Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Τη θέσπιση «χαρατσοδανείων» ζητάει ο δήμαρχος του μνημονίου Ν. Σαράντης

Απίστευτα κυνικός και θρασύς ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, λειτουργώντας ως μακρύ χέρι του μνημονίου, πέταξε και το τελευταίο φύλλο συκής. Με μια ανατριχιαστική δήλωσή του στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Η Εποχή» ζητάει από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομικών να θεσπιστούν άτοκα δάνεια (Χαρατσοδάνεια) τα οποία θα χορηγηθούν στους «αντικειμενικά αποδεδειγμένα αδυνατούντες συμπολίτες μας» για να πληρώσουν τη ΔΕΗ ώστε να εισπραχθεί το χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων.
Στην προσπάθεια του να διαχωριστεί ο κόσμος (βλπ. κοινωνικός αυτοματισμός) επαναλαμβάνει τη δήλωσή του για αυτούς που «δεν θέλουν» και για αυτούς που «δεν μπορούν» να πληρώσουν το χαράτσι και επιχειρεί να διασκεδάσει την αλγεινή του αυτή τοποθέτηση λέγοντας ότι: «…οι συμπολίτες μας θέλουν να βοηθήσουν και να στηρίξουν τη χώρα σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία…».
Υ.Γ. Ελπίζουμε ότι η εφημερίδα «εποχή» στην προσπάθειά της να παρουσιάσει πολλούς δημάρχους που εναντιώνονται στο χαράτσι, μπερδεύτηκε και συμπεριέλαβε σ’ αυτούς και τον δήμαρχο Αγίων Αναργύρων και πρόεδρο της ΠΕΔΑ, Νίκο Σαράντη. Ελπίζουμε…
ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 15/11 ΩΡΑ 7:00 μ.μ. ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ
Άγιοι Ανάργυροι (Ν. Σαράντης): Να πληρώσουν οι πολίτες με δόσεις

Το ίδιο συνέβη και στους Αγίους Ανάργυρους. Κανένας δεν περίμενε ότι ο δήμαρχος, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, θα έπαιρνε την πρωτοβουλία να στείλει προσωπική επιστολή εν αγνοία του Δ.Σ., στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών καθώς και στη ΔΕΗ ζητώντας να γίνει ρύθμιση και να επανεξεταστεί το χαράτσι. Ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης μας δήλωσε σχετικά: «Έστειλα την επιστολή ζητώντας να γίνει ρύθμιση για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, όπως άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χρόνια άρρωστοι. Η διακοπή ρεύματος δεν αφορά μόνο το φωτισμό αλλά και τη θέρμανση, καθώς και τα φάρμακα ή τις ιατρικές συσκευές. Θα πρέπει, όμως, να γίνει διαχωρισμός των πολιτών που δεν μπορούν και των πολιτών που δεν θέλουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος. Προτείνω να δοθεί άτοκο δάνειο από τις τράπεζες με εγγυητή το δήμο ή το κράτος, ούτως ώστε οι πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν, να πληρώνουν μια μηνιαία δόση της τάξης των 30 ή 50 ευρώ. Άλλωστε, πιστεύω, οι συμπολίτες μας θέλουν να βοηθήσουν και να στηρίξουν τη χώρα σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Περιμένουμε άλλωστε και την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας».
Εφημερίδα «Η Εποχή» Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα.
    Να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν όσοι του έδωσαν το δήμο με τέτοια πλειοψηφία.
    Τώρα ας πληρώσουν και κάτι παραπάνω.
    Το θέμα είναι όμως πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι...
    Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στα χαράτσια και τις πολιτικές που (και) ο σαράντης υποστηρίζει (και μάλιστα σθεναρά!).
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή