Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ






Μια σημαντική εκδήλωση για την περιοχή διοργανώνεται από τις δημοτικές παρατάξεις «ΑΠΟΔΡΑΣΗ» Αγίων Αναργύρων και «ΕΞΟΔΟΣ» Καματερού, με σημαντικούς και αξιόλογους καλεσμένους, την Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 8 μ.μ. στο Α' ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, στου Κοκκινόπουλου.
Το θέμα της εκδήλωσης:
«ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ Λ. ΑΜΕΡΙΚΗ»
Ομιλητές:
Ροδρίγο Τσάβες, Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και
Χοσέ Κάλα, A’ Γραμματέας της Κουβανικής Πρεσβείας
που θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από τα κινήματα της Λατινικής Αμερικής
Επίσης ο συνδικαλιστής Κώστας Ήσυχος θα παρουσιάσει την Αργεντινή στην περίοδο του ΔΝΤ και της πτώχευσης (2001) με ταυτόχρονη προβολή ντοκιμαντέρ.
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα και γλέντι με λατινοαμερικάνικη μουσική από τους: Μάρτα Μορελεόν, Αλεχάντρο Ντίαζ και Κόλλια Άλκη.



Ο Ροδρίγο Οσβάλντο Τσάβες Σαμούδιο (Rodrigo Oswaldo CHAVES SAMUDIO) είναι ο νέος Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Γιατρός στο επάγγελμα, διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Ούγο Τσάβες, και Πρέσβης στην Ιταλία. Ο κ. Τσάβες Σαμούδιο μίλησε στο americalatina.gr για την πολιτική αλλαγη που συντελείται τα τελευταία χρόνια στην χώρα του με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ούγο Τσάβες. Διαβάστε περισσότερα

Ο Χοσέ Κάλα (José Julián CALA SAGUÉ) είναι Α’ γραμματέας της Κουβανέζικης Πρεσβείας.

Πρέσβης είναι ο Έρμες Ερέρα Ερνάντες (Hermes HERRERA HERNÁNDEZ) Διαβάστε στον Ριζοσπάστη για τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για τα ανθρώπινα δικαιώματα..
Ο Κώστας Ήσυχος είναι συνδικαλιστής γεννημένος στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής το 1957. Ήλθε στην Ελλάδα το 1980 αφού είχε σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Γιορκ, στο Τορόντο, Καναδά.. στη σχολή της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Κούβας, Κ. Ανιέχο, έγινε μέλος του Κ.Κ. Καναδά, οπού είχε μεταναστεύσει με την οικογένεια του το 1974. Διετέλεσε Συνδικαλιστής σε διάφορα όργανα (αντιπρόεδρος της ΟΣΠΑ και αντιπόεδρος του ΕΚΑ). Βραβεύτηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο των Λαών της Κούβας το Γενάρη του 2009 για την διεθνιστική στήριξη του για την 50η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης. Μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης στην Ελλάδα για τους δολοφονημένους και εξαφανισμένους αγωνιστές Ελληνικής καταγωγής, από τις χούντες της Αργεντινής και Χιλής στην δεκαετία του ’70. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και μέλος της Κ.Π.Ε, μέλος της Γραμματείας Εξωτ. Πολιτικής και Άμυνας, υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις με κινήματα και κόμματα της αριστεράς στην Λατινική Αμερική και Καραϊβική.
Διαβάστε το άρθρο του: Γιατί θυμόμαστε το Argentinazo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου