Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Συγκέντρωση κατοίκων για πυλώνες και χαράτσια

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-5 ώρα 12π.μ. επί της οδού ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ & ΑΙΟΛΟΥ
Ανακοίνωση - Κάλεσμα της Επιτροπής Κατοίκων της γειτονιάς των οδών Παπαφλέσσα και Αιόλου
Ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας είναι το μόνο αγαθό που διαθέτουμε και αυτό όχι για να το εμπορευτούμε, αλλά για να στεγαστούμε εμείς και η οικογένεια μας και αυτό θεωρείται και αντιμετωπίζεται από το κράτος {κυβέρνηση, δήμος}σαν έγκλημα που πρέπει να το πληρώσουμε δυο και τρεις φορές με τους αλλεπάλληλους φόρους, χαράτσια, τέλη και τις εισφορές που μας επιβάλλουν. Και ενώ μαζεύουν συνεχώς φόρους γύρω από το μοναδικό αγαθό μας την κατοικία, όταν είναι να φτιαχτεί μια πλατεία έρχονται και μας ζητάνε να την πληρώσουμε από την τσέπη μας. Αυτό ζητάνε και στην γειτονιά μας.
Ο δήμος απαιτεί από μας τους κατοίκους, πέριξ της μελλοντικής πλατείας Παπαφλέσσα και Αιόλου, να πληρώσουμε απαγορευτικά ποσά για την σημερινή οικονομική μας κατάσταση των λαϊκών οικογενειών της γειτονιάς μας, που φθάνουν έως της 20.000€!!!!!!

Και η μεγαλύτερη πρόκληση είναι, πως χρόνια τώρα κανείς δεν νοιάστηκε για την παρουσία των επικίνδυνων πυλώνων της ΔΕΗ μέσα στα σπίτια μας ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΊΗΣΗ τους.
Θεωρεί η διοίκηση του δήμου ότι με αυτή την πράξη για την δημιουργία της πλατείας, [ΖΩΣΜΈΝΗΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΎΝΔΥΝΟΥΣ ΠΥΛΏΝΕΣ], φροντίζει για την πραγματική ποιότητα ζωής των κατοίκων άραγε, με παιδικούς σταθμούς, κολυμβητήριο, σχολεία σε απόσταση αναπνοής από αυτούς;
Βοά η ανεξάρτητη επιστημονική κοινότητα από οικονομικά συμφέροντα και ο τελευταίος άνθρωπος για την επικινδυνότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας για την υγεία και την ζωή των ανθρώπων.
Τυχαίο μήπως πως τα περιστατικά καρκίνων και λευχαιμίας στην γειτονιά μας είναι αυξημένα;
Πόσο υποκριτική είναι η απόφαση της διοίκησης ότι είναι ενάντια στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τις κεραίες δίπλα στα σχολεία και τις κατοικίες και την ίδια ώρα φτιάχνει πλατεία, παιδικό σταθμό και άλλα, δίπλα σε πυλώνες της ΔΕΗ που παράγουν το ίδιο επικίνδυνη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Και μάλιστα ζητάει από τους κατοίκους να πληρώσουν αδρά για την πλατεία με τους πυλώνες. Εν ολίγοις ζητάει από το ήδη φτωχοποιημένο λαϊκό νοικοκυριό, για τα επόμενα 10 χρόνια, να μειωθεί το εισόδημα του από 5 -20 % ανάλογα με το ποσό που του αναλογεί.
Δεν αντέχουμε άλλη οικονομική επιβάρυνση, εμείς, τα συνήθη υποζύγια. Θεωρούμε πως με τους υπέρογκους φόρους και τα χαράτσια τα έχουμε πληρώσει πολλαπλά.
Αν θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας, -ΕΞΩ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΕΙ. Και τα χρήματα του πράσινου ταμείου χρήματα του λαού είναι.
Η πλατεία είναι χώρος κοινόχρηστος για όλη την περιοχή ,δηλ. δημόσιος χώρος. Υποχρέωση του δήμου και της πολιτείας να πληρώσει. Υποχρέωση του δήμου είναι να προστατεύσει τους κατοίκους από περαιτέρω φτωχοποίηση και να μην θέσει σε κίνδυνο κανένα λαϊκό σπίτι. Διότι η λογική που έχει αυτή η εισφορά, είναι η λογική ότι τα σπίτια μας είναι εμπόρευμα και με την δημιουργία της πλατείας παίρνει εμπορική αξία.
Λέμε πως η κατοικία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ,που στεγάζει τις οικογένειες μας και σαν τέτοιο απαιτούμε από τον δήμο και την πολιτεία να το αντιμετωπίζε, NA ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! –ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ –ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ –ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ << ΧΑΡΑΤΣΙ>>
ΚΑΜΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ - ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ – ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-5 ΩΡΑ 12 Π.Μ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΚΑΙ ΑΙΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου