Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Συμβασιούχοι: απόλυση ή υπήρχε κι άλλη λύση;

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ:
Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος μετά τη λήξη της σύμβασής του αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να πληρώνονται κανονικά και να έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Υστερα από εισήγηση του κομμουνιστή δημάρχου της Πετρούπολης, Θωμά Κοτσαμπά, εκλεγμένου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος μετά τη λήξη της σύμβασής του και να θεωρούνται όλοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εργαζόμενοι με σχέση αορίστου χρόνου.
Μάλιστα, όπως τονίστηκε, ακριβώς επειδή οι εργαζόμενοι καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες (καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, πολιτισμό, αθλητισμό κ.ά.) η έλλειψή τους θα υποβαθμίσει συνολικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες.
Από τον Ριζοσπάστη, του Σαββάτου 22 Γενάρη 2011
Επίσης από τον Ριζοσπάστη, του Σαββάτου 5 Φλεβάρη 2011
Οργανώνει λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές
Στις 6, 7, 9 και 14 του Φλεβάρη οι πρώτες συνελεύσεις με στόχο να οργανωθεί η πάλη για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων για την εργατική - λαϊκή οικογένεια
Λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές της πόλης διοργανώνει τις επόμενες μέρες ο Δήμος Πετρούπολης - με εκλεγμένη με το ΚΚΕ δημοτική αρχή - και έχει ανακοινώσει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στο σχετικό κάλεσμα που εξέδωσε για τις συνελεύσεις αναφέρει ότι οι προτεραιότητες που θέτει ο δήμος είναι:
  • Η πάλη για νομιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του δήμου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στην κατεύθυνση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος μετά τη λήξη της σύμβασής του και να θεωρούνται όλοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εργαζόμενοι με σχέση αορίστου χρόνου.
  • Η ελάφρυνση από κάθε είδους επιβάρυνση που έχει να κάνει με το δήμο (κατάργηση τροφείων, ελάφρυνση από συνδρομές σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες).
  • Η κάλυψη αναγκών σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία. Να μη γίνει καμία συγχώνευση - κατάργηση σχολικής μονάδας.
  • Η δημιουργία ελεύθερων χώρων (πλατείες - πάρκα) που θα είναι προσβάσιμοι σε όλο το λαό.
Σημείωση "Π": Οποιαδήποτε άλλη είδηση από το Δήμο της Πετρούπολης, διαδίδεται από αθώες λευκές περιστερές  χαρακτηρίζεται ως ανακριβής και σκόπιμα παραπλανητική!

1 σχόλιο:

  1. DHLADH O DHMARXOS PHRE MONO THN APOFASH KAI ESTEILE TOYS ANTHROPOYS NA TOYS PLHROSEI O PAPAKONSTANTINOY KAI NA TOYS ASFALISEI H KATSELH. TI MAGIA EINAI AYTH;

    ΑπάντησηΔιαγραφή