Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Συνάντηση συντονισμού των συνελεύσεων γειτονιάς

Η ανακοίνωση της Συνέλευσης Γεροβουνού, με την οποία καλούνται σε συνάντηση συντονισμού όλες τις γειτονιές του Καματερού αυτήν την Κυριακή, 18 Μάρτη 2012 και ώρα 11 π.μ. στον κινηματογράφο ΜΕΛΙΝΑ στο Καματερό (Λεωφόρος Φυλής 165)

Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ
Η φτώχεια και η πείνα απλώνεται ραγδαία. Οι ουρές της ανεργίας επεκτείνονται. Κάτω από τις προσταγές της τρόικας, η «μαύρη» συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ) έχει βαλθεί να λεηλατήσει ότι μας έχει απομείνει: μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα. Να μας στερήσουν αυτά που αποκτήσαμε με κόπους μιας ζωής.
Και σήμερα, σε ένα αποκορύφωμα της βάρβαρης πολιτικής τους ,μετά τα χαράτσια «αλληλεγγύης» έρχονται και τα χαράτσια της ΔΕΗ για να μας αποτελειώσουν. Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν καν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ!
Κάτω όμως από την άρνηση του λαού να πληρώσει, αλλά και την αντίσταση διάφορων επιτροπών κατοίκων ανά την επικράτεια αναγκάστηκαν να το ξαναδούν το θέμα…
Είναι αποτέλεσμα της πίεσης του αγώνα μας το ότι δεν έχει γίνει διακοπή του ρεύματος σε κανένα σπίτι.
Θεωρήθηκε και νομικά παράνομος ο εκβιασμός τους.
Η άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, είναι αγώνας για την κατάργηση του, όχι μόνο από την ΔΕΗ αλλά και από την ΕΦΟΡΙΑ.
Δεν θα το ανεχτούμε! Δεν θα υποκύψουμε σε αυτόν τον εκβιασμό! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ. Δεν θα νομιμοποιήσουμε τη ληστρική πολιτική που μας οδηγεί στην εξόντωση!
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!
ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ! Συλλογικά και αποφασιστικά! Με όπλο την αλληλεγγύη! Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, θα οργανώσουμε την πάλη μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια φτιάχνοντας επιτροπές αγώνα, ανοιχτές σε όλους, με κάλεσμα προς όλους.

Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην δουλειά ,την παιδεία την υγεία .
Ήδη πολλές οικογένειες στο Γεροβουνό είναι κάτω από το όριο της φτώχειας ,σε κάθε σπίτι υπάρχει 1-2 άνεργοι οι περισσότεροι χωρίς ούτε αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας, χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς την δυνατότητα να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους .
Οι περισσότεροι στη γειτονιά μας είμαστε εργάτες και υπάλληλοι που είδαμε τους μισθούς μας να πέφτουν και με δυσκολία να μπορούμε να πληρώσουμε τις καθημερινές υποχρεώσεις μας και τα δάνεια για το σπίτι μας με κίνδυνο να μας τα πάρουν οι τράπεζες .
Όλο και περισσότερα παιδιά εγκαταλείπουν το όνειρο για σπουδές ή για μια σταθερή και αξιοπρεπή εργασία.
Στην περιοχή μας οι υποδομές σχεδόν ανύπαρκτες στον πολιτισμό –και ότι προσφέρεται ήδη χρειάζεται να το πληρώνουμε,
Από υποδομές στην περίθαλψη ένα ΙΚΑ έχουμε και αυτό χωρίς διοικητικές υπηρεσίες. Ήδη ακούγεται ότι πιθανόν να κλείσουν και τις ιατρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Οι παιδικοί σταθμοί κάθε χρόνο σε χειρότερη κατάσταση - όσο για τα σχολεία μας ,η κατάσταση δεν περιγράφεται.
Στην εποχή των μεγάλων αφηγήσεων, ο άνθρωπος αγωνιζόταν γιατί πίστευε σε ένα συλλογικό όνειρο - ότι η γη που δουλεύει του ανήκει, ότι ο ιδρώτας του θα πληρώνεται με δικαιοσύνη, ότι θα υπάρχει σχολείο να γιατρέψει την άγνοια και φάρμακο να τρομάξει το θάνατο, ότι το σπίτι του θα φωτίζεται και το τραπέζι του θα γεμίζει, ότι είναι υπόθεση του λαού να κυβερνάει και να κυβερνιέται.
Αυτοί οι αγώνες που μάτωσαν γενιές και γενιές εργαζόμενων, έδωσαν σε μας ότι έχουμε μέχρι σήμερα, ότι βιώσαμε και ζήσαμε.
Εμείς θα επιτρέψουμε, να μας μετατρέψουν τους εργαζόμενους σκλάβους του 21ου αιώνα, χωρίς μέλλον και αύριο, να ζήσουν τα παίδια μας μισή ζωή χωρίς όνειρα;
Εδώ και 4 μήνες πήραμε την πρωτοβουλία κάποιοι κάτοικοι του Γεροβουνού με αφορμή το χαράτσι της ΔΕΗ και τα Μνημόνια και καλέσαμε «ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ» όπου καλούμε όσους θέλουν να αντισταθούν σε όλα αυτά.
ΤΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ! Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, καμιά οικογένεια χωρίς θέρμανση, κανένας συνάνθρωπός μας πεινασμένος, χωρίς ιατρική περίθαλψη, κανένας μόνος του!
Εκεί που το σύστημα και τα «παπαγαλάκια» του σπέρνουν την απελπισία, τη μοιρολατρία και την απογοήτευση, εμείς θα σπείρουμε την ελπίδα και τη διάθεση για αγώνα και διεκδίκηση.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 18/03/12 ΩΡΑ 11 Π.Μ. ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΕΛΙΝΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Συνέλευση γειτονιάς κάθε Κυριακή στις 11 π.μ. στο ΚΑΠΕ, στις εργατικές πολυκατοικίες Γεροβουνού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου