Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Δημοτικό Αναψυκτήριο

The financial crash of 2007-2010
Δημοτικό Αναψυκτήριο
Πλατεία, βούκινο ή όπως αλλιώς εσείς θέλετε…

Άρον – άρον παραχώρηση στους ιδιώτες.

Η νεοϊδρυθείσα από το Δήμο ανώνυμη επιχείρηση ΓΑΙΑ, αποφάσισε την εκμίσθωση του δημοτικού αναψυκτηρίου της κεντρικής πλατείας Αγίων Αναργύρων, παραχωρώντας έτσι τη χρήση του στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Με εισήγησή της στις 15 Μαΐου 2009 εγκρίθηκαν οι όροι της δημοπρασίας και ετοιμάζονται οι διαδικασίες για την εκμίσθωση του.
Το εσπευσμένο της διαδικασίας δίνει τροφή για να οργιάσουν οι φήμες που ήδη κυκλοφορούν, δηλαδή ότι η δημοτική αρχή ήδη έχει προβεί σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με επιχειρηματίες και οι οποίες φέρουν ως επικρατέστερους για να το αναλάβουν τους ιδιοκτήτες της Crash (club επί της Δημοκρατίας, μετά το αστυνομικό τμήμα).

Ανοίξτε το αρχείο με την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ






Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα του αναψυκτηρίου, μετά από ερώτηση της Δημοτικής Αναγέννησης (κλικ στη φωτό)









Ενδιαφέροντα οικονομικά σημεία της διακήρυξης
Η διακήρυξη – την οποία και δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη για αλλαγές από την ΓΑΙΑ Α.Ε. – απαιτεί για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου την ανακαίνιση – ανακατασκευή του ακινήτου και τα ποσά που απαιτούνται ξεκινάνε από 100.000 ευρώ.
Η διάρκεια της μίσθωσης προβλέπεται να είναι εννεαετής. Τιμή εκκίνησης του μισθώματος είναι τα 4.000 ευρώ και όποιο και να είναι το τελικό μίσθωμα θα πρέπει να προκαταβληθούν 18 μηνιάτικα περίπου (το λιγότερο δηλαδή 72.000 ευρώ).
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εγγυητικές επιστολές που απαιτούνται:
Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής στη δημοπρασία είναι 43.200 ευρώ, η οποία θα αντικατασταθεί από τον εκμισθωτή με εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης ίση με το 10% των μισθωμάτων των 9 ετών. Αυτά τα ποσά μαζί με το ποσό των ενοικίων μας κάνουν ως τώρα 100.000 ευρώ. Επίσης ο εκμισθωτής υποχρεούται να καταθέσει και άλλη εγγυητική επιστολή ίση με το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί για την ανακαίνιση – ανακατασκευή του αναψυκτηρίου, τον ηλεκτρομηχανολογικό του εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του χώρου και η οποία θα επιστραφεί άμα της βεβαιώσεως της καλής εκτέλεσης των εργασιών.
Οι συντάκτες της διακήρυξης ανάμεσα στους όρους που έβαλαν είναι και αυτός της διατήρησης του ελληνικού καφέ στην τιμή του 1 ευρώ, μέχρι την 31-1-2011, θέλοντας να «χρυσώσουν το χάπι» της παραχώρησης του.







Ενδιαφέρον Άρθρο για το αναψυκτήριο
στην εφημερίδα "Παρατηρητής" Νο 9,
11-12/1996 (κλικ στη φωτό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου