Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Κινητοποίηση κατοίκων Καματερού

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. έξω από το νέο δημαρχείο (Λ. Δημοκρατίας)
Ενάντια στο χαράτσι της εισφοράς γης σε χρήμα και για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τις πλημμύρες 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΤΤΑΛΟΥ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Οι κάτοικοι της γειτονιάς του Αττάλου εδώ και δύο χρόνια περίπου προσπαθούμε να αντιπαλέψουμε ένα ακόμη άδικο χαράτσι που μας επιβλήθηκε: η εισφορά γης σε χρήμα που προκύπτει από την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλης και η οποία θα έπρεπε να είχε εισπραχθεί εδώ και 28 χρόνια.
Όμως επιβλήθηκε σε μια οικονομική συγκυρία που οι κάτοικοι των γειτονιών μας δεν μπορούν να πληρώσουν εξαιτίας λόγων που όλοι καταλαβαίνουμε. Η αδυναμία πληρωμής και η αγανάκτηση για την άδικη εισφορά, καθώς επίσης και η βεβαιότητα ότι τα κοινωφελή έργα είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί όταν επιβλήθηκε η εισφορά, μας οδήγησαν να οργανωθούμε σε μια συνέλευση και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: την επ’ αόριστον αναστολή της είσπραξης της εισφοράς έως ότου το επιτρέψουν οι οικονομικοκοινωνικές συνθήκες και ο εξώδικος συμβιβασμός μεταξύ των κατοίκων και του Δήμου για τον καθορισμό της ελάχιστης τιμής.
Μετά από σκληρό αγώνα 2 ετών καταφέραμε να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει  καθορισμός χαμηλότερης τιμής με εξώδικο συμβιβασμό, απόφαση  που με ευθύνη της διοίκησης δεν  υλοποιήθηκε  μέχρι σήμερα. Προεκλογικά με άλλη του απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο αναστέλλει την είσπραξη των οφειλών μέχρι να γίνει νομοθετική ρύθμιση . Αυτές τις ημέρες ψηφίζεται το νομοσχέδιο που κάνει αλλαγές στον οικιστικό νόμο, αλλά κάποια νομοθετική ρύθμιση που μας αφορά δεν υπάρχει. Η συνέλευση έκανε παρέμβαση στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής με τις προτάσεις μας.
Πριν από λίγες μέρες με πραξικοπηματικό τρόπο η διοίκηση του δήμου μέσω της οικονομικής επιτροπής  πήρε απόφαση να γράψει στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να πάρει απόφαση να προχωρήσει σε δικαστήριο για τον καθορισμό τιμής.
Θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια είναι μεθοδευμένη από την πλειοψηφία της διοίκησης και εκφράζει την προσπάθεια της να επιβάλει αυτή την δυσβάσταχτη εισφορά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα υποστούν οι κάτοικοι της περιοχής στο μοναδικό κοινωνικό αγαθό που διαθέτουν την κατοικία ,καθώς και τις συνέπειες στον αγώνα για την επιβίωση, σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες .
Δεν θα το βάλουμε κάτω θα αντισταθούμε και θα αγωνιστούμε να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή να οριστεί τιμή μονάδας εξωδικαστικά, χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία και να μην πάμε δικαστικά που θα είναι μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για μας.
Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα μαζικά και αποφασιστικά να βγούμε στο δρόμο να αποτρέψουμε αυτά τα σχέδια.
Ήδη το συντονιστικό της συνέλευσης διαμήνυσε στον Δήμαρχο να μη διανοηθεί η δημοτική αρχή να προχωρήσει σ’ αυτήν την πραξικοπηματική ενέργεια. Ζητήσαμε να γίνει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο για να επικαιροποιηθεί η απόφαση για εξώδικο συμβιβασμό και αναστολή των πληρωμών. Αντ΄ αυτού αντιμετωπίσαμε την απαράδεκτη αναβολή για δύο συνεχόμενες φορές του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να αποφύγουν τη συζήτηση για το επίμαχο θέμα. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση, θεωρούμε ότι είναι και η απόφασή τους να συγκαλέσουν το Δημοτικό Συμβούλιο 23 Δεκεμβρίου παραμονές  Χριστουγέννων!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΕΛΙΝΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ  ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΤΤΑΛΟΥ
Καταγγέλλουμε τη δόλια συμπεριφορά της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας αταλάντευτα και πιο μαχητικά.
Γι’ αυτό καλούμε όλους τους κατοίκους μαζικά να συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 11πμ έξω από το νέο δημαρχείο (Λ. Δημοκρατίας) για διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε άμεση ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής από το Δημοτικό Συμβούλιο.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11 ΠΜ   ΣΤΟ Ν. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΤΤΑΛΟΥ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ
Στις 16/11/14 και στις 23/11/14 μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες που γίνανε στην περιοχή μας, μαζευτήκαμε κάτοικοι του Γεροβουνού και συζητήσαμε πως θα ενωθούμε και θα παλέψουμε για να δοθούν άμεσα λύσεις να μην ξανασυμβεί σε επόμενη νεροποντή η ίδια άθλια κατάσταση στους δρόμους,  στα σπίτια μας και στα σχολεία.
Θεωρούμε ότι το πρόβλημα αυτό είναι ευθύνη πολλών ετών όλων των μηχανισμών του κράτους (με διαφορετικό τρόπο και βαρύτητα ο καθένας τους), του δήμου, της περιφέρειας (της πρώην νομαρχίας) και των κυβερνήσεων. Λόγω αυτών ακριβώς των ευθυνών συνέβη το «ανεπανάληπτο» κατόρθωμα να μετατραπεί ένα φυσικό φαινόμενο σε ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Αποτέλεσμα της αντιλαϊκής ταξικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που επί 40 χρόνια, ενώ δίνουν πακτωλούς χρημάτων στις τράπεζες και στους επιχειρηματίες, αφήνουν να πνίγονται  «όλως τυχαίως» οι ίδιες και οι ίδιες λαϊκές συνοικίες ως αποτέλεσμα της ίδιας ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ πολιτικής αδιαφορίας ανυπαρξίας έργων υποδομής.
Και η πρόκληση στο δήμο μας είναι ότι τις ίδιες μέρες εγκρίνονται   μεγάλα κονδύλια σε έργα βιτρίνας (βλέπε αναμόρφωση Γ. Παπανδρέου) για μεγιστοποίηση του μεγάλου εμπορικού κέρδους και για εξυπηρέτηση μεγαλοεργολαβικών συμφερόντων. Εξαιτίας των δεσμεύσεων από την ΕΕ κάθε Δήμος είναι υποχρεωμένος να έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, έτσι κόβουν κοινωνικές δαπάνες και στην συγκεκριμένη  περίπτωση τις μελέτες για  αντιπλημμυρικά έργα στο Γεροβουνό αλλά και στο τμήμα που βρίσκεται νότια από την Λεωφόρο Κωστή Παλαμά.
Δυο μήνες μετά την καταστροφή δεν έχει δοθεί καμιά αποζημίωση στους πληγέντες κατοίκους, Δεν περιμένουμε άλλο.
Απαιτούμε:  
§         Να αποζημιωθούν πλήρως και άμεσα οι κάτοικοι που υπέστησαν ζημιές σε σπίτια μαγαζιά και αυτοκίνητα.
§         Να απαλλαχτούν από τα δημοτικά τέλη και το ΕΝΦΙΑ .
§         Απαιτούμε αντιπλημμυρικά μέτρα ανάσχεσης του προβλήματος των πλημμυρών στους κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους .
§         Να προχωρήσουν με ρυθμό επειγόντως τα ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή μας .
§         Να σταματήσει να δίνεται η συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων και των έργων υποδομής σε εργολάβους.                                                                                               
Με αυτά τα αιτήματα δώσαμε υπόμνημα στο δήμο από την αρχή του Δεκέμβρη και ζητούσαμε να γίνει δημοτικό συμβούλιο για να θέσουμε τα αιτήματά μας, αντ’ αυτού έχουμε εισπράξει 2 αναβολές του δημοτικού συμβουλίου. Θεωρούμε ότι μας εμπαίζουν και καταγγέλλουμε την στάση της διοίκησης του δήμου .
Για αυτό την Κυριακή στις 21/12 /14 και ώρα 11 πμ. καλούμε  σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία για την στάση της διοίκησης του δήμου και απαιτούμε λύση των αιτημάτων μας.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/12 ΩΡΑ 11Π.Μ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου