Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

«Ορκωμοσία» του νέου δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Για άλλη μια φορά η «Ορκωμοσία» του νέου δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων – Καματερού (και των κοινοτικών συμβούλων) έγινε, κατά κύριο λόγο με θρησκευτικό όρκο, παρότι δεν προβλέπεται από πουθενά η παρουσία της εκκλησίας. Εξαίρεση αποτέλεσαν τέσσερις σύμβουλοι από την «Αλληλεγγύη» (Μπιζά, Καράλης, Παπαδήμας, Γκολφινόπουλος), οι τρεις σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Κατσαντώνης, Σκολαρίκος, Καλτέκη) και η σύμβουλος της «Ανυπότακτης Πόλης» (Γεωργία Νίκα) την δήλωση της οποίας σας παρουσιάζουμε.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΝΙΚΑ.
Η ANYΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ επέλεξε την πολιτική ορκωμοσία διότι από θέση προβάλει και αγωνίζεται για πλήρη διαχωρισμό του κράτους καθώς και των περιφερειακών και δημοτικών του θεσμών από την εκκλησία, με σεβασμό στην ελευθερία θρησκευτικής επιλογής και συνείδησης. Είμαστε αντίθετοι, επομένως, σε θρησκευτικές τελετές και ορκωμοσίες στις πολιτικές διαδικασίες.
«Δηλώνουμε με βάση την τιμή και την υπόληψή μας ότι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου στην οποία εκλεχθήκαμε από τους πολίτες των Αγίων Αναργύρων-Καματερού με βάση τη δράση μας και τις δεσμεύσεις μας από τη διακήρυξη μας, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την υποστήριξη των συμφερόντων των κατοίκων κόντρα στη συντηρητική πολιτική της όποιας κεντρικής και τοπικής εξουσίας. Να αντιτασσόμαστε στη φορομπηξία, στην παραχώρηση δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, στην υποβάθμιση και συρρίκνωση της δημόσιας υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας και των κοινωνικών παροχών, στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Θα υπερασπίζουμε τις διεκδικήσεις των κατοίκων, θα προβάλλουμε τα προβλήματά τους και θα απαιτούμε λύσεις. Θα αγωνιζόμαστε για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των δήμων, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για να ξημερώσουν μέρες χωρίς την καταθλιπτική εξουσία του κεφαλαίου, των αγορών και των νόμων του ανταγωνισμού και του κέρδους, Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, διακρίσεις, μισαλλοδοξίες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου