Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Νικητόπουλος για την πολιτική της δημοτικής αρχής Σαράντη

Πολύς λόγος γίνεται για τη στάση που θα κρατήσουν σ’ αυτές τις εκλογές τα στελέχη των συνδυασμών της Νέας Εποχής και της Δημοτικής Ενότητας, ιδιαίτερα δε οι επικεφαλής τους Σταύρος Νικητόπουλος και Νίκος Ταμπακίδης αντίστοιχα.
Αυτό που εμείς είμαστε σε θέση να πούμε είναι το γεγονός, ότι ο μεν πρώην δήμαρχος Νίκος Ταμπακίδης έχει από καιρό αποστασιοποιηθεί από τα τοπικά δρώμενα, παραιτήθηκε δε και από δημοτικός σύμβουλος. Ο δε Σταύρος Νικητόπουλος (μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Ζουλό) όλο αυτό το διάστημα είχε μια έντονη και αξιοπρόσεκτη δράση, η οποία στο σύνολό της ήταν αντίθετη με την πολιτική της δημοτικής αρχής Σαράντη και που δεν ήταν οι λίγες οι φορές που αποχώρησε από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου διαμαρτυρόμενος για τις αήθεις και ανοίκειες επιθέσεις που δεχόταν από το δήμαρχο Σαράντη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σούλη Σπανό. Η παρεούλα που διοικεί το δήμο συνέχιζε το «έργο» της κατά του Νικητόπουλου μέσω της σαραντοφυλλάδας «ανένταχτος δημότης» και από την παραπολιτική στήλη της.
Ποιοι θα στηρίξουν Σαράντη και ποιοι είναι απέναντί του;
Λέγεται ότι οι παραπάνω συνδυασμοί ίσως εκδώσουν ανακοινώσεις στήριξης του σημερινού δημάρχου. Και επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τέτοιου είδους τερτίπια, θα ερωτήσουμε ευθέως, καθαρά και ξάστερα:
Πόσοι και ποιοι από τους σαράντα ένα (41) υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας του Νίκου Ταμπακίδη και πόσοι και ποιοι από τους επίσης σαράντα ένα (41) υποψηφίους της Νέας Εποχής του Σταύρου Νικητόπουλου είναι σήμερα με την δημοτική αρχή; Πόσοι και ποιοι θα μπορούσαν να υπογράψουν κείμενο στήριξης του Σαράντη; Για πόσους είναι σε θέση να μας αποδείξουν τις διαδώσεις τους;
Αφήστε δε, που είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι ακόμα και δικοί του άνθρωποι, έχουν άρει ήδη την υποστήριξή τους εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε αυτά τα χρόνια της θητείας του ως δήμαρχος.
Scripta manent (τα γραπτά μένουν)
Ο Νικητόπουλος έχει ήδη απορρίψει την πολιτική του δημοτικής αρχής Σαράντη
Εμείς, που παρακολουθήσαμε τα δημοτικά πράγματα όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε θέση να ισχυριστούμε ότι Σταύρος Νικητόπουλος, ο Δημήτρης Ζουλός αλλά και η παράταξη της Νέας Εποχής έχουν ήδη «απορρίψει» την πολιτική τους.
Ο Σταύρος Νικητόπουλος με τις τοποθετήσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο, με την εφημερίδα και την ιστιοσελίδα του αλλά και με την καθημερινή του παρουσία, ήταν σε αντιπαράθεση με την αντιδημοτική πολιτική του σημερινού δημάρχου, σε όσα σημαντικά ζητήματα απασχόλησαν το δήμο μας.
Κατήγγειλε την φοροεισπρακτική πολιτική του κ. Σαράντη και των συμβούλων του. Την υπερχρέωση του δήμου με τα υπέρογκα δάνεια. Την επιβολή τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Καταψήφισε τους προϋπολογισμούς και τους απολογισμούς της δημοτικής αρχής, μιλώντας μάλιστα μέχρι και για «μαγειρέματα» καλούσε δε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του δήμου από το υπουργείο οικονομικών. Τα τεχνικά προγράμματα που παρουσίαζε η δημοτική αρχή.
Καταψήφισε το επιχειρησιακό πρόγραμμα και μάλιστα ήρθε σε ευθεία σύγκρουση μαζί τους όταν δέχθηκε απειλές από τον προσκεκλημένο υπεύθυνο της σύνταξης της μελέτης κ. Σαπουντζόγλου.
Συμπαρατάχτηκε με την Δημοτική Αναγέννηση στην παραχώρηση της κεντρικής πλατείας σε ιδιώτες και κατήγγειλε με τη σειρά του τις παρανομίες και αυθαιρεσίες που έγιναν.
Κατήγγειλε πολλάκις την αυταρχική, αλαζονική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής (π.χ. παραποίηση απόφασης Δ.Σ. για την πεζογέφυρα στην Αίνου).
Κατήγγειλε επίσης «τον ολισθηρό δρόμο της διοίκησης Σαράντη» και τον «βρώμικο πόλεμο» τόσο εναντίον του όσο και του δημοτικού συμβούλου κ. Ζουλού, μιας και δεν ήταν λίγες οι φορές που ο ίδιος ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης βρισκόμενος σε αδυναμία να αντιπαρατεθεί, έχανε την ψυχραιμία και παρεκτρεπόταν και εκτόξευε μειωτικά σχόλια, προσβολές και υπονοούμενα.
Ο Σταύρος Νικητόπουλος έκανε πολλές παρεμβάσεις, όχι μόνο με καταγγελίες, αλλά και με προτάσεις.
Για το Πάρκο Τρίτση, το 301, τον υποσταθμό της ΔΕη, τις διαφημιστικές πινακίδες κλπ. Και μόνο κάποιοι τίτλοι και χαρακτηρισμοί από το blog του, δίνουν καθαρή εικόνα της στάσης που κράτησε ο Νικητόπουλος και η παράταξή του αυτά τα χρόνια της θητείας Σαράντη

«Μνημόνιο ήττας και υποταγής» ήταν το πρωτοσέλιδο του 5ου φύλλου της εφημερίδας «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» (Ιανουάριος – Φεβροάριος 2009).











Θα κλείσουμε το παρόν με το παρακάτω κείμενο του Στ. Νικητόπουλου δημοσιευμένο στο blog του, τον Φεβρουάριο του 2009.


"Δεν απευθύνομαι λοιπόν σε κανένα κομματικό "μαντρί" ως μέλος ή "θαμώνας" του.
Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου για να αντιμετωπίσουμε από κοινού με διάλογο, σύμφωνες γνώμες και δράσεις, τα δεινά που συσσώρευσαν στην πόλη και την κοινωνία μας οι "μαντρωμένοι" από συνήθεια ή από ιδιοτελείς επιδιώξεις.
Αυτές ακριβώς οι ιδιοτελείς επιδιώξεις των εθελούσια "μαντρωμένων" αποκαλύπτονται μήνες τώρα απ' την απέλπιδα προσπάθεια τους να επιβάλλουν διαχωρισμούς, μέσα από τις εφημερίδες, τις οποίες ποικιλοτρόπως εξυπηρετούν, προκειμένου να συνεχίσουν ανενόχλητα τη μόνη παραγωγή που γνωρίζουν.
Την παραγωγή λάσπης και χάους.
Δική μου επιθυμία και προσπάθεια ήταν και είναι όλοι όσοι έχουν μάθει να ζουν ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια, να παλέψουμε να σώσουμε την πόλη μας από την κοπριά των μαντριών"

1 σχόλιο:

  1. ''Η πόλη πρέπει να μπει σε μια νέα δημιουργική πορεία''

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Δ.Σ. ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΤΙΟ ΣΑΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    Α.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή