Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ dimotikianagennisiagionanargyron.blogspot.com

Μετά από λειτουργία δυόμισι περίπου χρόνων (πρώτη ανάρτηση στις 15/5/2008) έκλεισε το ιστολόγιο «dimotikianagennisiagionanargyron.blogspot.com» το οποίο απηχούσε – τουλάχιστον στις πρώτες του αναρτήσεις – τις θέσεις της δημοτικής παράταξης της Δημοτικής Αναγέννησης.
Το ιστολόγιο ξεκίνησε παρουσιάζοντας κατά κύριο λόγο τις θέσεις και τη δραστηριότητα της Δημοτικής Αναγέννησης στο δήμο Αγίων Αναργύρων, τις απόψεις που εξέφραζε ο μοναδικός της δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Σωτήρης Ραυτόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο, άρθρα και απόψεις στελεχών και φίλων της, συμβάλλοντας έτσι μαζί με την ομώνυμη εφημερίδα που εκδιδόταν, στην διάδοση - ενημέρωση για τα δρώμενα στην περιοχή και όχι μόνο.
Βαθμιαία έχασε τη ζωντάνια του, εγκατέλειψε τις πρωτογενείς ειδήσεις και μετετράπη σε ένα ιστολόγιο αναδημοσίευσης άρθρων του Ριζοσπάστη.
Αυτά δεν έγιναν «εν μια νυκτί» κι ούτε ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Ο προσεκτικός αναγνώστης του ιστολογίου θα το καταλάβαινε από τις αναρτήσεις που έγιναν μετά τον Δεκέμβρη του 2008, ιδιαίτερα δε από τον Μάη του 2009 και μετά.
Και οι αλλαγές αυτές δεν ήταν άσχετες με την γενικότερη τακτική που ακολούθησε το ΚΚΕ στην τοπική αυτοδιοίκηση και που εκφράστηκε στις πρόσφατες τοπικές εκλογές, όπου επέλεξε την καταγραφή των κομματικών του δυνάμεων και όχι μια λαϊκή συσπείρωση αγωνιστών και ριζοσπαστών ενάντια στο μνημόνιο, τον Καλλικράτη, ενάντια σε Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ.
Στην τελευταία περίοδο λειτουργίας του, άλλαξε την ονομασία του στον τίτλο και έγινε το ιστολόγιο του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο πλαίσιο των τοπικών εκλογών της 7ης Νοέμβρη. Αμέσως όμως μετά τις εκλογές, κι ενώ υπήρξε μια αχτίδα φωτός με την ανάρτηση «πολιτιστικό κάλεσμα από το Καματερό» έκλεισε με την αναπαραγωγή του σχολίου του γραφείου τύπου του ΚΚΕ για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, η οποία ήταν και η τελευταία ανάρτηση (20/11/2010).
Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το τι οδήγησε στο κλείσιμο του ιστολογίου, αλλά σίγουρα ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο κόσμος του ενιαίου πλέον δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης. Με το ποσοστό που πήρε εξέλεξε επταμελή δημοτική ομάδα και θα είναι η «αξιωματική αντιπολίτευση», ας μας επιτραπεί ο χαρακτηρισμός, απέναντι στους εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής στο δήμο μας.
Θα περίμενε λοιπόν κανείς να αναβαθμιστεί το ιστολόγιο παρά να κλείσει. Να γίνει πιο ζωντανό, να ενημερώνει για τα δρώμενα εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου και να συμβάλει στην ανάπτυξη των αντιστάσεων απέναντι στον Καλλικράτη και τις επιπτώσεις του.
Θα περίμενε κανείς, να συμβάλλει τουλάχιστον, στην «αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων, του διαδικτύου» όπως περιγράφει και η Πολιτική απόφαση του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
Ελπίζουμε ότι το κλείσιμο αυτό είναι προσωρινό και ότι σχετίζεται με πιθανή αναβάθμιση του, μιας και οι υπεύθυνοι δεν μας έδωσαν καμιά εξήγηση όπως όφειλαν.
Δεν συμφωνείτε;

3 σχόλια:

  1. pios na grapsi sto blog pia, afou esi toys afises?
    eine gnosto tis pasi oi ipiresies poy proseferes..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα. Η φωνή της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ χρειάζεται και εδώ στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξουσία είναι ότι θέλουν κάνουν,ίσος να τους χρειάζεται ανημέρωτη τοπική κοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή