Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Οι ανάγκες και οι ζωές των ανθρώπων είναι πάνω από τα κέρδη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
H σκέψη μας είναι με τους 16 αδικοχαμένους στα λασπόνερα στη Μάνδρα. Τα Συλλυπητήρια μας στις οικογένειες τους. Με απόλυτο σεβασμό και οργή για τους 16 νεκρούς της τάξης μας από τις συνέπειες των πλημμυρών της 15ης Νοέμβρη στη Μάντρα οφείλουμε ως αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης να καταθέσουμε την άποψή μας.
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και Αντικαπιταλιστικές Κινήσεις Πόλης θα βρίσκονται την Κυριακή, 19.11.2017 στη Μάντρα και στη Ν. Πέραμο. Εκκίνηση από Πλατεία Κάνιγγος 10:45 και συνάντηση στις 12:00 στο Θριάσιο Νοσοκομείο 
Η μαρτυρία μιας πραγματικότητας που λέει ότι στην Αττική στα μέσα του 19ου αιώνα υπήρχαν 700 ποτάμια και ρέματα, αλλά το 2000 είχαν απομείνει 70 και σήμερα λιγότερα από 50, πιστοποιεί ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι «φυσικό» φαινόμενο. Η τσιμεντοποίηση 550 χιλιομέτρων ρεμάτων στην Αθήνα δεν είναι «φυσικό» φαινόμενο. Για αυτό σε αυτή την περίπτωση, δεν μιλάμε για θεομηνίες. Μιλάμε για εγκλήματα.
16 νεκροί από βροχή, σ’ ένα Κράτος που σπαταλά 2,4 δις. από φόρους όχι σε έργα, αλλά για αξεσουάρ πολεμικών αεροπλάνων… Ενδεικτικό είναι το γεγονός που δείχνει τους υπεύθυνους του εγκλήματος είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι του μπαζώματος και του κλεισίματος του ρέματος, στο πιο στενό σημείο, ήταν μερικά στρέμματα που έφτιαξε ο δήμος το αμαξοστάσιο του και παραδίπλα είναι κτισμένο ένα σούπερ μάρκετ, κλείνοντας όλη τη δίοδο (του νερού). Δηλαδή κρατική αυθαιρεσία συνδυασμένη με επιλεκτική αδιαφορία και επιχειρηματική ασυδοσία.

Έχει όνομα κι αιτία, και αυτή είναι η ρίζα ενός συστήματος που βάζει το κέρδος πάνω από οποιαδήποτε ανθρώπινη ζωή και τον σεβασμό του περιβάλλοντος..”… Μια θεομηνία, όπως συνέβη στην Δυτική Αττική, ένα μετεωρολογικό φαινόμενο όπως αυτό που εκδηλώθηκε στο όρος Πατέρα, δεν είναι πολιτικό πρόβλημα. Μετατρέπεται, όμως, σε πολιτικό πρόβλημα, όταν η αιτία της πλημμύρας και της καταστροφής που επακολουθεί δεν είναι – μόνο – η θεομηνία, αλλά οι εργολαβικές αυθαιρεσίες, το κράτος των φωτογραφικών αναθέσεων, το ατιμώρητο των παραλείψεων, η πολιτική της αντιπαροχής και της οικοπεδοποίησης. Μπορεί η έντονη βροχόπτωση να αποτελεί εκδήλωση ενός φυσικού φαινομένου, αλλά οι συνέπειες του είναι απολύτως ταξικές καθώς πλήττουν φυσικά μόνο τα «υπόγεια» και τους ισοπεδωμένους της.
Η έλλειψη αντιπλημμυρικών και άλλων ζωτικών έργων υποδομής μαζί με τον άθλιο σχεδιασμό των εμπορευματικών και ιδιωτικών μεγάλων δρόμων καθώς και τα μπαζωμένα ρέματα και αποψιλωμένα δάση, φανερώνουν τη χρόνια κυβερνητική και κρατική αδιαφορία για τη Δυτική Αττική αλλά και όλη την Αττική. Τις "δυνάμεις της φύσης" αγνόησε το κερδοσκοπικό οικοδομικό κεφάλαιο που βάζει τα κέρδη του πάνω από τις ζωές των ανθρώπων.
Φτιάχτηκε η Αττική οδός αλλά τα μπαζωμένα ρέματα, όπως της Αγίας Αικατερίνης, που προκάλεσε φοβερές πλημμύρες το 1999, παρέμειναν ως είχαν μέχρι τη σημερινή καταστροφή. Η ανάπτυξη της περιοχής ως νέα βιομηχανική ζώνη την μετέτρεψε σε πολεοδομική ζούγκλα, με προτεραιότητα να βρουν χώρο οι βιομηχανίες και ας είναι και στα ρέματα και από δίπλα τα σπίτια των εργαζόμενων. Ανάπτυξη κυριολεκτικά με κριτήριο το κέρδος που σκοτώνει. Η εξαφάνιση των φυσικών διεξόδων των νερών της βροχής κάποια στιγμή θα φώναζε παρούσα, το δε διαλυμένο μνημονιακό κράτος θα βροντοφώναζε ΑΠΩΝ!
Τι να τα κάνεις τα αντιπλημμυρικά έργα αλήθεια; Αυτά έχουν κονόμα μόνο όταν τα φτιάχνεις, για αυτό για την ΕΕ τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι επιλέξιμα ,παρόλο που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές. Μετά τίποτα, το νερό δεν πληρώνει βλέπεις διόδια… Ενώ η ιδιωτική μοντέρνα οδός! Χρυσωρυχείο με ανεξάντλητες φλέβες τα διόδιά της και οι εμπορικοί σταθμοί της. Και ας σκυλοπνίγονται δεξιά της και αριστερά της οι άνθρωποι σαν «κατσαρίδες».
Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μοιράζει κοινωνικά αντίδωρα εξαπάτησης των πιο φτωχών εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων, θύματα της αστικής μνημονιακής πολιτικής που συνεχίζει, η γύμνια και η ταξική επιλογή του κράτους φορομπήχτη και υπηρέτη της «επιχειρηματικότητας», αποκαλύπτεται ανάγλυφα. Δυστυχώς με τον πιο τραγικό τρόπο με 16 νεκρούς , εκατοντάδες εγκλωβισμένους ανθρώπους και χιλιάδες κατεστραμμένους, με τις τρομερές καταστροφές στα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Η προστασία του λαού από κάθε φυσικό φαινόμενο αντιμετωπίζεται από το κράτος και τις κυβερνήσεις και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ίδια ταξική τακτική, με γυμνό μάτι μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος βλέποντας τους προϋπολογισμούς της περιφέρειας και των δήμων.
Η ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΈΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΥ-ΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΕΡΔΟΣ
Η αντιπλημμυρική προστασία (δεν φέρνει κέρδη, δεν συμφέρει)
Η αντισεισμική θωράκιση (δεν φέρνει κέρδη, δεν συμφέρει)
Η αντιπυρική πρόβλεψη (δεν φέρνει κέρδη, δεν συμφέρει)
Η δυτική Αθήνα και άλλες εργατικές περιοχές πληρώνουν το βαρύ τίμημα αυτών των επιλογών και με ανθρώπινες ζωές σήμερα 16 νεκρά ταξικά μας αδέρφια στην Μάνδρα, πριν από 2 χρόνια 1 νεκρή στο Καματερό παλαιότερα πολύ περισσότερη στα Λιόσια και στις γύρω περιοχές.
Ας μπει ένα τέλος!
Ως πότε θα θεωρούμε πως για όλα αυτά φταίνε κάποια φυσικά φαινόμενα ή η θεομηνία -δηλ η οργή του θεού, που μας τιμωρεί;
Ως πότε θα μένουμε με σταυρωμένα χέρια, σε στάση προσευχής, για να γλιτώσουμε από τα χειρότερα;
Πότε θα τα σφίξουμε την γροθιά μας διεκδικώντας και απαιτώντας να μπει ένα τέλος σε όλες αυτές τις πολιτικές που πνίγουν τα όνειρα και τις ζωές στα λασπόνερα του κέρδους.
Μόνο ο αγώνας μας μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές για να επιβάλουμε ότι οι ανάγκες και οι ζωές των ανθρώπων είναι πάνω από τα κέρδη.
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις Γειτονιές Αγ. Αναργύρων – Καματερού
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ αντιΘΕΣΕΙΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ Ανεξάρτητη Αριστερή Δημοτική και Πολιτική Κίνηση στο Αιγάλεω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου