Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ



Συμπολίτης μας, με mail που έστειλε και στο δικό μας blog, δίνει τις δικές του απαντήσεις, στις αναφορές άλλου τοπικού blog, αλλά και σε σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Ενεργός Πολίτης», σχετικά με την οικία, πίσω από το 301 Ε.Β., στο τέρμα της οδού Λυκοσούρας, στα Μυκονιάτικα.





«Είμαι Δημότης Αγίων Αναργύρων και υιός του ηλικιωμένου ζευγαριού ιδιοκτητών της οικίας που βάλλονται από τους συκοφάντες.

Σε αναφορές τοπικού blog, αλλά και παρόμοιες αναφορές τοπικού «εκδότη», στοχοποιούν τους γονείς μου θέτοντάς τους σε κίνδυνο, με δημοσιεύσεις φωτογραφιών της οικίας τους, με ψευδείς αιτιάσεις που σκοπό έχουν τον εξευτελισμό και την κατασυκοφάντηση τους στην τοπική κοινωνία και την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και των υπηρεσιών του κράτους. Που από σοβαρότατη άγνοια ή από δόλο ή από συμφέρον έχουν ξεκινήσει πόλεμο συκοφάντησης εναντίον τους διαβάλλοντας τους σε κάθε μέσο και σε κάθε πολίτη της περιοχής και στιγματίζοντας τους. Δυστυχώς όπως θα διαπιστώσετε και από την ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΧΛΗΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ τους προς τον Δήμο και που σας επισυνάπτω, «σύμμαχος» στην προσπάθεια αυτή είναι και η Δημοτική μας Αρχή.


  • Η ανέγερση της οικίας ξεκίνησε το έτος 1961 και ολοκληρώθηκε το 1964, πολύ πριν «ξεφυτρώσουν» πλησίον αυτής, όχθες ρέματος, συρματοπλέγματα και στρατόπεδα, προς κατάρριψη των ψευδών ισχυρισμών όσων προσπαθούν να εκβιάσουν την γρήγορη κατεδάφισή της. (Αεροφωτογραφία Κωδ. Αρ. 93-50/16.7.1962 Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος).
  • Η περιοχή στην οποία βρίσκεται η οικία μας και κατ΄ επέκταση και η ιδιοκτησία μας είναι εκτός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και όχι σε ρέμα ή κοίτη αυτού. (ΦΕΚ 518 Δ/89 και ΦΕΚ 172/75).

  • Οι συκοφάντες παραπλανούν κοινή γνώμη και κρατικές υπηρεσίες, προβάλλοντας την κατεδάφιση της οικίας ως λύτρωση τόσο για την κατασκευή της διευθέτησης του ρέματος όσο και της δήθεν παρακώλυσης συγκοινωνιών και παρεμπόδισης της επικοινωνίας των κατοίκων(;) αποκρύπτοντας ότι, αφενός δεν νοείται οδός σε εκτός σχεδίου περιοχή, αφετέρου είτε υπήρχε κτίσμα είτε δεν υπήρχε, ουδείς θα εδικαιούτο να διασχίσει την ιδιοκτησία άνευ της αδείας τους, συνταγματικά άλλωστε κατοχυρωμένο δικαίωμα τους.

  • Στα τέλη της δεκαετίας ‘70 και αρχές δεκαετίας ‘80, διευθετήθηκε το ρέμα Αλφειού στο Δήμο Ιλίου, το οποίο συμβάλει με το ρέμα της Εσχατιάς στα Μυκονιάτικα. Πριν την διευθέτηση του ρέματος αυτού, υπήρχε οικία στην όχθη του και η οποία μετά την διευθέτηση του ρέματος παρέμεινε ανέπαφη. Η οικία αυτή και βρίσκεται επί των οδού Αγίου Φανουρίου και Α. Παπανδρέου, σε απόσταση 100 μέτρων από την συμβολή των δύο ρεμάτων. Πώς το 2010, που η τεχνολογία άλλωστε έχει προοδεύσει, προκειμένου να εκτελεστούν οι εργασίες διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς κάποιοι απαιτούν να κατεδαφιστούν(;) ακίνητα και μάλιστα εκτός ρέματος, ξεσπιτώνοντας υπερήλικες που δεν έχουν άλλη ακίνητη περιουσία, την στιγμή μάλιστα που και ακίνητο να μην υπήρχε υπενθυμίζουμε ότι ουδείς θα εδικαιούτο την διέλευση από την ιδιοκτησίας τους;

  • Όσο για τον περιβόητο περιφερειακό δρόμο, ρωτήστε αυτούς που τον προβάλουν ως λύση του κυκλοφοριακού στο Δήμο μας, από ποιόν περιφερειακό θα διαφύγουν οχήματα, φορτηγά, νταλίκες, πούλμαν, βυτιοφόρα κτλ. σε περίπτωση που κατευθυνθούν από Τσούμπα προς Μυκονιάτικα;
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι, θα εισέλθουν και θα διαχυθούν στους στενούς δρόμους και πεζόδρομους των Μυκονιάτικων, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρουν την Λ. Δημοκρατίας. Διότι, από τότε που διευθετήθηκε το ρέμα Αλφειού και δημιουργήθηκε η Α. Παπανδρέου ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης με νησίδα στη μέση, κατέλαβε τμήμα από τον προβλεπόμενο προ δεκαετιών περιφερειακό δρόμο, καταργώντας τον και αλλάζοντας ριζικά το τοπίο στα Μυκονιάτικα. Μόνο ο μύθος απέμεινε από τον λεγόμενο περιφερειακό δρόμο.
Αυτά ως πρώτη απάντηση, στους συκοφάντες που παραπλανούν την κοινή γνώμη και τις υπηρεσίες του κράτους, ισχυριζόμενοι ότι η οικία κατασκευάστηκε το 2006, διακόπτοντας τις συγκοινωνίες και την επικοινωνία 10.000(;) κατοίκων, προκειμένου να εκβιάσουν την κατεδάφισή της και με σκοπό την ισοπέδωσή των δύο ηλικιωμένων και την εκ του πλαγίου αφαίρεση της ιδιοκτησίας τους.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου