Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

"ΨΑΛΜΟΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ

«…βάζουνε τη λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πιάσει» συμπεραίνει σε προηγούμενο φύλλο της η εφημερίδα Ενεργός Πολίτης και θέτει επτά (7) ερωτήματα – κόλαφος για τη δημοτική αρχή και τις μεθόδους της.

Κι επειδή πολλά γράφτηκαν «εν θερμώ» και δεν θέλουμε να διατηρούμε την αποκλειστικότητα της κριτικής και δεν φανταζόμαστε να το θέλουν κι άλλοι «ομοϊδεάτες» μας για το θέμακι επειδή πρέπει να μαθαίνουν πολλοί περισσότεροι τα κατορθώματα τους
κι όχι μόνο από τη δική μας σκοπιά
διαβάστε στη συνέχεια
τι έγραψε η ίδια εφημερίδα για τα όσα προηγήθηκαν της λειτουργίας του αναψυκτήριου – βούκινου και την πολιτική που ακολούθησε η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Σαράντη.


ΓΙΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ... ΒΟΥΚΙΝΟ!!!

Στην εφημερίδα μας του Οκτωβρίου είχαμε τον παρακάτω τίτλο: «Μπερδεμένο κουβάρι και ανεξήγητες απόψεις του Δήμου, των ενοικιαστών και των Δημοτικών Συμβούλων – Αλαλούμ στο Βούκινο».
Σήμερα, Δεκέμβριος του 2009, έξι (6) μήνες από τη δημοπράτηση και κατακύρωση της ανακαίνισης του Αναψυκτηρίου, ακόμη το κουβάρι που λέγεται «Βούκινο» είναι μπερδεμένο και... ρευστό!!!
Απεδείχθη για πολλοστή φορά ότι οι Δημοτικές Αρχές της πόλης μας με κύριο υπεύθυνο το Δήμαρχο μας, τα πιο απλά πράγματα τα... αποπροσανατολίζουν!!!
Πράγματι το «Βούκινο» είχε... γεράσει και χρειαζόταν οπωσδήποτε μια σωστή και μελετημένη ανακαίνιση – ανακατασκευή.
Ακόμη ένας σοβαρός λόγος για να δοθεί σε ιδιώτη ήταν και η αδυναμία του Δήμου να το λειτουργήσει χωρίς ζημία. Όλα τα τελευταία χρόνια ήταν ζημιογόνος με τελικό αποδέκτη τους πολίτες που πληρώνουν κάθε ζημία του Δήμου. Μετά από όλα αυτά...
ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκανε ο Δήμος που προκήρυξε την εκμίσθωση, ανακαίνιση και ανακατασκευή και πράγματι οι όροι που εμπεριέχονται στη διακήρυξη είναι από τους αυστηρότερους και προστατεύουν απόλυτα τα συμφέροντα της πόλης μας (εάν εφαρμοσθούν).
Βέβαια οι όποιες αντίθετες απόψεις είναι σεβαστές και τις ακούμε με πολύ προσοχή και καλά κάνουν και τις εκφράζουν. Όμως οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι για μία ακόμη φορά να γίνουν πειραματόζωα και μάλιστα όταν υπάρχουν ενδείξεις κομματικής εκμετάλλευσης για μία ακόμη αντιπαράθεση.
Εδώ ταιριάζει: «Φίλοι τα κόμματα, φιλτάτη η πόλη μας».
Η άποψη της εφημερίδας μας είναι να τελειώσει το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ (ήδη έχουν περάσει 6 μήνες) και να παραδοθεί το «τεράστιο» αυτό έργο στους πολίτες που έχουν χάσει τα «νερά» τους από το προκλητικό μάντρωμα που έγινε στην κεντρική πλατεία.
Και βέβαια πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι της ταλαιπωρίας των πολιτών και εάν είναι μάλιστα στελέχη του Δήμου να επιβληθούν και κυρώσεις.
Ακόμη πέρα της συγγνώμης που πρέπει να ζητήσουν ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ κάποιοι κύριοι να ξεχάσουν τις προχειρότητες και το μόνιμο πνεύμα της αλαζονείας που επικρατεί στο Δήμο μας.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Νοεμβρίου έγινε ένας θορυβώδης και αρκετά «υβριστικός διάλογος» μεταξύ του κ. Δημάρχου, του κ. Δρόσου, του κ. Ραυτόπουλου και του κ. Νικητόπουλου. Τέτοια υποβάθμιση του σωστού διαλόγου αλλά και των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είχαμε ξαναδεί.
Αιτία στάθηκε η επιστολή που μας έστειλε ο Πρόεδρος της ΓΑΙΑ Α.Ε. κ. Δρόσος, σε απάντηση ερωτημάτων σχετικά με τις εργασίες στο «Βούκινο», όπου με περισσή ελαφρότητα προβαίνει σε απαράδεκτους και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς που αφορούν τους προαναφερθέντες Δημοτικούς Συμβούλους. Βέβαια χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα αλλά υπονοώντας τους, γιατί οι προαναφερθέντες ήταν αυτοί που κατήγγειλαν τα τεκταινόμενα. Έγραψε λοιπόν ο κ. Δρόσος: «Μερικοί, ευτυχώς ελάχιστοι, που εξυπηρετούν συγκεκριμένες μικροπολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες, και συγκεκριμένα επιδιώξεις εκείνων των επιχειρηματιών που αντιμετωπίζουν ως ανταγωνιστή τους όποιον λειτουργεί το Αναψυκτήριο της κεντρικής πλατείας του Δήμου μας, δεν διστάζουν να στραφούν εναντίον των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών, αφού το Αναψυκτήριο είναι δημοτικό κτίριο και οι δημότες μας ενδιαφέρονται να αρχίσει να λειτουργεί το συντομότερο δυνατόν, για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους.
Αποτέλεσμα: Κανείς από τους υπεύθυνους να μη ζητήσει συγγνώμη και να αποχωρήσει ο κ. Ραυτόπουλος από το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τους φίλους του.
Τελικά ο κ. Δρόσος δήλωσε ότι δεν εννοούσε τους προαναφερθέντες, αλλά δεν μας είπε ΠΟΙΟΥΣ εννοούσε. Με άλλα λόγια βάζουνε τη λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πιάσει. Πολύ ωραία τακτική!
Εμείς εξακολουθούμε να έχουμε πολλές, έστω «αφελείς» απορίες, όπως:
1. Ήταν τόσο δύσκολο ΟΛΟΣ ο φάκελος της διαδικασίας της ενοικίασης του «Βούκινου» να δοθεί στη δημοσιότητα, με όλες τις συμφωνίες, τα σχεδιαγράμματα, το χρόνο παράδοσης, τον τρόπο της λειτουργίας του και ό,τι τελικά αφορά την ανακατασκευή; Ο κ. Δρόσος μας απάντησε ότι είναι προσωπικά δεδομένα και δεν μπορούν να δοθούν!!!
2. Πότε η περίφημη Επιτροπή Ελέγχου έκανε κάποιον έλεγχο; Απ' ό,τι ξέρουμε ΠΟΤΕ.
3. Η πρώτη αίτηση για άδεια έγινε από τον ενοικιαστή κ. Κατσιαρέλη στις 2.9.09 και εξεδόθη την επόμενη μέρα (3.9.09) καταρρίπτοντας κάθε παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας.
4. Μετά τις καταγγελίες και το σταμάτημα των εργασιών, η δεύτερη αίτηση για άδεια έγινε στις 16.11.09 από το Δήμο Αγίων Αναργύρων, Δημοτική Τεχνική Υπηρεσία Α.Ε. όπως ακριβώς λανθασμένα γράφει η Πολεοδομία. Το σωστό είναι ΓΑΙΑ Α.Ε. και όχι ο Δήμος.
5. Ερώτηση: Πότε άλλαξε η σύμβαση; Η υποχρέωση της έκδοσης των αδειών ήταν υποχρέωση των ενοικιαστών. Τι συνέβη και η Α.Ε. αντικατέστησε τον ενοικιαστή; Μήπως, λέμε μήπως, ο λόγος ήταν ότι δεν είχαν εκδοθεί οι κατάλληλες άδειες, που έχουν κάποιο κόστος και θέλησαν να παρουσιάσουν «τετελεσμένα γεγονότα»; Κάποιος από το Δήμο μας απάντησε ότι ήθελαν να μας κάνουν έκπληξη και να το δούμε ξαφνικά και... τελειωμένο!!!
6. Με την πρώτη άδεια στο χέρι, που αφορούσε κατασκευές μικρής κλίμακας και αριθμούσε τι ακριβώς μπορούσαν να κάνουν, ξεκίνησε το έργο και εν μία νυκτί ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕ τα δύο περίπτερα από δάπεδο μέχρι οροφή, γράφοντας στα παλαιά του υποδήματα κάθε σχετικό νόμο. Έτσι ελύθη και η «μυστικοπάθεια» της παράνομης περίφραξης των 4 μέτρων που ανέγειραν.
7. Μετά το σταμάτημα των εργασιών από την Πολεοδομία και την έκδοση καινούργιας άδειας, κατόπιν αιτήσεως της ΓΑΙΑ Α.Ε. διαπιστώθηκε ακόμη μία παράβαση. Στην εκδοθείσα άδεια υπό τύπου σφραγίδας στην πρώτη σελίδα αναγράφεται: «Πριν από την έναρξη των εργασιών, πρέπει να τοποθετηθεί πινακίδα που να γράφει τον αριθμό της Αδείας και την ημερομηνία έκδοσης της». Η δεύτερη σφραγίδα γράφει: «Η παρούσα πράξη ισχύει εφ' όσον επί της οικοδομής αυτής δεν υπάρξει σήμα της υπηρεσίας μας για διακοπή των εργασιών εκ του αρμόδιου Αστυνομικού Τμήματος».
Και το προκλητικό του θέματος: Το περιπολικό της Αστυνομίας είναι νυχθημερόν σταθμευμένο εμπρός στο «κτίσμα». Δεν παρατήρησε κανείς ΤΙΠΟΤΑ; Οι υπεύθυνοι του Αστυνομικού Τμήματος πρώτη φορά αντιμετωπίζουν παρανομούντες πολίτες; Τελικά είναι ΜΟΝΟ ΘΕΑΤΕΣ;
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την αρίθμηση, αλλά ο χώρος μας είναι μικρός και... πολύτιμος. Κλείνοντας για σήμερα, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους Προέδρους και στους Δημοτικούς Συμβούλους της ΓΑΙΑ Α.Ε. ότι οι ανώνυμες εταιρείες δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, ούτε τοπικοί σύλλογοι. Η σχετική νομοθεσία προβλέπει... πολλά. Τους συνιστούμε να προσέχουν!!!
A.M.

1 σχόλιο:

  1. Διαβαζοντας καποιος ολα αυτα διαπιστωνει οτι σιγουρα κατι λαθος κανει η δημοτικη αρχη,ξερω οτι καποιοι θα πουν οτι οι εκφρασεις αυτες ειναι επιεικεις,ομως δεν θελω να πω την λεξη παρανομιες η παρατυπιες.
    Υπαρχουν ομως και τα αρμοδια οργανα, ελεγκτες δημοσιας διοικησης για να ερευνησουν το τι εγινε.
    Δεν ειναι ποινικοποιηση της πολιτικης ζωης αλλα ελεγχος διοτι προκειται για διαχειρηση δημοσιου χρηματος.Δεν μπορει να κρυβονται καποιοι πισω απο το τετριμενο γιατι ο λαος ψηφιζει αλλα και του βγαινουν αλλα στην πορεια ,οπως ακριβως και στην κεντρικη πολιτικη σκηνη τοσα χρονια .
    Καιρος ειναι καποιοι να νοιωσουν οτι θα πληρωνουν για τις παρατυπιες τους και δεν θα κουκουλωνονται τα πραγματα οπως παλιοτερα.
    Εχουν ευθυνη ολοι που τα βλεπουν αυτα να χρησιμοποιησουν οτι θεσμικο μεσο υπαρχει για να ξεσκεπασουν τις οποιες παρατυπιες η παρανομιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή