Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο για διαθεσιμότητες - απολύσεις

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων - Καματερού με με ομόφωνες αποφάσεις του εξέδωσε δύο ψηφίσματα ενάντια στη διαθεσιμότητα - απολύσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση σε εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και σε εργαζόμενους των δήμων.
Διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Αναργύρων-Καματερού καταδικάζει την απόφαση της συγκυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα 2500 εκπαιδευτικούς σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και να καταργήσει ειδικότητες σε τομείς όπως η Υγεία και η Πρόνοια.
Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, στο βιοτικό επίπεδο και στη ζωή του λαού, κατ΄επιταγήν των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 
 Απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους όταν η ανεργία έχει σπάσει ρεκόρ. 
Καταργούν την ειδικότητα δεκάδων χιλιάδων μαθητών που ετοιμάζονται να πάνε στη Β΄ και τη Γ΄ τάξη, ακυρώνοντας την όποια δυνατότητα είχαν να σπουδάσουν χωρίς δίδακτρα.

Απαιτούμε:
Καμία απόλυση, καμία κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. 
Όλα τα παιδιά να ολοκληρώσουν την ειδικότητα που ξεκίνησαν. 
Λειτουργία όλων των σχολείων με όλο το αναγκαίο προσωπικό. 
Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και όλων των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. 
Δημόσια και δωρεάν τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση. 
Κάθε νέος να έχει τη δυνατότητα να ειδικεύεται στο επάγγελμα με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία στον κλάδο ειδίκευσης, να συνεχίζεται η παροχή γενικής μόρφωσης».
Εργαζόμενοι Δήμου
«To δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, δε δέχεται και δεν θα δεχθεί καμία απόλυση εργαζόμενου του δήμου. 
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις απολύσεις και το Πολυνομοσχέδιο.
Δεν δεχόμαστε καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου καθώς και καμία ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού καλεί τα δημοτικά συμβούλια όλης της χώρας να πάρουν ανάλογη απόφαση».
Τα ψηφίσματα κατατέτηκαν, το μεν πρώτο που αφορά τους εκπαιδευτικούς από τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, το δε δεύτερο που αφορά τους εργαζόμενους του δήμου από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου