Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ιεροί (Βρεφονηπιακοί) σταθμοί

Μικρά Ιερά Μπίζνα ή Μεγάλη Θεία αναγκαιότητα;
Άγιοι Πατέρες έλεος!!! Άκρατος ο οίνος που προσφέρετε, αλλά ζαλίζει πολύ τους πιστούς πελάτες σας. Τα γράδα του πολλά...
Για προσέξτε Άγιοι σημερινοί πατέρες και οι μεθ’ υμών.
Οι τοτινοί Άγιοι και οι μετ’ αυτών λαϊκοί αλλοιώς τα μιλήσανε, αλλοιώς τα συμφωνήσανε για να μπει ο θεμέλιος λίθος.
Αληθινή Δωρεά η Δωρεά, όχι μπάσταρδα (ελέησον) πράγματα. Φιλανθρωπικό το ίδρυμα. Προσφορά στον τόπο το θεάρεστο έργο του. Για την φύλαξη των βρεφών της περιοχής, είπαν οι πατέρες και οι λαϊκοί. Ρητώς (από τα λεχθέντα άρρητα). Άνευ ουδεμιάς επιβαρύνσεως των γονέων υπό οιανδήποτε εφευρισκομένην προσχηματική δικαιολόγηση ως π.χ. τακτήν (μηνιαίαν) ΔΩΡΕΑΝ (!!!) του γονέως (!!!), άκουσον – άκουσον, προς το Ίδρυμα. Δηλαδή, Άγιοι Πατέρες, εδώ και ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός θα απεδέχετο πως πρόκειται περί μεγίστου θαύματος!!! Διότι, ανατρέπονται πλήρως και «αναιμάκτως» όλοι οι νόμοι της φύσεως. Έρχονται τα πάνω κάτω, που λένε και οι λαϊκοί. (Συμβαίνει; Δεν συμβαίνει; Ή συμβαίνει; ... Δείτε το...και μαρτυρήσατε τω Κυρίω...).
Τι συνέβη, θεοπρόβλητοι και μετεβλήθη ο υπό την σκέπην του Θεού οίκος, εις οίκον, σχεδόν εμπορίου;


Φύλακτρα, Δίδακτρα, άκρως τσουχτερά. Οι πάνες, τα μωρομάντηλα, τα λοιπά υλικά και έξοδα (παραστάσεων;) ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες άνεργων και χαμηλόμισθων. Και τους κανόνες Θεού, ανθρώπων και ιδρυτικών συμφωνιών και πράξεων. (αυτά είναι οι «δωρεές», των γονιών που λέμε).
Και έτσι, τεχνηέντως, αν όχι και προσχεδιασμένα Τρισμέγιστοι Άγιοι, οδηγείτε στην ανάλγητη εκδίωξη (οικειοθελή αποχώρηση, το λέτε υποκριτικά) των βρεφών των οικονομικά ασθενέστερων γονιών.
Για να φέρετε στη θέση τους, έτσι κυκλοφορεί, τα βρέφη των ημετέρων και των εχόντων. Παιχνίδι να γίνεται, δηλαδή. Παπαδίστικο, ίσως και όχι μόνο. Και τέλος, στην διαμορφωμένη, ήδη, κατάσταση.
Για επανελεγχθείτε, παρακαλώ. Πληρώνουν ΟΛΟΙ το ΠΡΕΠΕΙ τους; Και όταν λέμε ΟΛΟΙ, εννοούμε ΟΛΟΙ. Για να συνεννοούμεθα, δηλαδή. Ο-Λ-Ο-Ι.
Και αυτό δεν σημαίνει «σχηματικά» ούτε καθ’ υπέρβασην «δεκάτης».
Κοσμικοί Ιλαρίωνες, στον δρόμο σας προς τον παράδεισο φροντίζετε πρωτίστως «την σωτηρίαν της ψυχής». Ουχί μόνον της υμετέρας. Ωσαύτως, μην λησμονείτε την ερμηνεία του γρίφου «δυο πόρτες έχει η ζωή» ως και της προφητείας περί γηράνσεως και ξηράνσεως πνεύματος και καρδίας του γέροντος Παϊσίου.
Παραλλήλως, επαναναγνώσατε επιμελώς, φροντίσατε και εφαρμόσατε σχολαστικώς, έστω, μέρος των οδηγιών που περιέχονται στον «ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ», επιδεικνύοντες, οσονούπω, το αναγκαίον δια την περίστασην ιερό εύρος καρδίας και οσαύτως και κυρίως μη κλείοντες θύρας εν νυκτί τω αδυνάτω.

Εἴ τις εὐσεβής καί φιλόθεος, ἀπολαυέτω τῆς καλῆς ταύτης καί λαμπρᾶς πανηγύρεως.
Εἴ τις εὐγνώμων, εἰσελθέτω χαίρων εἰς τήν χαράν τοῦ Κυρίου αὐτοῦ.
Εἴ τις... Εἴ τις...
Ἡ τράπεζα γέμει, τρυφήσατε πάντες
(Το τελικό μήνυμα ...Τρισάμωμοι...)
Ο Πάσχων Θεός μεθ’ υμών (;)
Και δια την ευαγγελικήν αντιγραφή
Ιωσαφάτ
Τόπος και προφήτης


Υ.Γ. Τα βρέφη του Δήμου «περισσεύουν», Άγιοι και Λαϊκοί. Επ’ αυτού τι προτίθεστε να κάνετε; Αν επανάσταση, χρειάζεστε και τον λαό. Μην το λησμονείτε. Ακόμα παίζει ως βασικός παράγων. Αν, παρά ταύτα, την λύσην δεν δύνασθε ανεύρει, στραφείτε εις το μποζόνιον του κ. Χιγκς ή αναζητείστε την στα πλήρους μεταφυσικών νοημάτων πύρινα, επί της θράκας δηλαδή, χάι–κου σπληνάντερα–αποφθέγματα του Μεγίστου Μαΐστρου Ελευσινίου Ιεροφάντη Θεοδώρου του Π… του αφασικού. 
Και ύστερα από τας προσευχάς, όπως ανεμένετο, «ήρθαν οι μέλισσες».
Και ο Καλλικράτης. (Χωρίς ελέησον, έλεος και έλαιον…)
Ι-Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου