Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Αντιφασιστικά στα δυτικά της Αθήνας.

Αντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 22/10, 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Πετρούπολης 
Αντιφασιστική συναυλία το Σάββατο 26/10, 6.30 μ.μ. στην πλατεία Άλσους Ιλίου από την Γ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας και την Ένωση Π.Ε. Γληνός

Το δημοτικό συμβούλιο Αγ. Αναργύρων Καματερού για τη δολοφονία του Π. Φύσσα
Καθυστερημένα δημοσιεύουμε το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αφού κι ο Δήμος καθυστερημένα το εξέδωσε. Η δολοφονία έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου και το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα περίπου ένα μήνα μετά, δηλαδή στις 15 Οκτωβρίου (17η συνεδρίαση).
Το θέμα συζητήθηκε ως εκτός ημερήσιας διάταξης.
Ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης είχε τη δική του εισήγηση.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» πρότεινε δικό της κείμενο και το οποίο υιοθετήθηκε από την πλευρά της δημοτικής αρχής και συμφώνησε ο εκπρόσωπος της «Αλληλεγγύης».
Το ψήφισμα δεν αποφασίστηκε ομόφωνα μιας και τα παρόντα μέλη του συνδυασμού της δεξιάς Νίκος Νταηλάκης και Γιώργου Βερελής διαφώνησαν και δήλωσαν ότι «απέχουν της ψηφοφορίας διότι δεν συμφωνούν να έρχονται θέματα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν αφορούν τα δημοτικά δρώμενα». (!)
Εμείς να σχολιάσουμε για το παρόν ψήφισμα «κάλλιο αργά παρά ποτέ» και να σημειώσουμε ότι όντως, το ψήφισμα αυτό δεν αποφασίστηκε, έγκαιρα, σε έκτακτη συνεδρίαση, μιας και, ούτε η δημοτική αρχή τη συγκάλεσε, ούτε την ζήτησε και κανείς άλλος (!) 
Και τέλος, για να μην αδικήσουμε κανέναν, οι σύμβουλοι που απουσίαζαν ήταν οι Στ. Μαρινάκη, Ευγ. Ζαλαγκούδη – Ξύδη, Β. Μάρας, Χρ. Δανάκος, Ν. Τρίγκα
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου
“Το δημοτικό συμβούλιο Αγίων Αναργύρων-Καματερού καταδικάζει την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τη φασιστική ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
Οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών, η δολοφονική απόπειρα εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, μελών του ΚΚΕ, στο Πέραμα, η στυγνή δολοφονία του Π. Φύσσα, επιβεβαιώνουν την εγκληματική δράση της Χ.Α. που έχει στόχο να τρομοκρατήσει όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον παλεύει για τα δικαιώματα του.
Η Χ.Α. σηκώνει κεφάλι και στην περιοχή μας όπως αποδεικνύεται και από τα περιστατικά στο Καματερό: στο 1ο Λύκειο με την επίθεση και τις συνεχείς απειλές σε μαθητή μέλος της ΚΝΕ και τη μαζική καταστροφή προπαγανδιστικού υλικού για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο, ο ρόλος που καλείται να παίξει σήμερα αυτή η ναζιστική συμμορία: είναι η υπεράσπιση των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που θέλει τους εργαζόμενους σκλάβους με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα.
Είναι τσιράκια τους συστήματος, εχθροί του λαού, εχθροί κάθε λαϊκής διεκδίκησης. Απέναντι στις λαϊκές διεκδικήσεις υψώνουν δολοφονικά όπλα και αντιδραστικές θεωρίες.
Καλούμε το λαό των Αγίων Αναργύρων-Καματερού, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τη νεολαία, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους, να προστατεύσουν το λαό από το ναζιστικό δηλητήριο και τη δράση τους.
Έξω οι φασίστες από τα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.
Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι καταδικάζουμε την ιδεολογία και τη δράση της Χ.Α. και δεσμευόμαστε να απομονώσουμε κάθε έκφραση της στο δήμο μας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου