Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Συνάντηση Τσίπρα με ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις διεργασίες στο πλαίσιο της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ούτε μπορεί, λόγω μη εκλογής βουλευτών, αλλά ούτε και θέλει, λόγω πολιτικής κατεύθυνσης, να συμμετέχει σε μια κυβερνητική εντολή, ειδικά στην παρούσα φάση. Στο πλαίσιο της πρότασής της για το Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής, που απευθύνεται σε όλη την Αριστερά και είχε κατατεθεί πολύ πριν τις εκλογές, η ΚΣΕ θα μεταφέρει το τι θεωρεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματική "εντολή" του λαού, ποιο είναι το αναγκαίο πρόγραμμα που είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα των εργαζομένων και ο τρόπος για να επιτευχθεί. Στη συνέχεια, θα απευθυνθούμε και σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, όπως είχαμε δεσμευτεί και πριν τις εκλογές.
Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και οργανώσεις της άλλης αριστεράς

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκτιμώντας το βάθος της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τα τεράστια προβλήματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας αλλά και το ότι ωριμάζουν κρίσιμες κοινωνικές και ταξικές αναμετρήσεις, ζητά άμεσα συνάντηση αντιπροσωπειών, για μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων πάνω στα εξής δυο ζητήματα:
Πρώτο: Για το συντονισμό, στον ανώτερο δυνατό βαθμό, της δράσης των δυνάμεών μας για την πολιτική υπεράσπιση, την αγωνιστική ταξική αλληλεγγύη και τη νίκη κρίσιμων αγώνων, (όπως των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, στον χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και αλλού). Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην διαδήλωση και την οργανωμένη περιφρούρηση της δράσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, από τις επιθέσεις των δυνάμεων της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, του κράτους, των μηχανισμών τους, των αστικών μέσων ενημέρωσης και του δικαστικού συστήματος.
Δεύτερο: Για τη σταθερή κοινή δράση των δυνάμεών μας στο μαζικό κίνημα, με προοπτική να συγκροτηθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της κυβέρνησης Παπαδήμου – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και κάθε διάδοχης διαχειριστικής κυβέρνησης του κεφαλαίου, από το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Συγκεκριμένα:
- Την συμβολή μας ώστε να υπάρξει η πιο πλατιά ενότητα των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό και λαϊκό κίνημα έξω από την λογική και ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και της αστικής πολιτικής των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, του υποταγμένου συνδικαλισμού. Για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
- Με βασικό περιεχόμενο – πλαίσιο της κοινής δράσης τα παρακάτω αιτήματα: α) Κατάργηση όλων των Μνημονίων και των νόμων που τους συνοδεύουν. β) Άμεση παύση πληρωμών προς τους πιστωτές, μη αναγνώριση και μονομερή διαγραφή του χρέους. γ) Έξοδο από ευρώ, ΟΝΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση. δ) Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό, λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο. ε) Εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις σε βάρος των κερδών του κεφαλαίου και υπέρ του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, με αυξήσεις στους μισθούς, ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, σταθερές συλλογικές συμβάσεις, προστασία των ανέργων, ριζική μείωση της φορολογίας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ριζική αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.
- Κοινή δράση με πλήρη θεωρητική, πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της κάθε δύναμης. Με σεβασμό στις απόψεις και την αγωνιστική δράση σας, διευκρινίζουμε πως, κατά την άποψή μας, , με βάση τις υπαρκτές προγραμματικές διαφορές, δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης προγραμματικού ή εκλογικού πολιτικού μετώπου. Ωστόσο, προτείνουμε το συντροφικό διάλογο και αντιπαράθεση, στο μαζικό κίνημα και μπροστά στους εργαζόμενους ή και με άλλες μορφές, για την πολιτική και στρατηγική προοπτική του αγωνιστικού μετώπου, ώστε να μην εκφυλίζονται οι υπαρκτές πολιτικές και θεωρητικές διαφορές μας σε έναν «ενδοαριστερό εμφύλιο», σε βάρος των αγώνων για την ανατροπή της επίθεσης.
Συνημμένα, σας διαβιβάζουμε το δημόσιο κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την πρότασή μας για το Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής, όπως και την απόφαση της 1ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης με επαναστατική προοπτική, για την εργατική εξουσία και δημοκρατία προς το σοσιαλισμό και κομμουνισμό της εποχής μας. Με εκτίμηση, η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

3 σχόλια:

 1. τι ωραία...τι καλά...ας συνεχίσουμε ο καθένας το βιολί του και θα συνεχίσουν να μας κυβερναν οι τραπεζίτες!
  γιατί, σου λέει ο άλλος και με το δικιο του: αυτοι δεν μπορούν να συνενοηθούν μεταξύ τους, να συμφωνήσουν σε πεντε πράγματα τώρα που το χρειάζεται ο κόσμος, πώς να πεισθω οτι θα μαθουν στην επόμενη ζωή να λύνουν τις διαφορές τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πέστα Χαράλαμπε (Χρισόστομε κλπ. κλπ.) Το θέμα είναι ποιός ακούει...

   Διαγραφή
 2. ας γινει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνιστωσα του ΣΥΡΙΖΑ.Mε εναν ορο ομως την γνησια δημοκρατικη λειτουργια του. αυτο το νομιζω οτι ειναι το βασικο προβλημα πολυδιασπασης της της αριστερας η ελλειψη πραγματικης δημοκρατιας μεσα στις οργανωσεις. οι πολιτικες θεσεις οταν κριθουν σωστες νομιζω σε μια αλληθινα δημοκρατικη οργανωση μπορουν να ηγεμονευσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή