Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Σκουπίδια στο Πάρκο

Δελτίο τύπου από την Επιτροπή Κατοίκων για τη Σωτηρία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνη Τρίτση" http://parkosos.tk/

Τις παρακάτω εικόνες ουκ ολίγες φορές τις συναντάμε μέσα στην πόλη, αλλά και έξω από αυτήν, σε περιοχές όπως αυτή του Θριάσιου Πεδίου όπου η πρώην αγροτική γη εκμηδενίζεται ανάμεσα στα βιομηχανικά κτίρια.




Όμως αυτή η κατάσταση επικρατεί σε έναν σημαντικό δημόσιο χώρο, στο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης “Αντώνη Τρίτση”. Συμβαίνει δίπλα από το ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου που υπάρχει κοντά στην οδό Ελευσινίων Μυστηρίων και κοντά στο δημοτικό γήπεδο Ιλίου. Η περιοχή μπορεί να χαρακτηριστεί ως “γκρίζα ζώνη” αφού αν και τύπικά ανήκει στο Πάρκο “Αντώνη Τρίτση”, ωστόσο είναι περιφραγμένη (άγνωστο από ποιον*), χρησιμοποιείται ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων για τους επισκέπτες και αθλούμενους των δύο δημοτικών γηπέδων και προκειμένου να φτάσει κάποιος εκεί μπορεί άνετα με το όχημα του να διασχίσει μία οδό που σχίζει στην κυριολεξία το πάρκο (βλέπε φωτό)


Τα σκουπίδια που βρήκαμε εκεί είναι πλαστικοί σωλήνες άρδευσης, ξερά κλαδιά, πεταμένες καρέκλες και κοινά σκουπίδια. Άγνωστο ποιος τα έχει πετάξει φυσικά. Εμείς θα περιμένουμε, πάντως, να δούμε ποιος θα φροντίσει να τα μαζέψει.
Τέλος, γιατί το θέμα δεν τελειώνει εδώ, πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με κομμάτια του πάρκου που τεμαχίζονται. Υπάρχουν αρκετές περιφράξεις και πολλές εκτάσεις που αν και αρχικά περιλαμβάνονταν στο σχεδιασμό του πάρκου, εντούτοις έχουν εξαιρεθεί(;) και ... τα έχουν καταλάβει από ιδιώτες έως ΟΤΑ. Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται μερικές περιφράξεις.



*Η Επιτροπή Κατοίκων για τη Σωτηρία του Πάρκου “Αντ. Τρίτση” έχει καταθέσει ερώτηση σχετικά με τις περιφράξεις στην εν λόγω έκταση και για τη χρήση αυτής ως χώρος στάθμευσης προς τον Οργανισμό Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στις 20/10/2010 και μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία έγγραφη απάντηση.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Η Επιτροπή Κατοίκων για τη Σωτηρία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνη Τρίτση" έκανε λίγο αργότερα (25/1/2011) την παρακάτω ανάρτηση:
Έπειτα από συνάντηση της Επιτροπής με τη διοίκηση του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης του Πάρκου "Αντ. Τρίτση" (Φορέας) θέσαμε το ζήτημα της συσσώρευσης σκουπιδιών που αναδείξαμε χτες. Τα απορρίματα προέρχονται από τους καθαρισμούς των ακινήτων του Φορέα και βρίσκονται εκεί προκειμένου να φορτωθούν σε οχήματα του δήμου Ιλίου και να οδηγηθούν στη χωματερή. Θα παρακολουθήσουμε περαιτέρω το θέμα και θα υπάρξει ενημέρωσει μόλις απομακρυνθούν τα σκουπίδια.Από την πρώτη στιγμή ευαισθητοποιηθήκαμε γιατί και στο παρελθόν υπήρξε ένας πρόχειρος σταθμός μεταμόρφωσης απορριμάτων από το δήμο Ιλίου, ο οποίος έπειτα από πολλές πιέσεις από παρατάξεις και πολίτες αναγκάστηκε να καταργήσει τη χρήση αυτή.

1 σχόλιο:

  1. Τι εγινε χτες με τις εκλογες στον εμπορικο συλλογο ? Κατι παραξενα ακουστηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή