Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ (6)

Το μέλος του Δ.Σ. της ΓΑΙΑ Α.Ε., Νίκος Νταηλάκης, μας έστειλε για αναδημοσίευση το παρακάτω κείμενο, που βρίσκεται στον διαδυκτιακό του τόπο, http://www.asimvivastiporia.gr/seoweb/news.html

Όταν η αδυναμία διαχείρισης γίνεται … «Βούκινο»…

Στα τρία χρόνια της θητείας της η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να λειτουργεί με πρωτοφανή αδυναμία να διεκπεραιώσει ακόμη και τις στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες και οικονομικές της υποχρεώσεις. Με πολυδάπανες φιέστες και γιορτές γειτονιάς προσπαθεί να καλύψει την πλήρη διαχειριστική της αδυναμία. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει με συνεχείς αλλαγές της ημέρας και της ώρας, έτσι ώστε οι δημότες που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις να είναι ελάχιστοι και να «κρύβεται» η ανεπάρκεια αυτής της Διοίκησης σ’ όλους τους τομείς.
Ήλθε δυστυχώς το ‘μπάχαλο’ με το αναψυκτήριο της κεντρικής πλατείας (πρώην βούκινο) ν’ αποκαλύψει την πλήρη σύγχυση και διαχειριστική τους ανεπάρκεια!Αφού λοιπόν επί τρία χρόνια ‘κατάφεραν’ να ‘ρημάξουν’ και να διαλύσουν οικονομικά αυτό το επιχειρηματικό ‘φιλέτο’ στο κέντρο της πόλης, αποφάσισαν να το ενοικιάσουν σε ιδιώτη.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΑΙΑ Α.Ε. ήμουν ο μόνος που αντέδρασα παραθέτοντας δεοντολογικούς και οικονομικούς λόγους. Η ΓΑΙΑ Α.Ε. που διαχειρίζεται ως γνωστόν και το κοιμητήριο είχε και την υποδομή και την δυνατότητα να έχει κέρδη σημαντικά από την εκμετάλλευση του. (αν π.χ. συνυπολογισθεί η δυνατότητα τέλεσης και μνημόσυνων τις Κυριακές αφού γειτνιάζει άμεσα με τον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων).
Προσπάθησα να τους μεταπείσω με πολλά εύλογα επιχειρήματα και όταν δεν τα κατάφερα τους συνέστησα να προσέξουν την συμφωνία διότι θα υπάρξει πρόβλημα πολεοδομικό εάν επιχειρηθούν κατασκευές ριζικής ανακαίνισης.
Δυστυχώς δεν εισακούστηκα με αποτέλεσμα το σημερινό ‘μπάχαλο’ της πλατείας αφού με παρέμβαση της πολεοδομίας σταμάτησαν οι εργασίες. Παρ’ ότι εγώ ήμουν και θα είμαι υπέρ της λειτουργίας του αναψυκτηρίου από τον Δήμο και μόνον, αναγνωρίζω ότι και οι επιχειρηματίες που ξεκίνησαν αυτή την επένδυση ‘πληρώνουν’ σήμερα την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε μια Διοίκηση που λειτουργεί με πρωτοφανή προχειρότητα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ε. ΝΤΑΗΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου