Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Σύλλογος Φίλων της Ελληνικής Μουσικής και Ποίησης

Βίντεο από την πρώτη εκδήλωση
Οι σκοποί του συλλόγου
Πραγματοποιήθηκε, τη Μεγάλη Δευτέρα, 9 Απρίλη 2012, η πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου πολιτιστικού συλλόγου «Σύλλογος Φίλων της Ελληνικής Μουσικής και Ποίησης» στον κινηματογράφο «Μαρία – Έλενα».
Εκ μέρους της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής οι Τεό Λαζάρου και Τάσος Ζάντζας παρουσίασαν τους σκοπούς του συλλόγου, κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να γραφτούν μέλη του συλλόγου, ενημερώνοντας ότι η πρώτη γενική συνέλευση του θα πραγματοποιηθεί μετά το Σεπτέμβρη όπου και αναμένεται η απόφαση του πρωτοδικείου για το καταστατικό.
Στην εκδήλωση το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη» παρουσίασε τα τραγούδια από το έργο των Μίκη Θεοδωράκη – Γιάννη Ρίτσου «Επιτάφιος», αλλά και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Καμπανέλλη, Σεφέρη, Ελύτη, Αναγνωστάκη, Δεληγιάννη καθώς και δυο τραγούδια από το «καπνισμένο τσουκάλι» των Χρίστου Λεοντή, Γιάννη Ρίτσου.
Στο τέλος της ανάρτησης διαβάστε τους σκοπούς του συλλόγου και τα τηλέφωνα επικοινωνίας με μέλη της διοικούσας επιτροπής.
Επίσης, δείτε αποσπάσματα από την εισήγηση και τα τραγούδια που ακούστηκαν:












“ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ”

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Α.  Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται στο χώρο του Πολιτισμού δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και έχει τους παρακάτω σκοπούς.
1.      Την ανάλυση, παρουσίαση και προβολή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (με ιδιαίτερη έμφαση στον Ευρωπαϊκό χώρο).
α.    Της Μουσικής της Ποίησης και γενικότερα των πνευματικών έργων.
β.    Των μουσικών έργων της Έντεχνης, Λαϊκής, Παραδοσιακής και Μετασυμφωνικής μουσικής Ελλήνων και Ευρωπαίων δημιουργών.
2.      Την υποστήριξη και παρουσίαση από σκηνής σε μη κερδοσκοπική βάση των προαναφερθέντων πνευματικών έργων, καθώς και την ανακάλυψη - πέρα από την λογική των εμπορικών κυκλωμάτων - νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών.
3.      Την συντήρηση μουσικής ορχήστρας και άλλων καλλιτεχνικών συνόλων για την πραγματοποίηση συναυλιών, ηχογραφήσεων και άλλων πολιτιστικών δρώμενων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
4.      Την χορήγηση υποτροφιών σε νέους καλλιτέχνες για την έρευνα και μελέτη της Ελληνικής μουσικής (έντεχνης, παραδοσιακής και μετασυμφωνικής).
5.      Την ανύψωση του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου των μελών του.
6.      Την πολιτιστική ανάπτυξη, την κοινωνική πρόοδο, την καλλιέργεια της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη του.
7.      Την διατήρηση, ανάδειξη και διάδοση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
8.      Την δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων και συνθηκών για την δραστηριοποίηση της νεολαίας στο χώρο του Πολιτισμού.
Β.  Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών ο Σύλλογος θα συνεργάζεται με άλλα Σωματεία, Αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, Ιδρύματα, Οργανισμούς, Κοινωνικούς φορείς, καθώς και φυσικά ή νομικά πρόσωπα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που έχουν ίδιους σκοπούς και στόχους.
Γ.  Επίσης για την επίτευξη των σκοπών του ο Σύλλογος θα προβαίνει :
α.    Στην διοργάνωση Πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (μουσικών, λογοτεχνικών, θεατρικών, κινηματογραφικών, χορευτικών, εικαστικών κ.α.).
β.    Στην διοργάνωση Διαλέξεων και ομιλιών από διακεκριμένους εκπροσώπους του Πνεύματος και της Τέχνης (με την μετάκληση καλλιτεχνών, επιστημόνων και ειδικών).
γ.    Στην διοργάνωση Συνεδρίων, Σεμιναρίων, Συμποσίων και Συνεστιάσεων.
δ.    Στην πραγματοποίηση Πολιτιστικών ανταλλαγών, στην ίδρυση και λειτουργία Βιβλιοθήκης, στην έκδοση εντύπων και γενικά θα παρεμβαίνει στο χώρο του πολιτισμού με κάθε μέσο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΤΕΟ ΛΑΖΑΡΟΥ - 6944666850
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΕΝΟΣ - 6973228793
ΤΑΣΟΣ ΖΑΝΤΖΑΣ - 6972055444

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου