Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΕΡΙ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Παρέμβαση της Δημοτικής Αναγέννησης στην Πολεοδομία Αιγάλεω

Νεότερα και αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία φωτίζουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση «αναψυκτήριο» και τις εργασίες στην πλατεία, μετά από τη σημερινή επίσκεψη του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης, Σωτήρη Ραυτόπουλου στην πολεοδομία Αιγάλεω.

Συγκεκριμένα:

Διαπιστώθηκε ότι όντως ο ιδιώτης που έχει αναλάβει το αναψυκτήριο, υπέβαλε αίτηση για «έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας», την ίδια μέρα που έγινε η καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα των Ραυτόπουλου, Νικητόπουλου, Τερζόγλου.

Η καταγγελία έγινε στις 2/9/2009 και η αίτηση έχει αρ. Πρωτ. 13559 με ημ/νία 2/9/2009.

Η Πολεδομία ενήργησε ταχύτατα και η αίτηση εγκρίθηκε αμέσως με ημερομηνία 3/9/2009, εν αντιθέσει με την αίτηση του Σωτήρη Ραυτόπουλου με ημ/νία 6/9/2009 της οποίας η τύχη ήταν άγνωστη μέχρι την 15/9/2009.
Αχρέωτη χαρακτηρίστηκε από αρμόδιο υπάλληλο της πολεοδομίας.
(Δείτε την πατώντας στην αριστερή εικόνα)

Εδώ είχαμε όπως βλέπετε διαφορετικές ταχύτητες.

Τι λέει λοιπόν αυτή η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας;

Η έγκριση αυτή αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο για το αναψυκτήριο και όχι για τις προεκτάσεις του. Αντιγράφουμε αυτολεξεί από την «Έγκριση» της Πολεοδομίας και αφορούν:

  1. Επισκευές όψεων και εσωτερικών ή εξωτερικών επιχρισμάτων και επισκευή κιγκλιδωμάτων χωρίς χρήση ικριωμάτων. (σημείο 2)
  2. Αντικατάσταση κουφωμάτων στα ίδια ανοίγματα. (σημείο 3)
  3. Αντικατάσταση στέγης νομίμων κτιρίων, κτιρίων που έχουν δηλωθεί με το Ν. 1337/83 και δεν έχουν ενταχθεί σε σχέδιο, και κτιρίων που είναι υφιστάμενα πριν την ισχύ του Β.Δ./09-08-55, εφόσον το συνολικό πλάτος στέγης δεν υπερβαίνει τα 7,50m και το ύψος της 2,00m, και εφόσον βελτιώνει την μορφή του υπάρχοντος, με βάση την έγκριση της Ε.Π.Α.Ε. ή με προσκόμιση φωτογραφιών εφόσον διατηρείται η μορφή του υπάρχοντος και εφόσον δεν γίνεται χρήση οπλισμένου σκυροδέρματος. (σημείο 5)
  4. Εσωτερικές διαρρυθμίσεις κτιρίων χωρίς παρέμβαση στα φέροντα στοιχεία (στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδερμα, φέροντες τοίχοι κλπ), και εφόσον δεν δημιουργείται αυθαίρετη αλλαγή χρήσης χώρου κατά το άρθρο 5 του ΓΟΚ. (σημείο 6)
(Δείτε την πατώντας στην παρακάτω εικόνα).


Όταν εξηγήθηκε από τον Σ. Ραυτόπουλο ότι οι εργασίες έχουν επεκταθεί σε χώρο της πλατείας και όχι μόνο στο χώρο του αναψυκτηρίου, αυτές χαρακτηρίστηκαν από την πολεοδομία «αυθαίρετες» και ο αρμόδιος προϊστάμενος τον διαβεβαίωσε ότι θα γίνει άμεσα αυτοψία.

Το θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον όπως εξελίσσεται και θα σας κρατάμε ενήμερους για τα τεκταινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου