Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Απάντηση στη φασιστική πρόσκληση και στις κυβερνητικές μεθόδους εναντίον αγωνιστών

Συγκέντρωση στη στρογγυλή πλατεία Πετρούπολης, Πέμπτη 26/5/2016, 7 μ.μ.
Ανακοίνωση της ΤΕ Ιλίου-Πετρούπολης-Καματερού-Αγ.Αναργύρων
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Συνέντευξη στην "ΕΠΟΧΗ"
Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του καλοκαιριού που το ¨ΟΧΙ¨ ΤΟΥ 62% (που εκφράστηκε από τα πιο φτωχά στρώματα του λαού) έγινε σε μόλις λίγες ώρες ¨εθνική ομοψυχία¨ και ένα εκκωφαντικό ΝΑΙ στις επιλογές ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, και η ψήφιση με τη μέθοδο του κατεπείγοντος στη Βουλή του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού σε συνδυασμό με την καταστολή του συλλαλητηρίου της Κυριακής από τα ΜΑΤ αποδεικνύει ότι η όξυνση της αντιδημοκρατικής πρακτικής του σύγχρονου καπιταλισμού εκφράζεται σ’ όλες τις πλευρές της κοινωνικής – πολιτικής ζωής. Αποδεικνύει ότι η αυταρχική κατρακύλα του πολιτικού προσωπικού του συστήματος δεν έχει πάτο.
Τρανή απόδειξη αποτελούν και τα τελευταία γεγονότα με την κλήση της Κατερίνας Πατρικίου, μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πρώην δημοτικής συμβούλου, από τον Ανακριτή μετά από μήνυση του Αθανάσιου Κουράκου μέλους της Χ.Α. στις εκλογές του 2015. Η Κ. Πατρικίου διώκεται για τα ανυπόστατα αδικήματα << της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης>> τα οποία φέρεται ότι τέλεσε στις 25-1-2015. Πρόκειται για την ημέρα των βουλευτικών εκλογών όπου τάγματα εφόδου της Χ.Α. επιχείρησαν να σπείρουν τον τρόμο σε εκλογικά κέντρα προπηλακίζοντας και τρομοκρατώντας εκπροσώπους της Αριστεράς. Σε συνέχεια της μήνυσης, το Α.Τ. Πετρούπολης, με περισσή σπουδή, σε επιστολή του στο εγκληματολογικό, ζήτησε να επιδειχθούν φωτογραφίες «σεσημασμένων μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ» στον μηνυτή και το εγκληματολογικό με τη σειρά του απάντησε ότι δεν αναγνωρίστηκε κανένας από τις φωτογραφίες των επιδειχθέντων «καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα εγκληματιών». Ξεπερνώντας το παράδοξο της υπόθεσης –οι εγκληματίες της Χ.Α. να μηνύουν αγωνιστές του λαϊκού κινήματος- ανατριχίλες προκαλεί η απάντηση του κρατικού μηχανισμού σε αυτό. Χωρίς μεγάλη έκπληξη ομολογουμένως, μάθαμε ότι το φακέλωμα μελών πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς και αγωνιστών καλά κρατεί και μάλιστα η πολιτική τους δράση είναι εν δυνάμει ποινικοποιήσιμη.

Και το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων αντίστοιχων αυταρχικών μεθοδεύσεων της εποχής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η κλήση του αγωνιστή μέλους της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Π. Αντωνόπουλου, εξαιτίας της αλληλέγγυας δράσης του στο πλαίσιο του Συντονισμού για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, η καταδίκη άλλου αγωνιστή εξαιτίας αποκαλύψεων αυθαιρεσιών σε στρατιωτική μονάδα, η παρακολούθηση από αστυνομικούς διαδικασιών της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων, οι απολύσεις αγωνιστών για συνδικαλιστική δράση, η όλο και πιο συχνή αστυνομική βία στις διαδηλώσεις και άλλα πολλά, αποδεικνύεται ότι σε εποχές κρίσης για τον καπιταλισμό, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το μαστίγιο και την τρομοκρατία ενάντια στην εργαζόμενη πλειοψηφία.
Αυτή είναι η δημοκρατία τους, μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μόνο για το κεφάλαιο, που σε περιόδους κρίσης μετατρέπεται σε αυταρχική ταξική αστική «δημοκρατία» ενάντια στην εργαζόμενη πλειοψηφία: τα πιο αντιλαϊκά μέτρα, 4ο μνημόνιο, αντιασφαλιστικό, φορολεηλασία, για να περάσουν χρειάζεται να ενεργοποιηθούν οι πιο αυταρχικές μέθοδοι για όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους και τις αντικαπιταλιστικές πολιτικές συλλογικότητες και η δράση όλων των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και του παρακράτους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις όποιες διακηρύξεις δεν έκανε και δεν κάνει τίποτε, προκειμένου να χτυπήσει τους θύλακες της Χρυσής Αυγής στα σώματα ασφαλείας. Αντίθετα, αφήνει να συνεχίζεται η αγαστή τους συνεργασία.
Αποκαλύπτεται γι’ ακόμη μια φορά ότι η Χρυσή Αυγή και οι φασίστες αποτελούν το πιο αντιδραστικό στήριγμα του καπιταλιστικού συστήματος και δρουν ως εφεδρεία όταν αυτό αισθάνεται ότι κινδυνεύει. Οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα και του Λουκμάν, αυτοί που οργάνωσαν τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι τραμπούκοι που οργανώνουν επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους και πρόσφυγες, επιστρατεύονται ενάντια στους αριστερούς, τους ριζοσπάστες και τους αγωνιστές, όταν αυτό προκρίνεται ως επείγουσα ανάγκη του συστήματος. Άλλωστε πάγια τακτική των ναζί είναι μετά από κάθε εγκληματική ενέργεια, να προβαίνουν σε μηνύσει εναντίον των θυμάτων τους.
Η τρομοκρατία των αντιλαϊκών μέτρων πάει πλάι – πλάι με την τρομοκρατία ενάντια σε όσους αγωνίζονται για να βάλουν φραγμό στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, σε όλους παλεύουν για μια άλλη κοινωνία που ο πλούτος θα γυρνάει στους παραγωγούς του.
Καταγγέλλουμε τις ενέργειες του Α.Τ. Πετρούπολης και του εγκληματολογικού και απαιτούμε να σταματήσουν τώρα όλες οι διαδικασίες πολιτικής δίωξης μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Καλούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πάρει την πολιτική ευθύνη και να απαντήσει για τις μεθόδους φακελώματος της αστυνομίας και των κατασταλτικών της μηχανισμών.
Καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους με τους αγώνες τους να μπλοκάρουν την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ. Να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην αυταρχική κυβερνητική κατρακύλα, να πρωτοστατήσουν στην υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, να βάλουν φραγμό στους απανταχού φασίστες.
Ζητάμε από όλες τις μαχόμενες αριστερές δυνάμεις να καταδικάσουν τις αντιδημοκρατικές μεθόδους της κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ στις 26/5/2016 ΣΤΙΣ 7:00 μμ
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΥΚΜΑΝ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στις ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΛΙΟΥ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ –ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου