Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων για τη Σωτηρία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνη Τρίτση"
Θεωρούμε απαράδεκτες τις ενέργειες του φορέα διαχείρισης να προβεί σε εκμίσθωση ακινήτου του πάρκου για τη δημιουργία οικο-αναψυκτηρίου. Τέτοιες πρακτικές οδηγούν τελικά στη λογική να μαζέψουμε χρήματα απ' όπου και όπως μπορούμε. Μας βρίσκει εντελώς αντίθετους καθώς θεωρούμε σημαντικό το πάρκο να συντηρείται με άμεση χρηματοδότηση για τα ελάχιστα έξοδα που χρειάζεται για την καθαριότητά του. Οι υπερφουσκωμένες δαπάνες θεωρούμε ότι είναι ψευδείς προκειμένου να δικαιολογήσουν την ανάγκη εξεύρεσης πόρων. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι από αυτές τις πρακτικές οι μόνοι που δεν έχουν ωφεληθεί είναι το πάρκο, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που το απολαμβάνουν όπως είναι χωρίς επιπρόσθετες "παροχές". Άλλωστε, τα πάρκα, όπως και τα δάση, οι θάλασσες, τα βουνά δεν έχουν ανάγκη κανενός είδους φορέα να τα διαχειριστεί.
Υ.Γ. 1.Απαιτούμε την άμεση οριοθέτηση του πάρκου και την απομάκρυνση κάθε είδους παρεμβάσεων (περιφράξεις, μπάρες, θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών)
Υ.Γ. 2. Μπράβο στον Αγρό για την αποτελεσματικότητα της κινητοποίησης που έγκαιρα συγκάλεσε και ακύρωσε τη σύναψη της σύμβασης για το οικο-αναψυκτήριο της κάτω λίμνης.
Από το http://www.parkosos.tk/

Για ένα διαγωνισμό που δεν έγινε ποτέ!

Η παρέμβαση της συλλογικότητας του Αγρού, μαζί με αλληλέγγυους-ες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, απέτρεψε την πραγματοποίηση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση μιας ακόμη «οίκο»-καφετέριας μέσα στο πάρκο. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής μας στα γραφεία του φορέα διαχείρισης του πάρκου, κρεμάστηκε πανό στην πόρτα, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος σε κάθε ενδιαφερόμενο διαγωνιζόμενο, ενώ παραμείναμε στο χώρο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των προσφορών.
Η παρουσία αστυνομίας στο χώρο όπου είχε καλεστεί η συγκέντρωση, μόνο ως προκλητική θα μπορούσε να εκληφθεί, γι’ αυτό «ευγενικά» αυτή τη φορά τούς ζητήθηκε να απομακρυνθούν.
Στεκόμαστε αμετακίνητα ενάντια σε όσους σχεδιάζουν να λεηλατήσουν το πάρκο εμπορευματοποιώντας το, ενάντια σε κάθε οικο-επιχείρηση, που βαφτίζεται έτσι για να χρυσώσει το χάπι της οικονομικής «αξιοποίησης» του πάρκου. Όλοι εκείνοι οι επισκέπτες και επισκέπτριές του, που επιθυμούν να το χαίρονται χωρίς μαγαζάκια και χρηματικά αντίτιμα, χωρίς φράχτες, χωρίς ειδικούς και διαμεσολαβητές, βρίσκονται ήδη μπροστά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου