Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκέντρωση για την παιδεία


Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011, 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων
Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ξανά τα σοβαρότατα προβλήματα της παιδείας. Τα γνωρίζουμε όλοι και πολλοί τα βιώνουμε καθημερινά μέσω των παιδιών μας.
Φαίνεται όμως να ξεκινά μια περισσότερο συντονισμένη αντίδραση και στην περιοχή μας, παρόλη την εκκωφαντική σιωπή της Ένωσης Γονέων Αγ. Αναργύρων. Έτσι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 μ.μ. καλείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία των Αγ. Αναργύρων, με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων Καματερού.
Το αισιόδοξο είναι ότι ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου Αγ. Αναργύρων πήρε την πρωτοβουλία (είπαμε η Ένωση Γονέων Αγ. Αναργύρων ασχολείται μάλλον με άλλα θέματα) να εκδώσει ανακοίνωση, την οποία κοινοποίησε σε όλους τους Συλλόγους Γονέων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προτρέποντάς τους να δώσουμε όλοι οι γονείς το παρόν. 
Αφού τα ανώτερα κλιμάκια εκπροσώπησής μας αρνούνται κατ' επανάληψη να κάνουν το παραμικρό, ήρθε η ώρα να πάρουμε τις ζωές και το μέλλον μας στα χέρια μας! 
Ολόκληρη η επιστολή:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Άγιοι Ανάργυροι, 23.9.2011
Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει την Παιδεία μας στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 50 ετών.
Η παντελής έλλειψη βιβλίων, οι κενές θέσεις διδακτικού προσωπικού, η κακή κατάσταση των σχολικών υποδομών και κτιρίων και η διαρκής μείωση των δαπανών, είναι το αποτέλεσμα μιας συνειδητής επιλογής της κυβέρνησης, η οποία σπρώχνει  την παιδεία μας ολοένα και περισσότερο σε μιαν ανεπίστρεπτη απαξίωση.
Η σχολική κοινότητα επιβάλλεται ν’αντιδράσει σ’αυτήν την πρωτοφανή επίθεση και ν’αγωνιστεί μαζικά και ενωτικά για να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης και των δανειστών της να μετατρέψουν τα σχολιά μας σε  εργοτάξια παραγωγής φτηνού εργατικού δυναμικού.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, στην χθεσινή του συνεδρίαση, σημειώνοντας την ανεξήγητη μέχρι σήμερα σιωπή της τοπικής Ένωσης Γονέων Αγίων Αναργύρων και τη μη τοποθέτησή της απέναντι στις καταστροφικές για την Παιδεία μας κυβερνητικές πολιτικές, αποφάσισε να καλέσει όλους  τους Συλλογους Γονέων του δήμου μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν Σύλλογοι Γονέων  Καματερού την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου