Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Στο Καματερό συνεχίζουν

Οι Ανοιχτές Λαϊκές συνελεύσεις Καματερού μας καλούν την Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012, στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας για συζήτηση - οργάνωση του αγώνα ενάντια στο χαράτσι και τα αντιλαϊκά μέτρα. Πριν την εκδήλωση θα γίνει προβολή ταινίας
Η ανακοίνωση
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
–ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ,Ε.Ε. ΚΑΙ ΔΝΤ
Nα υπερασπιστούμε με αγώνες τα δικαιώματα μας
Η νέα «μαύρη» συγκυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αφού δήθεν «επαναδιαπραγματευθεί» τα μνημόνια θα συνεχίσει, κάτω από τις προσταγές της τρόικας, να λεηλατεί ό,τι μας έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα. Την ίδια στιγμή εφαρμόζονται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.
Η φτώχεια και η πείνα απλώνεται ραγδαία. Οι ουρές της ανεργίας επεκτείνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του κράτους, οι άνεργοι είναι πάνω από 1.200.000. Μισθωτοί ,συνταξιούχοι υποαπασχολούμενοι, τα πιο φτωχά στρώματα καλούμαστε όπως πάντα και ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, να πληρώσουμε την κρίση αυτών που τη δημιούργησαν, παρόλο που υπερσυσσώρευσαν υπέρογκα κέρδη, απ΄ την κακοπληρωμένη εργασία και την κατάργηση δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Τούτη την περίοδο υποβάλουμε τις φορολογικές δηλώσεις. Όλοι εργαζόμενοι ακόμα και οι άνεργοι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρους, με στόχο να μας αποτελειώσουν. Να μας στερήσουν αυτά που αποκτήσαμε με κόπους μιας ζωής, την ώρα που χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν να καλύψουν τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά!
Είπαμε και λέμε: Ως εδώ!
Πήραμε την απόφαση να αντισταθούμε ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και να αρνηθούμε μαζικά την πληρωμή του. Σύνθημα μας ήταν: « ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡIΣ ΡΕΥΜΑ». Το μαζικό και μαχητικό κίνημα ανυπακοής ενάντια στα χαράτσια κατάφερε να ακυρώσει τους εκβιασμούς για διακοπή ρεύματος.
Ο αγώνας μας για να καταργηθεί το Χαράτσι της ΔΕΗ καθώς και για την κατάργηση και των άλλων χαρατσιών συνεχίζεται.
Δεν θα περάσουν οι νέοι εκβιασμοί που άρχισαν ακόμα και από την υπηρεσιακή κυβέρνηση περί κατασχέσεων και ποινικής δίωξης όσων δεν θα πληρώνουν τα χαράτσια και τους δυσβάστακτους φόρους.
Οι αγώνες των ανθρώπων εμπνεόταν από παλιά από το συλλογικό όνειρο ότι η γη που δουλεύουν τους ανήκει, ότι ο ιδρώτας τους θα πληρώνεται με δικαιοσύνη, ότι θα έχουν σχολείο να γιατρέψουν την άγνοια και φάρμακα να τρομάξουν το θάνατο, ότι το σπίτι τους θα φωτίζεται και το τραπέζι τους θα γεμίζει, ότι είναι υπόθεση του λαού να κυβερνάει και να κυβερνιέται. Αυτοί οι αγώνες που μάτωσαν γενιές και γενιές εργαζόμενων, έδωσαν σε μας ό,τι έχουμε μέχρι σήμερα, ότι βιώσαμε και ζήσαμε. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην δουλειά, την παιδεία την υγεία. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε, να μας μετατρέψουν στους εργαζόμενους σκλάβους του 21ου αιώνα, χωρίς μέλλον και αύριο, να ζήσουν τα παιδιά μας μισή ζωή χωρίς όνειρα!
ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!
ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ! Συλλογικά και αποφασιστικά! Με όπλο την αλληλεγγύη! Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, θα οργανώσουμε την πάλη μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια φτιάχνοντας επιτροπές αγώνα-συνελεύσεις, ανοιχτές σε όλους, με κάλεσμα προς όλους.
Τετάρτη 11/07 ΩΡΑ 20:30 στην πλ. Δημοκρατίας στο ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Συζητάμε και οργανώνουμε τους αγώνες μας στις γειτονιές του ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ- προβολή ταινίας 
Ανοιχτές Λαϊκές συνελεύσεις Καματερού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου