Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΣΕ ΚΑΤΗΦΟΡΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ κ.ΣΑΡΑΝΤΗ

Φαίνεται ότι Ερινύες κυνηγούν τη δημοτική αρχή και προσπαθεί να ξεφύγει κατηγορώντας τους πολιτικούς της αντιπάλους με όλα όσα εκείνη έχει χαράξει τη σύντομη θητεία της στη δημοτική εξουσία.
Η πολιτική της αμετροέπεια την οδηγεί σε αυτοεξευτελισμό. Αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας της.
Είναι κατήφορος να κατηγορεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο την Δημοτική Αναγέννηση λέγοντας στον επικεφαλής της ότι «.εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα....», να κατηγορεί την Απόδραση λέγοντας σε στέλεχός της ότι «κάνετε πολιτική για να παίρνετε»
Όταν σε έγγραφά της αφήνει άθλια υπονοούμενα για τα κίνητρα της δράσης και του αγώνα των πολιτικών της αντιπάλων. Όταν ισχυρίζεται ότι «...εξυπηρετούν τις επιδιώξεις εκείνων των επιχειρηματιών που αντιμετωπίζουν ως ανταγωνιστή τους, όποιον λειτουργεί το Αναψυκτήριο της Κεντρικής Πλατείας του Δήμου μας...».
Στο κόκκινο
Έχασε τα λόγια του ο δήμαρχος κ. Σαράντης.στο Ρ/Σ 105,5 στο κόκκινο, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν εννοεί ότι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετούν αυτές τις σκοπιμότητες και ψέλλισε ότι είναι ερώτημα.
Στην ίδια εκπομπή φανέρωσε της θρασυδειλία του δηλώνοντας, ότι «...Γράφει μέσα το χαρτί ότι δεν καταλαβαίνουμε γιατί δρουν με αυτό τον τρόπο και δεν καταλαβαίνουμε επίσης αν δρουν παραταξιακά, κομματικά ή επιχειρηματικά...» όταν το χαρτί που επικαλείται γράφει αυτολεξεί: «Μερικοί, ευτυχώς ελάχιστοι, που εξυπηρετούν συγκεκριμένες μικροπολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες, και συγκεκριμένα τις επιδιώξεις εκείνων των επιχειρηματιών που αντιμετωπίζουν ως ανταγωνιστή τους, όποιον λειτουργεί το Αναψυκτήριο της Κεντρικής Πλατείας του Δήμου μας,. δεν διστάζουν να στραφούν εναντίον των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών...».
Ο Πρόεδρος της ΓΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε.

Για το «χαρτί» που κάνουμε λόγο, το δίνουμε στη δημοσιότητα για να το κρίνει ο καθένας μόνος του. Είναι επιστολή του που υπογράφει ο δημοτικός σύμβουλος του κ. Σαράντη, ορισθείς Πρόεδρος της ΓΑΙΑ ΑΕ, αμειβόμενος αδρά γι’ αυτό, Γεώργιος Δρόσος – Παππάς, καθηγητής φυσικής αγωγής στο επάγγελμα. Είναι επιστολή που την υπογράφει ως Πρόεδρος της ΓΑΙΑ ΑΕ και έχει παραλήπτη τον εκδότη της εφημερίδας «Ενεργός Πολίτης» κ. Α. Μπολώτα, προφανώς για δημοσίευση της.
Ακόμα κι αν δεν το συνέταξε μόνος, ακόμα κι αν του το υπαγόρευσαν όπως λένε διάφοροι, αυτός ο ίδιος φέρει ολόκληρο το βάρος και την ευθύνη όσων ισχυρίζεται.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες του και τα άλλα μέλη του Δ.Σ.

Όπως ευθύνη έχουν πιστεύουμε και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. της ΓΑΙΑ, δηλαδή οι κ.κ. Γιάννης Ελαιοτριβάρης (αντιπρόεδρος), Γιάννης Κουτελιέρης (διευθύνων σύμβουλος), Φλώρος Κοντοπίδης, Νίκος Καλιτσουνάκης, Κωνσταντίνος Κουτσοδήμας, Δημήτρης Πηλιχός, Φώτης Λυμπερόπουλος, Γιάννης Κωστόπουλος, Κώστας Κοκκινοβασίλης και Νίκος Νταηλάκης. Θα πρέπει να μας πουν αν συμφωνούν με το περιεχόμενο της επιστολής αυτής, αν τους εκφράζει και αυτούς. Θα πρέπει στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. να τοποθετηθούν, άλλως δεν θα είναι άμοιροι των συκοφαντιών.
Η αφισοκόλληση τον μάρανε...
Στην επιστολή αυτή ο κ. Δρόσος ισχυρίζεται ότι ο ιδιώτης «...είχε λάβει σχετική άδεια από την Πολεοδομία και είχε αναγράψει τον αριθμό της από τις 3/9/2009στην περίφραξη...» και ότι αφισοκολλητές πολιτικού κόμματος (σ.σ. εννοεί το ΚΚΕ) παράνομα και αντιδεοντολογικά κάλυψαν με αφίσες τον αριθμό πρωτοκόλλου της άδειας, με αποτέλεσμα όταν μετά από καταγγελίες αυτών που δεν θέλουν την ανακαίνιση του Αναψυκτηρίου, ήρθαν υπάλληλοι της Πολεοδομίας, να μην φαίνεται ότι είναι γραμμένος στη κυματοειδή λαμαρίνα της περίφραξης ο αριθμός της άδειας και για αυτό το λόγο διέκοψαν τις εργασίες, καλώντας τον μισθωτή να προσκομίσει τη σχετική άδεια...»
Προφανώς ο συντάκτης στις 25/9/2009 που συντάσσει την επιστολή βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση (ο . Δρόσος ή άλλο πρόσωπο). Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιρρίπτει ευθύνες στην αφισοκόλληση του ΚΚΕ σχετικά με την υποτιθέμενη άδεια, όταν ξέρει πολύ καλά ότι η αυτοψία έγινε από συνεργείο της πολεοδομίας (22/9/2009) που διαπίστωσε εργασίες εντός της πλατείας και όχι μόνο στο κτίσμα για το οποίο δόθηκε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ! Στις 23/9/2009 στέλνει και το έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα όπου ζητά την διακοπή των εργασιών, μέχρι νεωτέρας, «αξιότιμε κύριε πρόεδρε».
Διαφάνεια και χρηστή διοίκηση, όλες οι συμβάσεις στο διαδίκτυο, όπως λέει κι ο πρωθυπουργός;
Ο κύριος Γεώργιος Δρόσος – Παππάς από τις 4/9/2009 έχει λάβει επιστολή από τον επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης Σωτήρη Ραυτόπουλο, με την οποία του ζητούσε στοιχεία που αφορούν το δημοτικό αναψυκτήριο (Αντίγραφα των σχετικών αποφάσεων και τυχόν πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου, πλήρες αντίγραφο του φακέλου των σχετικών πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκμίσθωση του, της σύμβασης που υπεγράφη καθώς και αντίγραφα της οικοδομικής άδειας του αναψυκτηρίου και της μέχρι πρότινος άδειας λειτουργίας του) και ουδεμία απάντηση έδωσε. Θεώρησε όμως σκόπιμο να δώσει προς δημοσίευση το κατάπτυστο κείμενο στην εφημερίδα «ενεργός πολίτης».
Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια.
Το θράσος της δημοτικής αρχής εντέλει περισσεύει. Τολμά να μιλά για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, όταν συστατικό στοιχείο της πολιτικής της είναι η εμπορευματοποίηση κάθε δημοτικής υπηρεσίας. Η εμπορευματοποίηση κάθε σπιθαμής δημοτικής γης. Επιχειρεί να πετάξει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους, αδυνατώντας να υπερασπίσει τις επιλογές της.
Καμώνεται για την κοινωνική συνοχή της πόλης αλλά προκειμένου να λειτουργήσει «ως μεσίτης ιδιωτικών συμφερόντων» όπως της καταλογίζει για την πολιτική της η Δημοτική Αναγέννηση, δεν σέβεται ούτε ιερό ούτε όσιο.
Είναι πολύ λίγοι, ο δήμαρχος και η παρέα του, για να σπιλώσουν την τιμή και υπόληψη δημοτικών παρατάξεων, πολιτικών κομμάτων ή συμπολιτών μας που αν μη τι άλλο το ήθος και η εντιμότητά τους δεν αμφισβητείται.
Στην υπηρεσία τους και ανώνυμοι λασπολόγοι, ανώνυμοι προβοκάτορες, «αυτόκλητοι» ή μη, λίγη σημασία έχει. Ακόμη λιγότερη αν τους καθοδηγεί, ή όχι....
Σημασία έχει ότι, τελικά είναι πλέον άκρως επικίνδυνη...
_________________________________________
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. Γ. ΔΡΟΣΟΥ-ΠΑΠΠΑ:


ΠΡΟΣ
Τον κ. Α. Μπολώτα

Μερικοί, ευτυχώς ελάχιστοι, που εξυπηρετούν συγκεκριμένες μικροπολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες, και συγκεκριμένα τις επιδιώξεις εκείνων των επιχειρηματιών που αντιμετωπίζουν ως ανταγωνιστή τους, όποιον λειτουργεί το Αναψυκτήριο της Κεντρικής Πλατείας του Δήμου μας, δεν διστάζουν να στραφούν εναντίον των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών, αφού το Αναψυκτήριο είναι δημοτικό κτίριο και οι δημότες μας ενδιαφέρονται να αρχίσει να λειτουργεί το συντομότερο δυνατόν για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
Έτσι, ενώ ο μισθωτής του, ο οποίος προκατέβαλε όλα τα ενοίκια μέχρι 31/12/2010, και για την ανακαίνιση του Αναψυκτηρίου θα δαπανήσει 400.000 Ευρώ, οι οποίες θα παραμείνουν σε όφελος του δημοτικού κτιρίου, είχε λάβει σχετική άδεια από την Πολεοδομία και είχε αναγράψει τον αριθμό της από τις 3/9/2009στην περίφραξη, οι αφισοκολλητές πολιτικού κόμματος, παράνομα και αντιδεοντολογικά κάλυψαν με αφίσσες τον αριθμό πρωτοκόλλου της άδειας, με αποτέλεσμα όταν μετά από καταγγελίες αυτών που δεν θέλουν την ανακαίνιση του Αναψυκτηρίου, ήρθαν υπάλληλοι της Πολεοδομίας, να μην φαίνεται ότι είναι γραμμένος στη κυματοειδή λαμαρίνα της περίφραξης ο αριθμός της άδειας και για αυτό το λόγο διέκοψαν τις εργασίες, καλώντας τον μισθωτή να προσκομίσει τη σχετική άδεια.
Σημειώνω ότι, με βάση τους όρους της δημοπρασίας και του μισθωτηρίου, ο πλειοδότης – μισθωτής, υποχρεούται να μεριμνήσει για την έκδοση της απαιτούμενης άδειας και με ευθύνη και με δαπάνες του να προβεί στην ανακαίνιση του δημοτικού Αναψυκτηρίου, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αισθητικές ανάγκες της πόλης μας.
Ήδη δε, με βάση την ενημέρωση που έχω, γιατί μέχρι σήμερα 25/9/2009, δεν μας έχει κοινοποιηθεί κανένα έγγραφο από οποιαδήποτε αρχή, ο μισθωτής έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών της ανακαίνισης.
Ο Πρόεδρος
της «ΓΑΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΕ»
Γεώργιος Δρόσος – Παππάς.



Το διαβάσατε καλά; Αυτό το κείμενο οχετός παραπληροφόρησης και ψεύδους είναι και πραγματικό και ενυπόγραφο. Δείχνει δε καταφανέστατα τι ακριβώς έστησε ο δήμος με τον ιδιώτη στις πλάτες όλων των δημοτών.

Συνέχεια στο ιστολόγιο Κοσμάς και Δαμιανός, όπου και ολόκληρο το σχόλιο:
http://stousagiousanargyrous.blogspot.com/2009/11/blog-post_06.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου