Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση ΔΣ Ένωσης Γονέων Αγίων Αναργύρων?

Η ανακοίνωση του Προέδρου της Ένωσης Γονέων με την υπογραφή
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
"Το νέο σχολείο του 21ου αιώνα..." στην Ελλάδα...
Όλοι γνωρίζουμε, πως οι κυβερνήσεις που εκλέγουμε τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργούν προς το συμφέρον μας. Με τρανταχτό παράδειγμα τη σημερινή κυβέρνηση, που ισχυρίζεται ότι "μαζί τα φάγαμε..." και τώρα καλεί, μόνο εμάς, να τα πληρώσουμε...
...Όμως, σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα μας, επιτέλους "τρέχει" με σύγχρονους ρυθμούς.
Δεν υπάρχει σχολείο στην Ελληνική επικράτεια, που όλοι οι μαθητές του, να μην έχουν από ένα tablet pc, το οποίο τους το παρέχει εντελώς δωρεάν το κράτος. (Είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που "ασχολείτο" ο πρωθυπουργός, την ώρα που αγόρευαν οι μαθητές στη "Βουλή των Εφήβων"). Οτιδήποτε χρειάζεται ένας μαθητής: γραφική ύλη, προγράμματα η/υ, βιβλία, πρόσβαση στο διαδίκτυο, και όποιο άλλο βοήθημα, παρέχεται από το κράτος εντελώς δωρεάν. Δωρεάν παρέχεται από το κράτος η σίτιση και η πλήρη ιατρική/νοσηλευτική κάλυψη σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές μας.

Τα σχολεία μας πληρούν τις καλύτερες προδιαγραφές στην ασφάλεια και υγιεινή. "Πράσινα", αυτόνομα ενεργειακό με χρήση ΑΠΕ, βεβαίως αντισεισμικά, (ακόμα και αυτά που έχουν ιστορικό χαρακτήρα, έχουν ανακατασκευαστεί πλήρως). Υπάρχουν σε κάθε γειτονιά, και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, σχολεία "ανθρώπινα" και όχι τερατώδη "κουτιά - γκέτο".
Σε κανένα σχολείο δεν υπάρχουν υπεράριθμοι μαθητές. Οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με τα πιο σύγχρονα παιδαγωγικό-εκπαιδευτικά βοηθήματα, video-projectors, διαδραστικούς πίνακες, ηλεκτρονικές και συμβατικές βιβλιοθήκες, σύγχρονα -εξοπλισμένα- εργαστήρια, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αίθουσες διδασκαλίας του λεγόμενου "Φιλανδικού" εκπαιδευτικού συστήματος.
Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας, λειτουργούν σε άριστο εργασιακό τομέα, και απολαμβάνουν πλήθος προνομίων. Σταθερότητα της εργασιακής απασχόλησης, άρτια εκπαίδευση, συνεχείς επιμορφώσεις και εξειδικεύσεις, και βέβαια υψηλές αμοιβές.
Ειδικευμένο διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό, σε κάθε σχολείο, παρέχει όλα τα αναγκαία στους δασκάλους μας, ώστε αυτοί να αποδίδουν τα μέγιστα στο λειτούργημα τους.
Ο κάθε γονιός μαθητή, είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας. Οι μαθητές μας, με το χαμόγελο στα χείλη, πηγαίνουν και έρχονται από το σχολείο τους. Δεν έχουν λόγο να ανησυχούν ούτε για το σήμερα ούτε για το αύριο. Το σχολείο τους εξασφαλίζει, και με το παραπάνω, πλήρη μόρφωση, προδιαγράφοντας τη μελλοντική τους ανέλιξη, σε σύγχρονους, Έλληνες πολίτες με σωστή γνώση της θέσης των στη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, με ιδεώδη, αρχές, και ήθος. Με εξασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση.
Τα χρήματα που δαπανώνται, κάθε χρόνο από το κράτος για την παιδεία, δεν
είναι το 3 ή το 5 ή το 15% του ΑΕΠ.
Είναι όποιο ποσό απαιτείται κάθε φορά για την άριστη λειτουργία της εκπαίδευσης. Και αυτό, δεν μπορεί να "κλειδώσει" σε κανένα ποσοστό.
Κατά συνέπεια, δεν πιστεύουμε πως η καθυστέρηση, του ενός τετραμήνου περίπου, στη διανομή των σχολικών βιβλίων, δημιουργεί πρόβλημα στη εύρυθμη λειτουργία, του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Ειδικότερα δε, η ανυπαρξία σχολικών βιβλίων, δεν δημιουργεί πρόβλημα, στους μαθητές μας ή στους δασκάλους, και ούτε φυσικά σε εμάς τους γονείς.
Η υπουργός μας διαβεβαίωσε σχετικά ότι, αυτό που συνέβη με τα βιβλία, έγινε για το καλό μας... Είναι μια καινοτομία....
Να θυμίσουμε, πως δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, τουλάχιστον από το 1946 !
Τέλος, ως γονείς, οφείλουμε και εμείς... "...να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση της Ελλάδος για τη πρωτοβουλία
και τη βοήθεια της..."
... στη παιδεία της χώρας μας...
ΕΙΡΩΝΙΑ ?...
-ΝΑΙ... Γιατί μόνο ειρωνεία αξίζουν αυτοί, που τόσα χρόνια μας
κοροϊδεύουν ανερυθρίαοτοι. Και επειδή ούτε η ειρωνεία μας τους αγγίζει,
ζητάμε άμεσα και επιτακτικά:
1) Να επισπευσθεί, με οποιονδήποτε τρόπο και κόστος η διανομή των σχολικών βιβλίων
2) Το οποιοδήποτε οικονομικό "διορθωτικό" κόστος κάθε σχολείου, (φωτοτυπίες, αναλώσιμα κα), να καλυφθεί άμεσα και ευθέως από ειδικό λογαριασμό, και όχι από τον, ήδη κατά ~50% μειωμένο, προϋπολογισμό των σχολικών μονάδων
3) Να πληρώσουν όλοι οι "πραγματικά" υπεύθυνοι του συγκεκριμένου προβλήματος και όχι οι γονείς και οι μαθητές.
ΚΑΛΟΥΜΕ Toυς γονείς να αγωνιστούν για το σήμερα και το αύριο των παιδιών τους. Αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την δωρεάν δημόσια παιδεία, την οικονομική μας επιβίωση. αλλά και για την αξιοπρέπεια μας μέσα στην κοινωνία, ακόμα και μέσα στην ίδια μας την οικογένεια.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους ΓΟΝΕΙΣ σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
για τα προβλήματα της παιδείας, και τα μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας,
την Τετάρτη 28/9/11 και ώρα 18:30, στην αίθουσα «Μαρία Έλενα» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, Αγ. Παρασκευής 40
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου