Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ

Ξεκινάνε σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις στο περιβαλλοντικό πάρκο ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο πλαίσιο του 36ου φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Το πρόγραμμα και λοιπές πληροφορίες για το φεστιβάλ βρίσκονται στο http://efestival.kne.gr/
Θεωρούμε ιδιαίτερης αξίας την πραγματοποίηση του φεστιβάλ, ενός τόσο σημαντικού πολιτιστικού και πολιτικού γεγονότος, στη γειτονιά μας. Όμως, ο χώρος που επελέγη, άνοιξε μια σειρά από ζητήματα, που με αρκετό ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε.
Μπορεί να μην έχουμε άποψη για τα περιβαλλοντικά κυρίως προβλήματα που μπαίνουν, αυτό είναι έργω των όποιων ειδικών, έχουμε όμως τη γνώμη ότι οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις ήταν τουλάχιστον υπερβολικές.
Τόσο ο καταγγελτικός λόγος της επιτροπής για τη σωτηρία του πάρκου όσο και ο ισχυρισμός της ΚΝΕ ότι κάποιος βρίσκεται από πίσω που κινεί τα νήματα ενάντια στο φεστιβάλ θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και να πραγματοποιούνταν ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος για την αποφυγή των όποιων πιθανών προβλημάτων ανακύπτουν. Αντιθέτως επελέγη ο δρόμος της δημόσιας αντιπαράθεσης όπου η επιτροπή άνοιξε το χορό με καταγγελία, υπήρξε απάντηση της ΚΝΕ, ανταπάντηση της επιτροπής, συζήτηση στα δημοτικά συμβούλια κλπ., τα οποία και μπορείτε να βρείτε:
ΚΝΕ: ΠΟΙΟΣ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ;
http://efestival.kne.gr/?p=349
Επιτροπή σωτηρίας του Πάρκου - Ανακοινώσεις
http://parkosos.tk/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου