Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη

Από τη Δευτέρα 12 μέχρι και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, 7 με 8 το απόγευμα, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Ο Στέλιος Καζαντζίδης στην εποχή του διαδικτύου...
Η αναζήτηση του ονόματός του στο Google, ξεπερνά τις ...367 χιλιάδες αναφορές.
- Διαδικτυακοί τόποι ποικίλλου περιεχομένου με λογής αναφορές σ' αυτόν.
- Διευθύνσεις «Συλλόγων Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη» με αναφορές στις δραστηριότητές τους – πολλές οι φωτογραφίες από τα γλέντια τους με τα τραγούδια του.
- Πολλά βίντεο από εμφανίσεις του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και ακόμα περισσότερες ηχογραφήσεις – ίσως όλο το ρεπερτόριο των 846 «επίσημων» ηχογραφήσεών του μαζί με πολλές «πειρατικές».
Δέκα χρόνια από το θάνατο και 80 από την γέννηση του Στέλιου Καζαντζίδη, η εκπομπή «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΜΑΤΙΑ».
Προσπαθεί να περιγράψει το τοπίο που έχει διαμορφωθεί γύρω απ' αυτόν στο διαδίκτυο.
Με την βοήθεια μελετητών, δημοσιογράφων, ανθρώπων του τραγουδιού αλλά και ανθρώπων που ζουν μέσα ή παρατηρούν ένα τέτοιο κοινωνικό φαινόμενο με σκεπτικισμό.
Και με μουσική υπόκρουση τις ηχογραφήσεις του, αλλά και όσα άλλα μεταφέρουν στο παρόν τις δικές του θέσεις για το τραγούδι.
Από τη Δευτέρα 12 μέχρι και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, 7 με 8 το απόγευμα, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Επιμέλεια εκπομπής – Παρουσίαση : Γιώργος Τσάμπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου