Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Εκδήλωση - συζήτηση για την Παιδεία της Αγωνιστικής Παρέμβασης Γονέων

Παρασκευή 13 Μαΐου στις 18.30 στον Πευκώνα
Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί,
η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ύπαρξη και η λειτουργία των δημόσιων σχολείων δεν είναι εξασφαλισμένη για την επόμενη σχολική χρονιά.
Τον περασμένο Σεπτέμβρη η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τεράστιο αριθμό κενών στα σχολεία από τα οποία καλύφτηκαν 23.000 με ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές), ενώ 3.800 παρέμειναν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι προβλέψεις για την επόμενη χρονιά, στο βαθμό που δεν υπάρξει ανατροπή από το εκπαιδευτικό και το γονεϊκό κίνημα, είναι 30.000 κενά αν συνυπολογίσουμε τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών.

Το Υπουργείο Παιδείας διά στόματος Νίκου Φίλη δηλώνει ότι η πίτα είναι μικρή και τα δημοσιονομικά κενά δεν επιτρέπουν διορισμούς. Γιαυτό ετοιμάζεται να νομοθετήσει ότι:
  • Ελάχιστο αριθμό νηπίων ανά τμήμα 14 παιδιά αντί για 7. Τα προνήπια δεν υπολογίζονται (άλλωστε πολλά είναι εκτός νηπιαγωγείων)
  • Αύξηση του χρόνου διδακτικής ώρας επομένως κάθε μέρα θα γίνονται λιγότερα μαθήματα • Όλοι οι μαθητές θα σχολούν 13.15
  • Μαθήματα όπως θεατρολογία, μουσική, εικαστικά βγαίνουν από το πρόγραμμα ή αν υπάρχει μόνιμος μουσικός (στην καλύτερη περίπτωση) απλά θα απασχολεί τα παιδιά
  • Δεν θα προσληφθούν ειδικοί εκπαιδευτικοί επομένως πετιούνται στα σκουπίδια οι ανάγκες των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες
  • Οι μηχανικοί των ΕΠΑΛ θα διδάσκουν Μαθηματικά ή Φυσική, Φυσικοί θα διδάσκουν Μαθηματικά, γενικά σπάει τα όρια ανάμεσα στις ειδικότητες για να καλύψει κενά διορισμών.
Εν ολίγοις, η δημόσια εκπαίδευση στραγγαλίζεται και από αυτή την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στη δική μας την ευθύνη (γονιών και εκπαιδευτικών) ανατίθεται η διεκδίκηση της εκπαίδευσης που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας καθώς πλήττονται ανεπανόρθωτα τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των δικών μας λαϊκών στρωμάτων.
Γιαυτό σας καλούμε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις μορφές της αντίδρασής μας την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 18.30 στον Πευκώνα.
Χρειαζόμαστε ένα συντονισμένο εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα που από κοινού θα διεκδικεί το σχολείο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου