Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΚΕΛΙ 33 Α.Ε.


Λέτε; Είναι δυνατόν…; Όμως, ποτέ μην λες ποτέ.
Αφού το «φρούτο» ευδοκιμεί στην Αμερική, γιατί να μην ευδοκιμήσει και στα καθ’ ημάς; Λίγες… «εκκωφαντικές» αποδράσεις ακόμα, τύπου Παλαιοκώστα και το έδαφος… «άσφαλτος ευθεία» για «σωτήριες αποφάσεις» και προσαρμογές στα νέα σωφρονιστικά δεδομένα.
Οι φυλακές στους ιδιώτες, λοιπόν. Όπως στην Αμερική. Επιχειρήσεις δηλαδή, κανονικές, με την βούλα του νόμου, εισηγμένες στο χρηματιστήριο και με την υψηλότερη κερδοφορία, παρακαλώ.
Για το τελευταίο, την κερδοφορία δηλαδή, φροντίζουν με το αζημίωτο, βέβαια, οι εντιμότατοι κύριοι Δικαστές. Με συνοπτικές διαδικασίες στέλνουν στις φυλακές - επιχειρήσεις φρέσκια πελατεία, νεαρόκοσμο και με πολυετείς ποινές.
Για να μετατραπούν άμεσα, οι φυλακισμένοι, στο φθηνότερο, εν Αμερική, εργατικό δυναμικό.
Είναι πολύ σχιζοφρενικό και πολύ ανήθικο για να μην είναι αληθινό αφού, όπως δημοσιεύεται στον τύπο, ικανοποιεί απόλυτα το αμερικάνικο όνειρο (όπως λέμε δηλαδή American Dream).
Και οι μέτοχοι; Οποία η διαστροφή και ο αμοραλισμός τους όταν προσδοκούν από την επένδυσή τους υψηλή απόδοση, υψηλή κερδοφορία, γνωρίζοντας απ’ αρχής ότι αυτό, πολύ απλά, σημαίνει αύξηση της εγκληματικότητας.
O tempora, o mores.
Κι απ’ την άλλη: «Yes, we can» (προεκλογικό σύνθημα του Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα)… Όμως, τι;…..
Δημήτρης Φεργάδης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου