Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΔιΕΕξοδος σε Ίλιον, Πετρούπολη, Αγ. Ανάργυρους, Καματερό

Συγκρότηση ανοιχτού συντονιστικού οργάνου στις 23 Οκτώβρη 2016, ώρα 7 μ.μ. στο Α' ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (Κλεισούρας 2 & Νικ. Πλαστήρα, Αγ. Ανάργυροι)
Κάλεσμα για ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ με τελικό στόχο την αποδέσμευση της χώρας από τη μέγγενη της ΕΕ απευθύνει στους κατοίκους του Ιλίου, της Πετρούπολης, των Αγ. Αναργύρων και του Καματερού η ΔιΕΕξοδος. Το κάλεσμα που απευθύνει η Πρωτοβουλία Αγώνα είναι το ακόλουθο:
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, επαγγελματίες, νέοι και νέες των λαϊκών συνοικιών του Ιλίου, της Πετρούπολης, των Αγ. Αναργύρων και του Καματερού.
Βρισκόμαστε περίπου ένα χρόνο μετά την υπογραφή της νέας δανειακής συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και των δανειστών της ΕΕ και του ΔΝΤ που συνοδεύεται από το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο και έχει την στήριξη και των υπόλοιπων κομμάτων του «Μένουμε Ευρώπη». Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ξεκάθαρη σε κάθε απλό λαϊκό άνθρωπο που την βιώνει καθημερινά: Περικοπές συντάξεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, δυσβάσταχτοι φόροι, πλειστηριασμοί, παράδοση των κόκκινων δανείων σε ξένα διεθνή κοράκια, λουκέτα, καταστροφή της παραγωγικής βάσης, έλεγχος επί της δημόσιας περιούσιας από τους εκπροσώπους των δανειστών και ξεπούλημα της σε πολυεθνικές και ντόπιους ολιγάρχες, άμεσος έλεγχος των τραπεζών από τους δανειστές κλπ. Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του μνημονιακού «έργου» της από το κουαρτέτο και υπό τις οδηγίες του ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα, με απελευθέρωση απολύσεων, ανταπεργία, ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην πραγματοποίηση απεργιών, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Κάλεσμα για το συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη στο Σύνταγμα

Όλοι στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα που απευθύνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία που διεκδικούν:


Κατάργηση των αντεργατικών νόμων


Υπογραφή και επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Κάλυψη των απωλειών

Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

Η ανακοίνωση σε PDF