Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΔιΕΕξοδος σε Ίλιον, Πετρούπολη, Αγ. Ανάργυρους, Καματερό

Συγκρότηση ανοιχτού συντονιστικού οργάνου στις 23 Οκτώβρη 2016, ώρα 7 μ.μ. στο Α' ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (Κλεισούρας 2 & Νικ. Πλαστήρα, Αγ. Ανάργυροι)
Κάλεσμα για ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ με τελικό στόχο την αποδέσμευση της χώρας από τη μέγγενη της ΕΕ απευθύνει στους κατοίκους του Ιλίου, της Πετρούπολης, των Αγ. Αναργύρων και του Καματερού η ΔιΕΕξοδος. Το κάλεσμα που απευθύνει η Πρωτοβουλία Αγώνα είναι το ακόλουθο:
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, επαγγελματίες, νέοι και νέες των λαϊκών συνοικιών του Ιλίου, της Πετρούπολης, των Αγ. Αναργύρων και του Καματερού.
Βρισκόμαστε περίπου ένα χρόνο μετά την υπογραφή της νέας δανειακής συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και των δανειστών της ΕΕ και του ΔΝΤ που συνοδεύεται από το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο και έχει την στήριξη και των υπόλοιπων κομμάτων του «Μένουμε Ευρώπη». Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ξεκάθαρη σε κάθε απλό λαϊκό άνθρωπο που την βιώνει καθημερινά: Περικοπές συντάξεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, δυσβάσταχτοι φόροι, πλειστηριασμοί, παράδοση των κόκκινων δανείων σε ξένα διεθνή κοράκια, λουκέτα, καταστροφή της παραγωγικής βάσης, έλεγχος επί της δημόσιας περιούσιας από τους εκπροσώπους των δανειστών και ξεπούλημα της σε πολυεθνικές και ντόπιους ολιγάρχες, άμεσος έλεγχος των τραπεζών από τους δανειστές κλπ. Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του μνημονιακού «έργου» της από το κουαρτέτο και υπό τις οδηγίες του ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα, με απελευθέρωση απολύσεων, ανταπεργία, ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην πραγματοποίηση απεργιών, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Είναι πλέον καθαρό ότι το «πόση θυσία παραμονή στο ευρώ και την Ευρώπη» σημαίνει καταστροφή για το λαό και τη χώρα. Είναι αργός και βασανιστικός θάνατος. Έχει έρθει η ώρα να σηκώσουμε και πάλι κεφάλι. Να ξαναβγούμε στους δρόμους. Να βροντοφωνάξουμε ότι υπάρχει εναλλακτική λύση. Ότι η αποδέσμευση της χώρας μας από την ΕΕ και την ευρωζώνη δεν είναι καταστροφή, όπως μας λένε οι εκπρόσωποι της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας, αλλά το πρώτο υποχρεωτικό βήμα για μια διαφορετική πορεία της χώρας υπέρ των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας.
Στις 3 Ιούλη του 2016 εκατοντάδες αγωνιστές, εργαζόμενοι, νέοι και συλλογικότητες συγκροτήσαμε στην Αθήνα μια Πρωτοβουλία που θα συμβάλλει ώστε μέσα στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα να δυναμώσει η αντίληψη ότι «υπάρχει εναλλακτική, έξω από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση». Στη βάση μιας ιδρυτικής διακήρυξης συγκροτήσαμε την Πρωτοβουλία Αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, την ΔΙΕΕΞΟΔΟ. Από τότε σε όλη τη χώρα δημιουργούνται συνεχώς νέες επιτροπές της κίνησης.
Σας καλούμε
στις 23 Οκτώβρη, στις 7.00 μμ., στο Α' ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (Κλεισούρας 2 & Νικ. Πλαστήρα, Αγ. Ανάργυροι), να συγκροτήσουμε την τοπική επιτροπή της ΔΙΕΕΞΟΔΟΥ στις περιοχές Ίλιον-Πετρούπολη - Αγ. Ανάργυροι - Καματερό. Να συζητήσουμε για την αναγκαιότητα της αποδέσμευσης της χώρας μας από την ΕΕ και την ευρωζώνη, για το μέλλον του λαού μας έξω από αυτήν τη φυλακή. Να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό συντονιστικό όργανο της τοπικής επιτροπής που θα οργανώνει και θα συντονίζει τη δράση της.
ΠΗΓΗ: Εργατικός Αγώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου