Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Θρασύδειλα φασιστοειδή βανδαλίζουν σε Πετρούπολη και Ίλιον

Στόχος τα στέκια της Ανυπόταχτης Πετρούπολης και του Αριστερού Σχήματος Ιλίου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ!
Βράδυ και στα κρυφά (όπως συνηθίζουν ο υπόκοσμος και αυτές οι ομάδες) η φασιστική συμμορία «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές», προκάλεσε φθορές στο στέκι της Ανυπότακτης Πετρούπολης. Ζωγράφισαν με σπρέι ναζιστικά σύμβολα και συνθήματα στο χώρο. Δεν είναι σίγουρα μεμονωμένο γεγονός, μιας και μια μέρα πριν το ίδιο σκηνικό είχαμε στο χώρο του Αριστερού Σχήματος Ιλίου, ενώ στο παρελθόν στέκια άλλων αριστερών δημοτικών κινήσεων είχαν γνωρίσει τις “καλλιτεχνικές ανησυχίες” των εν λόγω φασιστών.
Δεν καταγγέλλουμε μόνο το γεγονός αλλά δηλώνουμε, οτι όπως και πριν έτσι και τώρα θα δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη απέναντι στην πιο μαύρη και απάνθρωπη ιδεολογία και στα φασιστικά παρακλάδια της Χρυσής Αυγής. Οι συγκεκριμένες επιθέσεις δεν είναι τυχαίες, αντιθέτως προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, στοχοποιώντας ενεργά μέλη και συλλογικότητες της περιοχής μας. Χτύπημα σε ένα κοινωνικό χώρο, σε μια αγωνιζόμενη δύναμη, σημαίνει χτύπημα σε όλο το κόσμο που σήμερα αγωνίζεται για να αλλάξει αυτή τη βάρβαρη πραγματικότητα.
Γνωρίζουμε καλά ότι αυτές οι δυνάμεις είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος, συντηρούνται από αυτό και παίζουν ρόλο τραμπούκου κατά της λαϊκής αγανάκτησης που υπάρχει σήμερα. Ο πατριωτισμός τους αφορά τα αφεντικά και τους εφοπλιστές, στους οποίους κάνουν πλάτες, δεν έχουν να πουν τίποτα για τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους. Μαζί με το κράτος τρομοκρατούν και στέκονται «σούζα» σε ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΕ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα διάφορες φασιστικές ομάδες με πρώτη και καλύτερη τη Χρυσή Αυγή προσπαθούν να ξανα-παρέμβουν στο πολιτικό σκηνικό με τις γνωστές τραμπούκικες και δολοφονικές τους επιθέσεις και άλλες φορές καλυμμένες, σε διάφορες περιοχές, με τον μανδύα των «αγανακτισμένων πολιτών».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ έχει υιοθετήσει την λογική της Ευρώπης φρούριο. Έχοντας υπογράψει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στοιβάζει χιλιάδες ανθρώπους μέσα σε άθλιες συνθήκες σε υποτιθέμενα κέντρα φιλοξενίας. Παρ’ όλα τα ανατριχιαστικά που αποκαλύπτονται καθημερινά στην δίκη της Χρυσής Αυγής για την λειτουργία της «εγκληματικής οργάνωσης» και τον δολοφονικό ρόλο των ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς, όπως η Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, οι νεοναζί βουλευτές γίνονται συνομιλητές (και συνταξιδιώτες) της κυβέρνησης στο Καστελόριζο! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ευθύνη, ακόμη και με την ανοχή που δείχνει σε αυτές τις συμμορίες, ξεφτιλίζει το όνομα της αριστεράς και των αγώνων και αφήνει χώρο να μεγαλώσει επικίνδυνα ο φασισμός.
Εμείς, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε στις γειτονίες! Τα δυτικά προάστια έχουν ιστορία, δώσανε και δίνουν μάχες, από την αντίσταση μέχρι σήμερα για δουλειά-ειρήνη-διακαιώματα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ανυπότακτη Πετρούπολη γίνεται στόχος τέτοιων επιθέσεων, ήδη από τις προηγούμενες εκλογές πρώην δημ. Σύμβουλος διώκεται μετά από μήνυση μελών της Χρυσής Αυγής, ενώ κράτος και παρακράτος αποκαλούσε την ίδια και μέλη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς με το χαρακτηρισμό «σεσημασμένοι». Εμείς απαντάμε ότι οι μόνοι σεσημασμένοι είναι οι φασίστες δολοφόνοι, οι τραμπούκοι που επιτίθενται σε συνδικαλιστές, φοιτητές και πρόσφυγες! Σεσημασμένοι στα μάτια του λαού είναι οι κυβερνήσεις των μνημονίων και της εξαθλίωσης, η ΕΕ και το ΔΝΤ, που με τις πολιτικές τους ξέθαψαν τα αποβράσματα του παρελθόντος.
Μόνο με συλλογική οργάνωση και αγώνα θα ανατραπεί ο φασισμός, ο κανιβαλισμός της εποχής μας και τα ληστρικά μέτρα που δεχόμαστε. Να βάλουμε απέναντι αυτούς που ευθύνονται και όχι το μετανάστη και τον πρόσφυγα.
Η Ανυπότακτη Πετρούπολη θα συνεχίζει να δίνει των αγώνα στη γειτονιά μαζί με το λαό και τη νεολαία για να ζήσουμε ανθρώπινα, για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ και για να πετάξουμε ξανά στα «σκουπίδια της ιστορίας» τους δολοφόνους των φασιστικών συμμοριών.

Η καταγγελία για το βανδαλισμό από το Αριστερό Σχήμα Ιλίου
Ξημερώματα Δευτέρας, 05/12/2016, μια συμμορία του υποκόσμου αποκαλούμενη «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» προκάλεσε φθορές στο Χώρο Έκφρασης και Δημιουργίας, της Δημοτικής Κίνησης Αριστερό Σχήμα Ιλίου. Στον ιστότοπό τους www.maiandrioi.blogspot.gr φωτογραφίζουν τις υλικές ζημιές που προκάλεσαν, και γράφουν: «Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα κατοίκων και συναγωνιστών να δώσουμε ένα ήπιο μήνυμα στους ‘ντόπιους’ τσαρλατάνους που παριστάνουν τους αριστερούς. Διόλου μας ενδιαφέρει εάν είναι ή δεν είναι αριστεροί. Και να μην είναι, πάλι τα ίδια θα κάνουμε.» Η ομάδα αυτή ζωγράφισε με σπρέι τα χιτλερικά της σύμβολα και μας πληροφόρησε ότι «έρχονται».
Τους απαντάμε ότι όπως «ήρθανε» θα φύγουν! Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου ήταν, είναι και θα παραμείνει εδώ, δίνοντας καθημερινό και αγωνιστικό «παρών» για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ανεξαρτησία, για την λαϊκή αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Είναι προφανές ότι τέτοιες πρακτικές δεν μας φοβίζουν ούτε μας αποθαρρύνουν στο ελάχιστο. Μας επιβεβαιώνουν απλά ότι οι φασίστες και οι τυχόν παρακρατικοί είναι το μακρύ χέρι του συστήματος για να χτυπιούνται αγωνιστικές και δημοκρατικές δυνάμεις. Και μόνο η προβολή των δράσεων από τον ιστότοπό τους αποτελεί περίτρανα ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε διάφορα αφεντικά τους.
Είναι επίσης προφανές ότι τα συγκεκριμένα απόβλητα της εξίσου νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, διάλεξαν περίεργη στιγμή για να βανδαλίσουν το χώρο μας. Την ώρα που δημοτικός σύμβουλος του ΑΣΙ, μαζί με άλλους δύο δημοτικούς συμβούλους, δέχονται δικαστικό πόλεμο από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και εκκρεμούν αγωγές που αξιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από αυτούς που αρνήθηκαν να γίνει η γειτονιά μας δάσος παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Αν δεν πρόκειται για κάτι τυχαίο και συμπτωματικό, τότε πρόκειται για βαλτούς ανεγκέφαλους φασίστες.
Πληροφορούμε κάθε βάνδαλο νεοναζί, ότι στη χώρα μας και στις γειτονιές μας δεν έχουν θέση οι θαυμαστές του Χίτλερ. Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στα μνημόνια και στη λιτότητα, ενάντια στην πολιτική εθνικής υποδούλωσης και κοινωνικής εξόντωσης, ενάντια στο φασισμό και τον ναζισμό. Σε αντίθεση με όσους φοβούνται το φως της μέρας και δρουν τη νύχτα, το Αριστερό Σχήμα Ιλίου έχει φανερό πρόσωπο και γνωστή διεύθυνση, έχει δράση και αναφορά, δίπλα και μέσα στους δημότες της πόλης μας. Και έτσι θα συνεχίσει.
Υ.Γ.: Το ΑΣΙ κατέθεσε ήδη μήνυση για υλικές φθορές. Με την ανάρτηση στον ιστότοπό τους αποδεικνύεται το αυτονόητο: Ότι οι «ανώνυμοι» δράστες δεν είναι και τόσο ανώνυμοι! Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας επιδεικνύει την «εικαστική παρέμβαση στον Χώρο Έκφρασης και Δημιουργίας» του Αριστερού Σχήματος Ιλίου. Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας και της συγκεκριμένης συμμορίας είτε θα πληρώσουν την αποκατάσταση των ζημιών, είτε θα εξαναγκαστούν στη διόλου γενναία στάση να αρνηθούν και να αποκηρύξουν τις ενέργειές τους, πρακτική που συνηθίζεται άλλωστε στους νεοναζιστικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου