Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Αντίσταση στις γειτονιές μας

Συγκέντρωση στην πλατεία Αγίων Αναργύρων την Κυριακή, 18/3, ώρα 4:00 μ.μ. και πορεία προς την κεντρική πλατεία Ιλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ιλίου, στις 5:30 μ.μ.
Ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Αγίων Αναργύρων - Καματερού
ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ,  ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ
O μεσαίωνας στη ζωή και στα δικαιώματα μας είναι πια εδώ. Με ομοβροντία μέτρων συγκυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και αφεντικά, οδηγούν τους εργαζομένους, τις νέες, τους ανέργους, στην εξαθλίωση και την εξόντωση.

Την ίδια στιγμή βάζουν τα παπαγαλάκια τους να μας πείσουν ότι όλα αυτά γίνονται για να σωθεί η Ελλάδα, ότι θα χρεοκοπήσουμε και θα έρθει το χάος αν δεν υπογράψουμε τις συμβάσεις.... και στο κάτω - κάτω όλοι “μαζί τα φάγαμε” και πρέπει να πληρώσουμε.
Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν τρώμε το παραμύθι τους. Κατανοούμε ότι αυτά τα μέτρα και τα μνημόνια είναι μια πρωτοφανής επίθεση των αφεντικών και των υπάλληλων τους σε όλους τους από κάτω. Αφού για δεκαετίες οι εργοδότες πλούτισαν και θησαύρισαν από την εκμετάλλευση όλων των εργαζομένων, μας ζητάνε να ξαναπληρώσουμε το μεγάλο τους φαγοπότι επικαλούμενοι την κρίση που αυτοί δημιούργησαν.
Μόνο χρέος μας είναι η αντίσταση και η αντεπίθεση.
Το δρόμο μας δείχνουν όλοι οι μεγάλοι και μικροί αγώνες των τελευταίων χρόνων. Οι γενικές απεργίες με τις τεράστιες πορείες , οι μαχητικές απεργίες στη Χαλυβουργία, την Λουκίσσα , το ALTER, οι μάχες ενάντια στα χαράτσια και οι πρωτοβουλίες και οι συνελεύσεις ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής μας σε πολλές γειτονιές της Αθήνας κ όχι μόνο.
Η επίθεση όμως δεν έχει τελειώσει. Νέα μέτρα προαναγγέλλονται για τον Ιούνιο που θα εξαθλιώσουν κι άλλο τις ζωές μας.
Δεν έχουμε χρόνο για εφησυχασμό, δεν έχουμε χρόνο για απάθεια.
Θεωρούμε αναγκαία όσο ποτέ την οργάνωση της αντίστασης στις γειτονίες μας για να απαντήσουμε συλλογικά στην πρωτοφανή επίθεση.
• Να δράσουμε για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τα δικαιώματα μας
• να απαντήσουμε στο πρόβλημα τις ανεργίας
• να πάρουμε πρωτοβουλίες για την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά (παιδεία, υγεία, νερό, ρεύμα, σίτιση), όλων χωρίς προϋποθέσεις ,
• να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του, χτίζοντας δίκτυα αλληλοβοήθειας
• να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας με συνελεύσεις παντού
-στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία-
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
Συμμετέχουμε- Καλούμε στην πορεία στις γειτονιές μας
που οργανώνουν σωματεία και φορείς της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου