι δυο – αδυνάτισε πολύ πια και οι χωμάτινοι Άγιοι Ανάργυροι αποχαιρετούν ακόμα ένα δικό τους άνθρωπο. Χαρακτηριστική περσόνα των Αγίων ο Μένιος, ταύτισε περισσότερο από τον καθένα τον εαυτόν του με την αγαπημένη του Ένωση. «Παράγοντας» (όχι σαν τους σημερινούς επαγγελματίες – προς Θεού!) από νέος («πειρατής» – ταξιτζής τότε) ο Μένιος βρισκόταν συχνά έξω από κανόνες ποδοσφαιρικής ευγένειας. Ιδιαίτερα όταν η Ένωση έπαιζε με τον Ολυμπιακό Λιοσίων ή το Μενίδι. Φωνακλάς, φασαριόζος, παρεμβατικός, έτοιμος να αρχίσει αλλά και να σβήσει έναν ποδοσφαιροκαυγά για χάρη της Ένωσης.
Το στέκι του Κορομηλά, τα σφαιριστήρια του Γιάννη δηλαδή, αλλά και των αδελφών του Μένιου και Θόδωρου ήτανε σημείο συνάντησης όλων των νέων Αγιαναργυριωτών. Και ποιος δεν «πέρασε» (δεκαετίες ‘50-‘60) από τα σφαιριστήρια των Κορομηλάδων; (αρχές οδού Μάχης Κρήτης, δίπλα στο τότε φαρμακείο του Μελά στην πλατεία, σήμερα ο ΠΑΡΑΒΑΣ). Για μια ξερή, μια κολιτσίνα, λίγο «ποδοσφαιράκι» ή μπιλιάρδο με στοίχημα ένα μπακλαβά ή ένα κανταΐφι (που πολλές φορές γραφότανε στο τεφτέρι του Γιάννη και του Μένιου). Πάνω απ’ όλα όμως για να συζητήσει για τα «κατορθώματα» της Ενωσάρας και να ξεφύγει έτσι για λίγο από τα μικρά ή μεγάλα αδιέξοδα και της τότε σκληρής πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας.
Και ο Μένιος παντού παρών. Πότε με τους «ανήσυχους» γραμματισμένους, από την δραστήρια Λέσχη «Κασταλία», που αριβάρανε στα σφαιριστήρια – ουδεμία σχέση με τις τωρινές καφετέριες – για μια πρέφα και πότε με τους κάλφες και τους μάστορες του σιδεράδικου του Ζχαριάδη που φωνασκούσανε για ένα «κάλπικο» γκολ στο ποδοσφαιράκι.
Και τα κατάφερνε πάντα καλά ο Μένιος. Όπως καλά και διακριτικά τα κατάφερνε και σε άλλες, πιο ευαίσθητες, περιπτώσεις που η βοήθειά του ήτανε «δώρο Θεού».
Μένιο, καλό σου ταξίδι.

Από το λεύκωμα "Η πόλη των Αγίων": Μια παρέα ποδοσφαιριστών και φιλάθλων της "Ένωσης" στο Λαύριο, μέσα της δεκαετίας του '50. Ανάμεσά τους, ο Μένιος Κορομηλάς, στη σειρά των όρθιων, πέμπτος από αριστερά, αμέσως μετά (έκτος) ο Δημήτρης Φεργάδης και τελευταίος δεξιά από τους καθιστούς ο αδελφός του Μένιου, Γιάννης Κορομηλάς.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Να συνεχίσει το «Βοήθεια στο Σπίτι» απαιτεί ο Δήμος Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Στο πλευρό των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η εφαρμογή του οποίου λήγει στις 31 Μαρτίου, τάχθηκε με ομόφωνο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Επιπλέον, το Σώμα ζητεί την συνέχιση λειτουργίας του προγράμματος και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ο δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος της ΠΕΔΑ Νίκος Σαράντης, ο οποίος εξαρχής έχει καταστήσει σαφέστατη τη θέση του υπέρ του προγράμματος και των εργαζομένων, επανέλαβε πως εμμένει σε αυτή την άποψη και περιμένει και από την ΚΕΔΕ να υιοθετήσει την ίδια γραμμή. «Από την πλευρά του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και της ΠΕΔΑ έχουν γίνει προσπάθειες, μπορεί όχι όλες, αλλά έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες και διάφορες συναντήσεις, μέχρι κάποια στιγμή που δεν μας δεχόντουσαν καν να μιλήσουμε. Εμείς παραμένουμε στην ίδια θέση, ότι το βοήθεια στο Σπίτι πρέπει να παραμείνει ως έχει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαράντης.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η παρουσίαση των βιβλίων του Βασίλη Παπαμιχαλόπουλου

Ο Εκδοτικός Οίκος “Άπαρσις” σας καλεί στην παρουσίαση των ποιητικών συλλογών του Βασίλη Παπαμιχαλόπουλου 
«Του Έρωτα» και «Εν Καταδύσει»
την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 στις 8:30 μ.μ. στον “Πευκώνα” στους Αγίους Αναργύρους (λίγο πριν την πλατεία των Αγίων Αναργύρων)
Θα μιλήσουν ο Πάνος Σταθόγιαννης συγγραφέας και η Τζούλια Φορτούνη ποιήτρια.
Απαγγέλει η Γιάννα Αγγελοπούλου Εκπ/κός. 
Την παρουσίαση συνοδεύει με τη μουσική του ο Νίκος Πιπινέλης
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον Νίκο Πιπινέλη και SANMΠANTA τους ΒRIGHT SHADOWS και άλλους φίλους.
Σχετική μας ανάρτηση ΕΔΩ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση του ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ,οι κομματικές οργανώσεις Αγίων Αναργύρων – Καματερού διοργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού», την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 στις 7:30 το απόγευμα., στο Β’ ΚΑΠΗ (Κωνσταντινουπόλεως και Πλαπούτα) 
Θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Μανουσογιαννάκης

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Αγωνιστική παρέμβαση κατοίκων στην παρέλαση Καματερού

25 Μαρτίου 2013. Η φετινή παρέλαση στο Καματερό «σημαδεύτηκε» από την μαζική αγωνιστική παρέμβαση των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για το χαράτσι της «εισφοράς γης σε χρήμα» που έχει αποφασίσει η δημοτική αρχή να επιβάλλει – αυτό το χρονικό διάστημα – στους κατοίκους του Άτταλου.
Η παρέμβαση αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση των κατοίκων του Άτταλου και στηρίχτηκε από τις συνελεύσεις του Αγίου Τρύφωνα και του Γεροβουνού. Οι κάτοικοι είχαν αναρτήσει πανό μπροστά από το (παλιό) δημαρχείο του Καματερού και διαδήλωσαν αμέσως μετά από τη μαθητική νεολαία. Με συνθήματα όπως, «Αντίσταση αγώνας σε κάθε γειτονιά - Κανείς δεν θα πληρώσει αυτή την εισφορά»«Έχουμε το δίκιο και μπαίνουμε μπροστά - Σαράντη πάρε πίσω αυτή την εισφορά»«Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι - ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», εισέπραξαν τα χειροκροτήματα και την επιδοκιμασία των παρευρισκομένων, ενώ δήλωσαν ότι η επιτυχία και της σημερινής παρέμβασης δυναμώνει την θέλησή τους και επιτάσσει την ένταση της προσπάθειας τους

Σχετικά: ΕΔΩ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Το ανούσιο περιβαλλοντικό μάρκετινγκ και οι …. Ώρες της Γης

Διαβάσαμε σε δελτίο τύπου του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού ότι και «φέτος, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη μας. Σβήνουμε λοιπόν τα φώτα για μια ώρα - την Ώρα της Γης – το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, στις 20:30. 
Ας θυμηθούμε μια παλαιότερη ανακοίνωση του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» που στις μέρες μας είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρη:
Με αφορμή τη γνωστή γιορτή που έχει στηθεί και φέτος για την «ώρα της Γης» το Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας δηλώνει αποστροφή απέναντι:
  • Στο πανηγύρι της τεχνητής ενοχοποίησης των απλών πολιτών για την κλιματική αλλαγή και τα δεινά του πλανήτη
  • Στη σκόπιμη απενεχοποίηση των βιομηχανιών και των εταιρειών – χορηγών της «Ώρας της Γης 200...+» που ευθύνονται για τα καθημερινά και τεράστια περιβαλλοντικά εγκλήματα στη χώρας μας
  • Στην ανούσια φλυαρία του περιβαλλοντικού λόμπι και των όψιμων οικολόγων που αφιερώνουν ώρες σε καμπάνιες που αποπροσανατολίζουν τους πολίτες, δηλώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό «στέλνουν ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες της γης»!, και ούτε λεπτό στα ουσιώδη περιβαλλοντικά προβλήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας.

Εκλογές στην 'Ενωση Κρητών Αγίων Αναργύρων

Αυτή την Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013, θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού συμβουλίου, στα γραφεία του συλλόγου, Λάμπρου Κατσώνη & Μαραθώνος 8.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ
Η συμμετοχή όλων των μελών του συλλόγου είναι απαραίτητη.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Εκδηλώσεις στον Δήμο μας

Αίθουσα θεάτρου Πολιτιστικού Κέντρου «Σπύρος Αποστόλου», Ηρώων Πολυτεχνείου 39, Άγιοι Ανάργυροι
Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, ώρα 6:00 μ. μ.
Αυτοσχεδιαστική παράσταση «Θέατρο… Γιατί;» από τις ομάδες θεάτρου εφήβων και ενηλίκων του Οργανισμού Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, σε σκηνοθεσία Σοφίας Κορώνη
Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, ώρα 9:00 μ. μ.
Η πρωτοποριακή παράσταση «Ο Μπήντερμαν και οι εμπρηστές» του Νομπελίστα Μαξ Φρις, από την θεατρική σκηνή «Εκτός Σχεδίου», σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου – Σήφη Μανταδάκη.
Κινηματοθέατρο «Μελίνα», Λ. Φυλής 165, Καματερό 
Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013, ώρα 6:00 μ. μ.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Παιδείας και ο Σύλλογος Πελοποννησίων Καματερού "Ο Γέρος του Μοριά" συνδιοργανώνουν επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821. Το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί με ζωντανή μουσική από το παραδοσιακό συγκρότημα του Γιώργου Δαλιάνη
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ Από το site του Δήμου

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Για τον Φώτη Αγγουλέ


Εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο προλεταριακό ποιητή Φώτη Αγγουλέ, σήμερα, Τετάρτη 20 του Μάρτη 2013 και ώρα 6:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Σπύρος Αποστόλου»
ΦΩΤΗΣ ΑΓΓΟΥΛΕΣ Ο ποιητής των «συρμάτων»
...Ο Φώτης Αγγουλές γεννήθηκε το 1910 στο Τσεσμέ της Μ. Ασίας και πέθανε στις 28 Μάρτη 1964. Εγκαταστάθηκε, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, στη Χίο όπου ζούσε ως ψαράς. Στον πόλεμο κατέφυγε στη Μ. Ανατολή, όπου και κατατάχθηκε εθελοντής στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Οργανωμένος στην Αντιφασιστική Οργάνωση Ναυτικού (ΑΟΝ), γνώρισε διώξεις, φυλακές, στρατόπεδα, εξορίες, τόσο απ' τους Αγγλους όσο και από τις ελληνικές κυβερνήσεις, εξαιτίας της ένταξής του στο ΚΚΕ.
Ο «ποιητής των συρμάτων», κρατούμενος των Αγγλων στο στρατόπεδο Μπαρντίας της Μ. Ανατολής, μαζί με 15.000 Ελληνες δημοκρατικούς στρατιώτες και μέσα στο χαροπάλεμά του απ' την αρρώστια του άσθματος που τον βασάνιζε, γράφει αναπολώντας τη μορφή του Μπάιρον:
«Εμείς την εκτιμούμε τη φιλία / εμείς τη λευτεριά την αγαπούμε... / Μα τώρα που βάρβαροι οι δικοί σου / μας τυραννούν τι να τους πούμε;» 

Κάλεσμα αγωνιστικής παρέμβασης, 25 Μαρτίου 2013, ώρα 11 π.μ. στο παλιό Δημαρχείο Καματερού για την εισφορά γης σε χρήμα

Είμαστε κάτοικοι του Καματερού περιοχής Αττάλου που τα τελευταία χρόνια ζούμε την καταστροφή από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων με τη μείωση των μισθών, συντάξεων, με τις απολύσεις, την καταστροφή κάθε κοινωνικής παροχής, την ανελέητη φοροληστεία, τα χαράτσια.
Και μέσα σ' αυτή την φτωχοποίηση ήρθε ο Δήμος να μας αποτελειώσει με την επιβολή της εισφοράς γης και σε χρήμα, με ποσά που αγγίζουν εισοδήματα που αντιστοιχούν σε ένα χρόνο έως και 2 χρόνια εργασίας (μέχρι και 35.000 €!!!!). Για κάποιους μάλιστα συνταξιούχους δεν ξεχρεώνονται έστω και αν δίνουν όλη την σύνταξη τους χωρίς να τρώνε για το υπόλοιπο της ζωής τους. Και σε λίγο καιρό η εισφορά θα έρθει και στην περιοχή του Αγ. Τρύφωνα και του Γεροβουνού.
….είναι άραγε το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση της περιοχής ή η έλλειψη πόρων λόγω των περικοπών των μνημονίων;
Άραγε, θα γίνουν έργα για τους κοινόχρηστους χώρους; Σίγουρα όχι, διότι πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε τα χρήματα του πράσινου ταμείου, όπου πηγαίνει η εισφορά γης σε χρήμα, να μειωθεί στο 2,5 % και τα υπόλοιπα θα πάνε για τους δανειστές ......

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ο Απρίλης μήνας λαϊκής στάσης πληρωμών

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΕ ΜΗΝΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3/201
Προς
Κάθε εργατική ομοσπονδία, σωματείο, επιτροπή, πρωτοβουλία, συνέλευση που αντιτίθεται στα χαράτσια και στην αντιλαϊκή φοροληστεία.
Τα χαράτσια και οι φόροι που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, σε συνδυασμό με την ανεργία, την περικοπή μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών, έχουν οδηγήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας όχι μόνο να μη μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, αλλά να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση.
Αυτή η κατάσταση χρειάζεται να πάρει τέλος, πριν οδηγηθούμε σε ολοκληρωτική πείνα και εξαθλίωση.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Εκτός …ΣΧΕΔΙΟΥ

Για το παρόν του μελλοντικού μας «μηδέν»
Γράφει ο Δημήτρης Φεργάδης 
Η συνάντηση – στον Πύργο – τυχαία. Παλιός Αγιαναργυριώτης και φίλος, συνταξιούχος εδώ και αρκετά χρόνια, έβρισκε, όπως είπε, τον Πύργο Βασιλίσσης (νυν Πάρκο Τρίτση) ιδανικό χώρο για τον αναγκαίο περίπατο. Κι έτσι συνοδοιπορήσαμε για πολύ.
Κουβέντα στην κουβέντα, φυσικά για τα περασμένα ανεπιστρεπτί παλιά, το μυαλό χωρίς καμιά προειδοποίηση, έτσι απλά και «ανεπαίσθητα» βγήκε από τις γραμμές του τραίνου. Έτσι απλά και «ανεπαίσθητα» με εκείνες τις περίεργες και ανερμήνευτες διαδρομές του, σαν ροή νερού σε ρυάκι, μας οδήγησε, με αφηγητή – πρωταγωνιστή πάντα τον φίλο, κάπου μακριά αλλά και «μακριά» από τη συζήτηση για τα παλιά. Στην, για πολλούς και για μένα, ονειρική Μονεμβάσια και στον κοντινό Άγιο Φωκά, με τα δεκαοχτώ, καθόλου κακό χωριό, όλα κι όλα σπίτια του. Το τοπίο, πίνακας του Θεόφιλου, συμπλήρωνε ένα λευκό εκκλησάκι με το κοιμητήρι του χωριού, σοφά – και τα δύο – τοποθετημένα, πάνω από τις αποχρώσεις – χίλιες – του μπλε – μπροστά απλωμένου – Μυρτώου.
Πάραυτα, «Μετεβλήθη εντός μου ο ρυθμός του κόσμου», μας είπε πως είπε στον εαυτό του, συγκλονισμένος από την θέα ο φίλος. Και ευθύς, ως ορθολογιστής (ναι) και πραγματιστής (ναι, ναι…) εξέφρασε επιθυμίαν μεγάλη για ένα «άλμα πιο γρήγορο από την φθορά» (Οδ. Ελύτης).
Έτσι απλά και μετά λόγου γνώσεως, ο πραγματιστής φίλος ζήτησε η μετά την (όταν…) «απόσυρσή του» εναπόθεση να γίνει σ’ αυτόν εδώ τον τόπο. Και υποψιασμένος για τα – σιωπή εμείς – πιθανά ερωτήματα συνέχισε με απάντηση προς εμένα.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η νέα διοίκηση για το πάρκο «Τρίτσης»

Με απόφαση της Γ.Γ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάρως Ευαγγελίδου, ορίστηκε νέα διοίκηση στον Μητροπολιτικό Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, που στην ευθύνη του είναι το Περιβαλλοντικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Έτσι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι:
  1. Μπακογιάννης Ευθύμιος του Γεωργίου, Αγρονόμος – Τοπογράφος, Διδάκτωρ Πολεοδόμος, ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή του τον Γκίκα Ιωάννη του Γεωργίου
  2. Κόκκορης Κωνσταντίνος του Ηλία, Μεταλλειολόγος Μηχανικός, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Ορφανό Αθανάσιο του Ιωάννη (ΑΔΤ ΑΗ032590), Ιατρό.
  3. Μιχαλόπουλος Ιωάννης του Κωνσταντίνου, Εκπαιδευτικός ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Ταβλαδωράκη Κωνσταντίνο του Νικολάου τ. Οικονομολόγο 
  4. Χορτατσιάνη Ευαγγελία του Αναστασίου, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της την Φάντη Ελευθερία του Απόστολου, Καθηγήτρια 
  5. Σταυράκη Αικατερίνη του Γεωργίου, Αρχιτέκτονας-Πολεοδόμος, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΟΡΣΑ, εκπρόσωπος του ΟΡΣΑ, με αναπληρώτριά της τη Δρούγα Ιουλία του Αποστόλου Αρχιτέκτονα-Περιβαλλοντολόγο, υπάλληλο του ΟΡΣΑ
  6. Παπαγεωργίου Θεονύμφη του Παντελή Αρχιτέκτονας - Χωροτάκτης, ως τακτικό μέλος, εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ, με αναπληρωτή της τον Πρωτόπαπα Γεώργιο του Πέτρου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό. 
  7. Ανδρέας Μποζίκας του Αντωνίου, Πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Τόλη Γεώργιο του Ευαγγέλου, αντιδήμαρχο του Δήμου Αιγάλεω 
  8. Καράμπελας Κωνσταντίνος του Ιωάννου, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Καραΐνδρου Θάλεια του Γεωργίου, Περιφερειακό Σύμβουλο 
  9. Μηλιώνης Σταύρος του Δημητρίου Φυσικός, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Γιαννέλο Αλέξανδρο του Ιωάννη, Διευθυντή Μάρκετιγκ και Πωλήσεων των Ταχυμεταφορών των ΕΛΤΑ. 
Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Προέδρου καθήκοντα Προέδρου ασκεί ο Κόκκορης Κωνσταντίνος και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος και του δεύτερου ο Μιχαλόπουλος Ιωάννης.

Η «Αλληλεγγύη» για την Πράξη Εφαρμογής στον Άτταλο

Θέμα νομικό ή πολιτικό;

Τρία δημοτικά συμβούλια έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα με θέμα την Πράξη Εφαρμογής του Πολεοδομικού Σχεδίου για την γειτονιά του Αττάλου στο Καματερό και ακόμα η διοίκηση του δήμου αρνείται να συνταχθεί στο πλευρό και τα αιτήματα των κατοίκων. Γιατί άραγε;
Στο τελευταίο μάλιστα δημοτικό συμβούλιο που έγινε μετά από ισχυρή πίεση των κατοίκων -οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν δημιουργήσει μια πολύ όμορφη συλλογική “κατάσταση” για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους- ο δήμαρχος κ. Σαράντης έθεσε εξαρχής κάποιες υποσχέσεις και δημιούργησε συγκεκριμένες προσδοκίες σε όσους και όσες των άκουγαν προς στιγμήν. Όμως κύριε Σαράντη είναι έτσι τα πράγματα;
Καταρχήν ο δήμαρχος απέκλεισε την διαδικασία του εξώδικου συμβιβασμού. Ενώ στο άρθρο 2 του ν.2882/01 αναφέρεται ρητά η δυνατότητα εξώδικου συμβιβασμού με τους κατοίκους για τον ορισμό τιμής, βασίζόμενος λέει σε ρύθμιση του υπουργείου ν.3212/03, την αποκλείει. Επειδή ο καθένας μεταφράζει κατά το δοκούν τους νόμους απ΄ότι φαίνεται, να αναφέρουμε ότι υπάρχει εγκύκλιος του 2006 που προτρέπει τις διοικήσεις των δήμων να λύνουν τα θέματα που προκύπτουν με τους δημότες με εξώδικο συμβιβασμό. Η δική μας διοίκηση αρνείται βέβαια να το δει, αφού μια προσφυγή στο δικαστήριο είναι πολύ πιθανό να της αποφέρει μια υψηλότερη τιμή.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Στο σφυρί και η ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων

Ανάμεσα στα 28 δημόσια κτήρια που βγάζει στο σφυρί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) είναι και αυτό της Δ.Ο.Υ. Αγίων Αναργύρων. (Δείτε σχετικά ΕΔΩ). 
Σύμφωνα με την πρόσκληση που δημοσιεύθηκε χθες, η συναλλαγή αφορά σε 28 ακίνητα, τα οποία διακρίνονται σε δύο χαρτοφυλάκια παρόμοιου μεγέθους, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες υπουργείων, εφορίες και αστυνομικά τμήματα.
Σύμφωνα με τη μέθοδο «μίσθωσης και επαναγοράς», οι επενδυτές που θα επιλεγούν θα αγοράσουν τα ακίνητα από το ΤΑΙΠΕΔ και θα συνάψουν με το ελληνικό δημόσιο μακροχρόνιες μισθώσεις. Το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς των ακινήτων στη λήξη της μίσθωσης.
Η «αξιοποίηση» όπως την ονομάζουν περιλαμβάνει δύο φάσεις.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

5η συνεδρίαση 2013 Δημ. Συμβουλίου Αγ. Αναργύρων


Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, ώρα 7 μ.μ. 
στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο παλιό δημαρχείο (απέναντι από εκκλησία Αγίων Αναργύρων
Η ημερήσια διάταξη:
  1. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου για το έτος 2013. 
  2. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με για το έτος 2013. 

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ο Μπηντερμαν και οι εμπρηστές

Η Θεατρική Σκηνή Εκτός Σχεδίου άνοιξε τις πύλες της και σας περιμένει!
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9 το βράδυ με το έργο του Ελβετού Μαξ Φρις "Ο Μπήντερμαν και οι εμπρηστές".

ΕΊΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οδος Θεοτόκου, Εργατικές Κατοικίες Καματερού, ΚΑΜΑΤΕΡΟ 
Τηλ. επικ. 6944 935 221

Σχετικά με το έργο

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Γεια και χαρά λοιπόν σύντροφε Ούγκο

Αντίο Ούγκο Τσάβες
Η ιστορία είναι πάντα δίκαιη και γαλαντόμα με αυτούς που στέκονται απέναντί της σαν ισότιμοι συνομιλητές της και ενεργοί διαμορφωτές της προς μια άλλη, δίκαιη κοινωνία.
Ο Ούγκο Τσάβες ήταν ένας από αυτούς. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υπήρξε η ζωντανή απόδειξη ότι οι επαναστατικές ιδέες και τα κινήματα μπορούν να νικάνε, αλλά μπορούν και να αλλάζουν τον κόσμο. Η πολιτική του πορεία και η θητεία του στη θέση του προέδρου της Βενεζουέλας, μπορεί να μην ήταν η επιτομή της επαναστατικής κατάληψης της εξουσίας από τις δυνάμεις της εργασίας, ήταν όμως η πιο ζωντανή απόδειξη πως οι λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στην επανάσταση και την αντεπανάσταση δεν πρέπει να είναι «καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» με τρόικες, δανεισμούς και εξαθλιωμένους λαούς.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Συνέλευση στον Άτταλο για συνέχιση του αγώνα

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ.
στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού (Πάρου και Καρύστου)
Πρόσκληση της «Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Κατοίκων Άτταλου»
Για τη συνέχιση του αγώνα μας σχετικά με την «ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ»
Μετά την πετυχημένη μαζική και αγωνιστική παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Φεβρουαρίου, είναι ανάγκη να συζητήσουμε τα συμπεράσματά μας και τον τρόπο συνέχισης του αγώνα μας
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη
Η δύναμή μας είναι η ενότητα και η αποφασιστικότητά μας

Συλλογική κουζίνα-αποκριάτικο γλέντι από το «Τρένο της Αλληλεγγύης»

Το "Τρένο της Αλληλεγγύης", με χαρά σας προσκαλεί στην Συλλογική Κουζίνα που διοργανώνει στον ΠΕΥΚΩΝΑ, την ΚΥΡΙΑΚΗ 10/3 στις 12.00.
Ελάτε να γνωριστούμε, να φάμε σπιτικά και συλλογικά, να διασκεδάσουμε με το μουσικό συγκρότημα "ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ" και να ξεφύγουμε από την μουντή μας καθημερινότητα...
Φέρνουμε την αποκριάτικη γλεντζέδικη μας διάθεση και διασκεδάζουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ!!

Ενημέρωση, δράσεις, υλικό κλπ στο:

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Η δημόσια υγεία διαλύεται! Το Αττικό καταρρέει!

Συγκέντρωση και κινητοποίηση Τρίτη 5 Μάρτη 5 μ.μ. ΞΕΚΙΝΑΜΕ από το Παλατάκι στο Χαϊδάρι.
Η δημόσια υγεία στην περιοχή μας βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση και στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Σε μια περιοχή που μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία, με παιδιά ανεμβολίαστα και υποσιτισμένα, με τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα διαρκώς να αυξάνει λόγω της γενικότερης ανέχειας και υποβάθμισης των συνθηκών ζωής, το ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο (όπως και τα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής) αφήνεται στην τύχη του. Με την αθλιότητα των ράντζων να είναι καθημερινό φαινόμενο, με προσωπικό να υπολείπεται δραματικά, θέσεις εργασίας να μην προκηρύσσονται, κρεβάτια ΜΕΘ και χειρουργικές αίθουσες να κλείνουν, γιατροί και νοσηλευτές να βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους. 
Αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση που δημιουργείται είναι η κυβέρνηση, τα μνημόνια, η Ε.Ε., το ΔΝΤ και η πολιτική τους, που κλείνουν νοσοκομεία, δεν προσλαμβάνουν προσωπικό (έχουν απαγορέψει στην ουσία τις προσλήψεις στο δημόσιο με την αναλογία 1/10), περικόπτουν άγρια τις δαπάνες για την δημόσια περίθαλψη και το ΕΣΥ. Έχουν στόχο να καταργήσουν τις κοινωνικές παροχές και ότι απόμεινε από το δημόσιο, υπέρ των ιδιωτικών ομίλων και της επιχειρηματικής «ανάπτυξης».

Διαχείριση Απορριμμάτων

Συντονίζονται οι Επιτροπές Αγώνα της Αττικής
Ψήφισμα – Ανακοίνωση
Την Τετάρτη 20/2/2013, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα Φυλής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συντονισμού των Επιτροπών Αγώνα από Γραμματικό και Κερατέα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Οικισμού Γεννηματά Άνω Λιοσίων.
Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων διαπιστώθηκε ότι: Ο υφιστάμενος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), ο οποίος εγκρίθηκε το 2003 και τροποποιήθηκε το 2006, κινείται στην αδιέξοδη λογική διαχείρισης της υπάρχουσας κατάστασης με συνδυασμό των παρακάτω αξόνων: 
  • Περιβαλλοντική καταστροφή των επιλεγμένων περιοχών με θάψιμο των σκουπιδιών σε χωματερές (ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ) και με καύση απορριμμάτων ή με μεθόδους προπομπούς της καύσης (σε Φυλή – Άνω Λιόσια, Κερατέα και Γραμματικό).
  • Συγκεντρωτική διαχείριση σύμμεικτων απορριμμάτων με μεγάλα ιδιωτικά έργα, για ποσότητες και μεθόδους που υπονομεύουν την ανακύκλωση.
  • Οικονομική επιβάρυνση (τουλάχιστον τριπλασιασμός των Δημοτικών Τελών μέσω της ΔΕΗ) λόγω της ογκώδους ποσότητας (σήμερα διαχειρίζονται 2,5 εκατομμύρια τόνοι το χρόνο στην Αττική), της ιδιωτικοποίησης της συλλογής, μεταφοράς, και διαχείρισης των απορριμμάτων για 27 χρόνια με κοστοβόρες μεθόδους διαχείρισης (π.χ. καύση για παραγωγή ακριβής ηλεκτρικής ενέργειας).

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Απάντηση ΥΠΕΚΑ για το πάρκο Τρίτση

Η απάντηση Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη, σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για το Πάρκο Περιβαλλον​τικής Ευαισθητοπ​οίησης "Αντώνης Τρίτσης"
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, απάντησε σήμερα (σ.σ. 1/3/2012) στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ, Σπύρου Χαλβατζή, για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».
Τα βασικά σημεία της απάντησης του Υπουργού, έχουν ως εξής: 
Με το ΠΔ 184/2002 συνεστήθη αρχικά το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με την επωνυμία «Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνη Τρίτση».
Βασική προτεραιότητα και μέριμνα του ΥΠΕΚΑ συνιστά η θεσμική θωράκιση, η προστασία, η ανάδειξη και η διατήρηση της βιοποικιλότητας. Το Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», με το φυσικό οικοσύστημά του, αποτελεί ένα ανεκτίμητο δώρο της φύσης και παράλληλα πνεύμονα οξυγόνου εντός του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του λεκανοπεδίου.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, λόγω συσσωρευμένων προβλημάτων προηγούμενων ετών, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για εξορθολογισμό και δρομολόγηση πολιτικών εξυγίανσης από το ΥΠΕΚΑ. Και σ’ αυτό στοχεύουμε.
Το νέο Δ.Σ. του Μητροπολιτικού φορέα διορίστηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2013 και θα εργασθεί για την επίτευξη των στόχων του, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα.
Κύριοι στόχοι μεταξύ άλλων είναι:

Τραμπούκικη επίθεση ενάντια σε μέλη της Επιτροπής Αγώνα Φυλής

Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, μετά την παραδοχή του πρώην Δήμαρχου Άνω Λιοσίων, Χρήστου Παππού, ότι αυτός και ο νυν Δήμαρχος Φυλής, Τάκης Μπουραΐμης, υπέγραψαν από κοινού το 2009 την παραμονή της χωματερής τουλάχιστον μέχρι το 2014, όταν ο λαός της περιοχής αγωνίζονταν για να κλείσει η χωματερή, ο δημοτικός σύμβουλος Καμπόλης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κρητικός επιτέθηκαν και χειροδίκησαν ενάντια σε μέλη της Επιτροπής Αγώνα Φυλής. 
Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής και την ανατροπή του περιφερειακού σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ)
Επιτροπή Αγώνα Φυλής
Σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ
Δείτε στη συνέχεια βίντεο...

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Σπ. Χαλβατζής: Επιβάλλεται η αναβάθμιση του Πάρκου Τρίτση

Δεν είναι τυχαία η εγκατάλειψή του
Τα σοβαρά προβλήματα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντ. Τρίτσης», με αποκορύφωμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και τους κινδύνους που δημιουργούνται για τη βιοποικιλότητα του πάρκου και την ασφάλεια των επισκεπτών, ανέδειξε στη Bουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

Εκτίμησε πως η εικόνα εγκατάλειψης του πάρκου δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα «συστηματικής υποβάθμισης για να εξυπηρετηθεί ακόμα παραπέρα η εμπορευματοποίησή του, η λογική της ανταποδοτικότητας, που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πηγή κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο». 
Σε αυτή την κατεύθυνση απαίτησε έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών του πάρκου, επαρκή, σταθερή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία, συντήρηση και φύλαξη του πάρκου. 
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, υπεραμύνθηκε της επιλογής συγχώνευσης του φορέα διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση στο μητροπολιτικό φορέα ανάπλασης. Υποστήριξε πως το προσωρινό ΔΣ του φορέα αποτελεί ευκαιρία για ένα «νέο ξεκίνημα» και πως θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Μάρτη, με προτεραιότητα την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τους εργαζόμενους, καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών. «Η βέλτιστη διαχείριση, η είσπραξη εσόδων, η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα είναι δυνατότητες που ανοίγονται για ένα νέο μοντέλο αποτελεσματικής οικονομικής διαχείρισης, αν όχι οικονομικής αυτοτέλειας», ανέφερε ο Στ. Καλαφάτης.
Ο Σπ. Χαλβατζής απάντησε πως επιβάλλεται να αναβαθμιστεί το πάρκο, το οποίο μπορεί να καταστεί μια όαση για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας. «Υποβαθμίζεται συνεχώς η ζωή των εργαζομένων, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, απολύσεις και ανεργία. Ας μη δυσκολεύουμε και άλλο τη ζωή τους με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πηγή: 902.gr

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Βίντεο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την «Συζήτηση αναφορικά με την Πράξη Εφαρμογής στην Πολεοδομική Ενότητα 2 - Άτταλος – Αγ. Νικόλαο» 
Για τη συνεδρίαση αυτή, συνέρρευσαν στο παλιό δημαρχείο εκατοντάδες συμπολίτες μας μετά από πρόσκληση της «Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Κατοίκων Άτταλου» οι οποίοι τελικά δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν διότι η αίθουσα είναι μικρή και δεν προσφέρεται γι’ αυτό, αλλά και ούτε οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής μερίμνησαν να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση σε άλλο προσφορότερο μέρος. 
Θα σας παρουσιάσουμε εκτενή αποσπάσματα από την συνεδρίαση αυτή, ξεκινώντας από την παρέμβαση των κατοίκων.
Γεωργία Νίκα


Χρήστος Παπακώστας 


Η εισήγηση του δήμαρχου Νίκου Σαράντη



και η πρότασή του



Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης:
Δημήτρης Κατσαντώνης και Θοδωρής Σκολαρίκος
(την πολύ καλή ομιλία της Ε. Καλτέκη δεν την καταγράψαμε)



Παρέμβαση του δήμαρχου και τοποθετήσεις των συμβούλων της Ενωτικής Πορείας Γιώργου Βαρέλη και Νίκου Νταηλάκη



Η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Αλληλεγγύης Γιάννη Γκολφινόπουλου και η δευτερολογία του 



Η τοποθέτηση των αντιδημάρχων Μαρία Παπαναγιωτάκη και Σωτήρη Κατσιμάρδου



Η τοποθέτηση του αντιδήμαρχου Γιάννη Ελαιοτριβάρη



Η είσοδος των κατοίκων στην αίθουσα και η καταγγελία για παρουσία της αστυνομίας στο χώρο του



Ο "φόβος" του προέδρου Ζήση Πότση και οι γνωστές πλέον και συνήθεις αντιπαραθέσεις