Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Πρόταση της Αλληλεγγύης για τους απεργούς μετανάστες

Η Αλληλεγγύη απευθύνει ανοιχτά προς το δημοτικό συμβούλιο πρόταση για:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
Εδώ και 24 ημέρες 287 μετανάστες που ζουν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα μας ξεκίνησαν απεργία πείνας στην Αθήνα (μέγαρο ΥΠΑΤΙΑ) και στο ΕΚ Θεσσαλονίκης, γιατί στερούνται τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής που ασκούν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Με την υπογραφή μάλιστα της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 δόθηκε η χαριστική βολή στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε. με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας – χώρα εισόδου του 90% των μεταναστών στην Ε.Ε.
Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αποτέλεσαν και αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η όποια ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, κατά παράβαση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, ήταν και είναι τα πρώτα θύματα της «μαύρης» εργασίας, με αποτέλεσμα να στερούνται τα Ασφαλιστικά Ταμεία μια σοβαρή πηγή εσόδων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Αναργύρων – Καματερού εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των απεργών πείνας. Έναν αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κινούνται ανεξέλεγκτα με ταχύτητα ηλεκτρικού ρεύματος.
Καλούμε την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας, να προχωρήσει στη νομιμοποίηση αποσυνδέοντας την ανανέωση της άδειας παραμονής, από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, σε συνθήκες μάλιστα καλπάζουσας ανεργίας, ώστε να μην μεταπίπτουν από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.
Περισσότερα: http://www.a-po-drasi.gr
Μήπως μια ευκαιρία στην αριστερά να τοποθετηθεί ενωμένα; Λέμε μήπως...

3 σχόλια:

  1. KAPIO POYLAKI MOY EIPE OTI O KOMMOYNISTHS DHMARXOS THS PETROYPOLHS APELYSE HDH 14 SYMBASIOYXOYS; MH MOY PEIS POS DEN TO EMATHES;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανάρτηση μας σε σχέση με το δήμο Πετρούπολης και τους συμβασιούχους δείχνει το δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει μια δημοτική αρχή. Το αν είναι συνεπής στην πολιτική της κρίνεται. Δεν είμαστε blog της Πετρούπολης, δεν έχουμε καθημερινό ρεπορτάζ, ούτε φυσικά απολογητές του δήμου. Όντως δεν ξέρουμε για 14 απολύσεις, μπορούμε όμως να σας πούμε ότι σήμερα το δημοτικό συμβούλιο έχει ως θέμα την ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ καθώς και μια είδηση από το blog του συνδυασμού ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΝΑ ΖΕΙΣ όπου γίνεται για τρεις εργαζόμενους που εξαιρέθηκαν από την σχετική απόφαση του Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EINAI ALLO DHLADH NA SE APOLYEI ENAS KOMMOYNISTHS KAI ALLO NA SE APOLYEI ENAS PASOKOS; TI DROMO EDEIXE O DHMOS PETROYPOLHS STOYS 14 ERGAZOMENOYS;

    ΑπάντησηΔιαγραφή