Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Το Ασυμβίβαστο και ο κύκλος των δικών...

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από τη δημοσίευση στο Facebook του Νίκου Σπυρόπουλου προγραμματισμένου Park Festival το οποίο δηλώνει ότι θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 28 Ιουνίου.
Το φεστιβάλ δηλώνεται ότι διοργανώνεται μαζί με το Πολιτιστικό Κέντρο (μιας και σε αυτό βρίσκεται ο Νίκος Σπυρόπουλος) - η παρένθεση είναι δική του.
Σε ερώτηση της εκπροσώπου της Ανυπότακτης Πόλης Βίκυς Βασιλάτου στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 23ης Μαρτίου, αν αυτή η κοινοποίηση στηρίζεται σε απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας η απάντηση ήταν ότι απόφαση τέτοια δεν έχει παρθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενη ερώτηση για το αν μπορεί κάποιος από το Δ.Σ. του οργανισμού να αναλαμβάνει τέτοιες εκδηλώσεις σε παραχωρημένους δημόσιους χώρους, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Περικλής Παπαγεωργίου απάντησε ότι υπάρχει " ασυμβίβαστο".
Εύλογα λοιπόν προκύπτουν ερωτηματικά.
Ποιοι θεωρούν ότι μπορούν να παρακάμπτουν τα συλλογικά όργανα για να οργανώνουν εκδηλώσεις με κερδοσκοπικό χαρακτήρα σε δημόσιους χώρους; Το Πάρκο Τρίτση είναι χαρακτηρισμένο ως Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και αυτό σημαίνει ότι δε γίνεται να γίνονται δράσεις που είναι ενάντια στον προορισμό του.
Ποιοι λοιπόν αποφασίζουν την κακοποίησή του και ποια είναι η σχέση αυτών που αποφασίζουν με αυτούς που διοργανώνουν και εισπράττουν; Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠΔΑΑΚ όμως είναι αυτοί που έδωσαν την άδεια, σύμφωνα με δηλώσεις του κυρίου Σπυρόπουλου.
Η λογική της επιχειρηματικής δραστηριότητας χρησιμοποιεί του δημόσιους χώρους ως λάφυρα. Η εκλογική δύναμη εξαργυρώνεται με την αλληλοτροφοδότηση των δικών... ή με άλλα λόγια "Κράτα με να σε κρατώ.."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου