Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους Χαλυβουργούς

Σήμερα, 23/7: Κινητοποιήσεις σε 42 πόλεις, στην Ομόνοια, 7:30 μ.μ.
Επτά Ομοσπονδίες και δώδεκα Εργατικά Κέντρα καλούν (σήμερα) Δευτέρα 23 Ιούλη σε νέα συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας στέλνοντας μήνυμα στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ότι με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα εντείνουν τους αγώνες τους ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ.
Στα συλλαλητήρια καλούν:
Οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Μισθωτών Τύπου και Χάρτου Ελλάδας, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Λογιστών, Εργατοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Συνταξιούχων ΙΚΑ. Τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Αρτας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Λάρισας, Λαυρίου, Λευκάδας, Νάουσας, Παλλεσβιακό, Φωκίδας.
Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:
«Η κυβέρνηση προκειμένου να τσακίσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και να στείλει μήνυμα αποδοχής της βαρβαρότητας στην εργατική τάξη, έδωσε εντολή για την ωμή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των απεργών. Τέτοιες ενέργειες δε μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την πείνα και την εξαθλίωση που φέρνει η καπιταλιστική κρίση και η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Ακόμα πιο αποφασιστικά θα οργανώσουμε τους αγώνες μας, την αντίστασή μας στη βαρβαρότητα που συνεπάγεται η πολιτική κεφαλαίου - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ακόμα πιο αποφασιστικά θα αντιμετωπίσουμε τη βία και τον αυταρχισμό που είναι το άλλο πρόσωπο αυτής της πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου