Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Καλό ταξίδι Αλέκο...

«...Ο καλύτερος ο φίλος, εβασίλεψε σαν ήλιος, της παρέας το στολίδι, πάει στ' αγύριστο ταξίδι...».
«...Έπεσε σαν κεραυνός στη γειτονιά μας το μαντάτο...» Ο Αλέκος δεν θα είναι πια μαζί μας. Δεν με χωράει ο τόπος. Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω. Ο σύντροφος, ο συναγωνιστής, ο φίλος. Ο Αλέκος δεν θα ξανάρθει. Δεν θα ξανάρθει να πιούμε το τσίπουρο που τόσο του άρεσε. Αν και κάναμε παρέα κολλητή πολύ πρόσφατα, ένοιωθα σαν να τον ήξερα χρόνια. Μ’ έψαχνε και τον έψαχνα, να βρεθούμε, να τα πούμε. Στα τελευταία μου γενέθλια ξημερωθήκαμε πίνοντας μαζί. Δεν τον ξανάδα, μόνο στο τηλέφωνο μιλήσαμε. Δευτέρα βράδυ δεν συναντηθήκαμε, δεν με βρήκε. Μου άφησε τα βιογραφικά κι έφυγε. Κι έφυγε για πάντα. Δεν μπορώ να το χωνέψω. Έφυγε ο Αλέκος. Ο πάντα χαμογελαστός, ο μειλίχιος, ο ευγενής. Ποτέ δεν έλεγε όχι, ακόμα κι αν διαφωνούσε. Έως και όταν τον πείραζα για την Αλληλεγγύη, για τον ΣΥΡΙΖΑ. Φιλότιμος, κουβαρντάς, φιλικός με όλους. Όλοι τον είχαν συμπαθήσει τον Αλέκο μας. Η απλότητά του, η γλυκύτητα τους είχε κερδίσει. Είμαι ευτυχής που γνώρισα τον Αλέκο, έστω και λίγο. Τον ήθελα ακόμα περισσότερο. Κάναμε σχέδια. Κι όσο κι αν τον περιμένω όμως, ο Αλέκος δεν θα ξανάρθει. Ο Καζαντζίδης στο μυαλό μου, στην καρδιά μου, γαμώ την τρέλα μου.
Καλό ταξίδι Αλέκο και καλή αντάμωση!

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης "Αλληλεγγύη - η δύναμή μας"

Ξημερώματα σήμερα έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Αριστεράς, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύντροφος Αλέκος Λύτρας. Ο σύντροφος Αλέκος υπήρξε η ψυχή του συνδυασμού μας, ο άνθρωπος που μένοντας κατά βάση πίσω από την βιτρίνα, φρόντιζε ουσιαστικά για όλα. Από την πολιτική κατεύθυνση μέχρι την αφισοκόλληση, από την παραγωγή υλικού μέχρι την διοργάνωση των εκδηλώσεων της κίνησής μας. Και πάνω απ’ όλα, από ιδεολογία και από ιδιοσυγκρασία προσπάθησε να είναι πάντα, και συνήθως το πετύχαινε, η συγκολλητική μας ουσία, ο άνθρωπος που έσβηνε τους κραδασμούς ανάμεσά μας και τους μετέτρεπε σε προωθητική μας δύναμη. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 3/11, στις 2μμ, στο νεκροταφείο των Αγ. Αναργύρων. Στη μνήμη του, την κεντρική μας προεκλογική συγκέντρωση τη μετατρέπουμε σε πολιτικό μνημόσυνο, την Πέμπτη 4/11 και ώρα 7:30, στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων. 
Καλούμε όλους όσοι θέλουν να τιμήσουν την μνήμη του να παρευρεθούν.
Δημοτική Κίνηση Αλληλεγγύη


Untitled from Costas Solomos on Vimeo.

2 σχόλια:

  1. Είναι απίστευτο. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος.Είναι άδικο.Δεν υπάρχουν λόγια . ΄Καλό ταξίδι στον κ. Αλέκο. Πάντα χαμογελαστός,πάντα ήρεμος,πάντα φιλικός. Τι να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή