Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Ευχάριστη η κινητικότητα των παρατάξεων ΑΠΟΔΡΑΣΗ και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στο θέμα της καταπάτησης της κεντρικής πλατείας Αγίων Αναργύρων από ιδιώτες με την πλήρη στήριξη και συμμετοχή της δημοτικής αρχής του κ. Σαράντη.

Πέραν των τοπικών πρωτοβουλιών είχαμε και την ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και ανάδειξη του θέματος από τον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 στο κόκκινο και το TV χωρίς σύνορα (TVXS)
Κάναμε μια προσπάθεια να τα παρουσιάσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, για την ευκολότερη παρακολούθησή τους και απομαγνητοφωνημένα για ανάγνωση:

TV Χωρίς σύνορα (tvxs.gr)
http://www.tvxs.gr/v24719

Πληκτρολογείστε στην παραπάνω διεύθυνση και διαβάστε το ρεπορτάζ του Μάριου Διονέλλη καθώς και τα ενδιαφέροντα σχόλια των αναγνωστών.

Οι δηλώσεις των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων Απόδραση και Δημοτική Αναγέννηση του Δήμου Αγίων Αναργύρων στο δια-δικτυακό κανάλι tvxs.

Δήλωση του Γιώργου Αθανασάκη
μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής της Απόδρασης




Απομαγνητοφώνηση: Πίσω μας βλέπετε την απόδειξη της πράσινης ανάπτυξης των νυν κυβερνώντων, καθώς επίσης και της δίωξης των αυθαιρέτων που εξήγγειλε η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Μπιρμπίλη.
Ο χώρος αυτός πίσω ήταν ένα ήπιας μορφής αναψυκτήριο δημοτικό, το οποίο με τον καιρό απλώθηκε με κάποια ημι-αυθαίρετα κιόσκια αλλά είχε ενσωματωθεί στον αστικό ιστό της πόλης, διότι ήτανε φθηνό, προσιτό στους δημότες και εν γένει ένας κόμβος, ένα κομβικό σημείο συναντήσεων των δημοτών.
Η δημοτική διοίκηση αφού κατάφερε να το βγάλει προβληματικό σε δύο χρόνια, το εκποίησε στους ιδιώτες, μέσω μίας δημοτικής ανωνύμου εταιρείας που έφτιαξε, οι ιδιώτες όπως βλέπετε έχουν κλείσει το ένα τρίτο της πλατείας με πανύψηλους παράνομους φράκτες ώστε να μην φαίνεται τι γίνεται μέσα και προχωρούν σε κατασκευή ενός μεγαθηρίου, το οποίο θα ξεπερνά τα 250 τ.μ. σε εμβαδόν, το οποίο θα προσκολληθεί στο ήδη νόμιμο υπάρχον και θα μας φτιάξουν μία ανάπτυξη κατά τα ειωθότα της νυν κυβερνητικής παράταξης. Η άδεια η οποία έχει δοθεί από τότε μιλάει για αναψυκτήριο. Εδώ απ’ ότι μαθαίνουμε, δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της δημοτικής ανωνύμου εταιρείας, πρόκειται να γίνει και καφετέρια. Και πιτσαρία. Μιλάμε δηλαδή για μία πολυκατασκευή, η οποία εμείς προσωπικά έχουμε αμφιβολίες ως προς την άδεια η οποία θα δοθεί σε αυτό εδώ το πράγμα από πίσω.
Οι ελεύθεροι χώροι δυστυχώς στους Αγίους Αναργύρους ολοένα και μικραίνουν. Και το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι οι Άγιοι Ανάργυροι έχουνε επιβαρυνθεί τον τελευταίο καιρό με τις γραμμές, τον προαστιακό ο οποίος περνάει από δω, και δυστυχώς όσοι χώροι ελευθερώνονται από αυτό το έργο, δυστυχώς μένουν σε μία άθλια κατάσταση, με συνέπεια ακόμα κι οι ελάχιστοι αυτοί χώροι οι ελεύθεροι που απομένουν, να πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν. Όχι όμως έτσι. Η δημοτική μας παράταξη από τότε που ξεκίνησε αυτή η παρανομία, αλλά και άλλες δημοτικές παρατάξεις, κινητοποιηθήκαμε άμεσα, καταγγείλαμε στην αστυνομία, κάναμε αιτήσεις στην πολεοδομία, απεδείχθη ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν άδειες, ει μη μόνον μια μικρή άδεια για μια έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, η οποία δεν καλύπτει αυτά τα πράγματα που κάνουνε μέσα, η πολεοδομία έκανε τις αυτοψίες της, διέκοψε τα έργα, όπως και σεις είδατε προηγουμένως τα έργα δεν διεκόπησαν, συνεχίζονται κανονικότατα, προτιθέμεθα λοιπόν εμείς με δεύτερη αίτησή μας στην πολεοδομία, η οποία έχει ήδη κατατεθεί, να δούμε ακριβώς την πλήρη εικόνα του έργου και να κινηθούμε και πολιτικά και κυρίως όμως νομικά εναντίον τους.

Δήλωση του Σωτήρη Ραυτόπουλου
δημοτικού σύμβουλου και επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης




Απομαγνητοφώνηση: Είναι πρωτοφανές μες την κεντρική πλατεία της πόλης, να ‘χει περιφραχθεί μ’ αυτό τον τρόπο – τον βλέπετε – τρία μέτρα ύψος, κι από πάνω ένα μέτρο λινάτσα για να μην βλέπουμε τι γίνεται εκεί πέρα.
Πρόκειται για καταπάτηση της κεντρικής πλατείας από τον ιδιώτη που έχει πάρει αυτή τη δουλειά, με τη συμμετοχή, όχι την ανοχή, της δημοτικής αρχής του κ. Σαράντη.
Εμείς σαν δημοτική παράταξη έχουμε αναδείξει αυτό το ζήτημα, το ‘χουμε βάλει στο δημοτικό συμβούλιο και μας απαντάνε ότι όλα είναι καλά κι ότι όλα είναι σωστά.
Έχουμε προσφύγει και στην πολεοδομία. Και η πολεοδομία τους σταμάτησε κατ’ αρχήν το έργο και μετά τους δώσανε μια άδεια μικρής κλίμακας. Μικρής κλίμακας που σημαίνει, ν’ αλλάξεις πορτοπαράθυρα, να κάνεις μικρές παρεμβάσεις στο ήδη υπάρχον αναψυκτήριο κι από κει και πέρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο.
Εδώ πέρα θέλουν να φτιάξουν ένα τεράστιο υπόστεγο, να πιάσουν τη μικρή πλατεία, όπως βλέπετε που έχουν περιφράξει, για να φτιάξουν ένα εστιατόριο τύπου Μπουρναζίου, καφετέριες δεν ξέρω τι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου