Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ: ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δεν ξέρω πόσοι θυμούνται τον Ηλία Γιάτσιο, που ήταν Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επί δημαρχίας Τρίγκα, διαδεχόμενος τον Νίκο Νταηλάκη.
Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι αναστάτωσε το χώρο της έρευνας.
Ενώ διατελεί νομικός σύμβουλος της ΓΓΕΤ, προσελήφθη και στο Εθνικό Ίδρυμα Θαλασσίων Ερευνών με 18μηνη σύμβαση και εργολαβικό αντάλλαγμα 27.000 ευρώ.

Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση - καταγγελία της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Ερευνητικά Κέντρα:
«Η πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) στην συνεδρίασή του στις 11-9-2009 να προσλάβει τέσσερις υπαλλήλους καθ΄ υπόδειξιν του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), μεταξύ των οποίων είναι και ο κ. Ηλίας Γιάτσιος, νομικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ε&Τ, καταπατώντας κάθε ηθικό και νομικό κανόνα εν μέσω προεκλογικής περιόδου και χωρίς να προηγηθούν οι απαραίτητες προκηρύξεις, είναι πρόκληση και προσβολή για τον χώρο των Ερευνητικών Κέντρων-Ινστιτούτων..».

Και αν όπως μας πληροφορεί το blog http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/09/blog-post_8558.html ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης επενέβη άμεσα για την ανάκληση αυτής της απόφασης, η απόπειρα έγινε.

Εμείς πληροφορούμαστε όμως ότι στις προθέσεις του είναι να επανέλθει στα δημοτικά μας πράγματα.
Ακέφαλη η νεοδημοκρατική παράταξη, προσβάσεις στον κομματικό μηχανισμό έχει όπως και ότι εξακολουθεί να διατηρεί καλές σχέσεις με κάποια από τα τοπικά στελέχη της ΝΔ.
Όπως λένε όμως άσπονδοι φίλοι του, μια άλλη εκδοχή είναι πιο πιθανή.
Να συνεργαστεί με την παρούσα δημοτική αρχή, εξαργυρώνοντας έτσι, την όπως λέγεται υποστήριξη που είχε λάβει από τους κ.κ. Σαράντη και Σπανό κατά τις δημοτικές εκλογές του 2002 και εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του κ. Τρίγκα.
Θυμίζουμε ότι και ο Γιάτσιος δεν τα είχε βρει με τον Ταμπακίδη εκείνη την περίοδο και χάλασε η συνεργασία τους.

2 σχόλια:

  1. Μετά την αποκάλυψη από το blog μας για ΟΡΓΙΟ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, σήμερα ΑΝΑΚΛΗΣΗ της παράνομης απόφασης...

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/09/blog.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένας μετροπόντικας δεν χάνεται σ'αυτή τη χώρα. Έχει και συνέχεια η ιστορία του α-νομομαθούς. ΙΕΛ, ΓΓΕΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή