Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Κατέβασμα κεραίας απαιτούν κάτοικοι στο Γεροβουνό του Καματερού

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ώρα 11 π.μ. στην οδό Θεοτόκου
Το τελευταίο διάστημα μετά από καταγγελία ανακαλύψαμε ότι πολύ κοντά στα σπίτια μας υπάρχει σταθμός βάσης για κεραία κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας VODAFONE, συγκεκριμένα στην οδό Θεοτόκου 65 στο Γεροβουνό. Η επιβεβαίωση για την ύπαρξη της κεραίας ήρθε και από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ", μετά από αίτηση που κάναμε ως πρωτοβουλία κατοίκων.
Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου κτιρίου πάνω στο οποίο βρίσκεται η κεραία, εκτός του ότι προκειμένου να έχουν προσωπικό οικονομικό όφελος δεν λάβανε υπόψη τους την ήδη επιβαρυμένη υγεία των κατοίκων της περιοχής (βλέπε πυλώνες της ΔΕΗ, χωματερή κ.ά.), δεν τους απασχόλησε καθόλου το γεγονός ότι σε απόσταση 50 μέτρων υπάρχει το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού, καθώς και το 5ο & 10ο Νηπιαγωγείο Καματερού, όπου φοιτούν 250 παιδάκια. Πολύ πρόσφατα, μάλιστα, «χάσαμε» από τη σχολική κοινότητα και από τη γειτονιά ένα παιδάκι 8 χρονών από λευχαιμία.

Σύμφωνα με μελέτες διαφόρων ειδικοτήτων επιστημών, αποδεικνύεται ότι οι βλαβερές συνέπειες χρήσης κινητών τηλεφωνικών συσκευών από ενήλικες, αλλά κυρίως από ανηλίκους, καθώς και η έκθεσή τους (σε κοντινή απόσταση) από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, είναι ανυπολόγιστες, εξαιρετικά βλαπτικές και μη αναστρέψιμες. Η απόσταση π.χ. των κεραιών αυτών από σχολικές μονάδες, νοσοκομεία κ.λ.π, πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή (σύμφωνα με το νόμο), μεγαλύτερη των 300 μέτρων.
Δηλώνουμε, λοιπόν, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής με την παρουσία της συγκεκριμένης κεραίας.
Έχουμε ξεκινήσει ενέργειες και είμαστε αποφασισμένοι, σε συνεργασία με το δήμο, τη διεύθυνση του σχολείου, το σύλλογο διδασκόντων, τους γονείς, καθώς και πλατύτερο κόσμο της περιοχής, να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου για την απομάκρυνση της κεραίας.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια θεωρούμε αναγκαία τη συμβολή όλων με τη συμμετοχή σας στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στην οδό Θεοτόκου 65, στο Γεροβουνό την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11, καθώς και στη συγκέντρωση υπογραφών για το κατέβασμα της κεραίας. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Κανείς μόνος τους σ αυτές τις δύσκολες, απ’ όλες τις πλευρές, εποχές. Ο καθένας μας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Υ.Γ.: Οι κάτοικοι της περιοχής ήδη με τις κινητοποιήσεις τους έχουν καταφέρει να διακοπεί η λειτουργία του σταθμού με το κατέβασμα του γενικού του ρεύματος. Στόχος τους είναι να απομακρυνθεί τελείως και οριστικά.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 65

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου