Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι

Μετά από τις συνεχώς αυξανόμενες αντιδράσεις των πολιτών κατά του χαρατσιού, η ΔΕΗ δέχτηκε να πληρώνονται οι λογαριασμοί αφαιρουμένου του ειδικού τέλους.
Από παλαιότερες κινητοποιήσεις 
Χθες, Τετάρτη, 25/1, πραγματοποιήθηκε και νέα συγκέντρωση των λαϊκών συνελεύσεων Αγ. Τρύφωνα και Γεροβουνού στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στους Αγ. Αναργύρους. Στόχος ήταν, όπως και την προηγούμενη Τετάρτη, να κατατεθεί δήλωση - γνωστοποίηση προς τη ΔΕΗ εκ μέρους των πολιτών για την πληρωμή μόνο της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς το χαράτσι.
Μετά και από αυτή την παρέμβαση των πολιτών, η ΔΕΗ των Αγ. Αναργύρων θα δέχεται πλέον την πληρωμή μόνο του ρεύματος. Οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στο τοπικό κατάστημα το οποίο θα εκδίδει νέο λογαριασμό μόνο με την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος και των δημοτικών τελών, χωρίς το χαράτσι. Η πληρωμή του νέου λογαριασμού θα γίνεται στη συνέχεια κανονικά στο ταμείο.
Παρέμβαση στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ, επίσης, έγινε σήμερα και από την Λαϊκή Επιτροπή Αγίων Αναργύρων - Καματερού (απαρτίζεται κυρίως από δυνάμεις του ΚΚΕ) όπου οι συγκεντρωμένοι κατέθεσαν πληρωμένους λογαριασμούς χωρίς να εμπεριέχεται το χαράτσι.
Η πληρωμή μόνο των λογαριασμών της ΔΕΗ, γίνεται πια και σε άλλα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, όπως, πρόσφατα, αυτό της Κηφισιάς, του Κερατσινίου και μόλις χθες της Λαμίας, μετά τη μαζική παρέμβαση πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο. Η νέα αυτή εξέλιξη είναι προφανώς αποτέλεσμα της αντίστασης των πολιτών σε όλη τη χώρα, η οποία συνεχίζεται αμείωτη και διογκούμενη. Σταχυολογώντας πρόχειρα, μόνο από τις ειδήσεις των τελευταίων ημερών, ενδεικτικά αναφέρουμε την απόφαση των φορέων της Μεσσηνίας να καταθέσουν και εξώδικο ενάντια στη ΔΕΗ ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης έχουν ήδη κατατεθεί 2.112 λογαριασμοί χωρίς το χαράτσι ενώ άλλοι περίπου 1.500 είναι στο στάδιο της επεξεργασίας από τις επιτροπές πολιτών.
Στο Δήμο μας θα πραγματοποιηθεί και την επόμενη Τετάρτη 1/2, 8.00-10.00 π.μ., παρέμβαση των συνελεύσεων στο υποκατάστημα της ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου