Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένας μόνος του

Παρέμβαση των ανοιχτών συνελεύσεων του Καματερού την Τρίτη 29-11 στο Δημοτικό Συμβούλιο και το πρωί της Τετάρτης 30/11 στην ΔΕΗ των Αγ. Αναργύρων.
Η παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο από την συνέλευση της περιοχής του Αγ. Τρύφωνα (Καματερό) αποφασίστηκε στην πρώτη συνέλευση της περιοχής που έγινε την Κυριακή 27/11.
Βασικό αίτημα είναι να παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο ώστε να αποσύρει η δημοτική αρχή τις απαιτήσεις πληρωμής δημοτικών τελών που έχουν σταλεί από το Δήμο σε συμπολίτες μας, οι οποίοι επί αρκετούς μήνες τώρα ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω αδυναμίας πληρωμής του. Ταυτόχρονα να στηρίξει οικονομικά τους μακροχρόνια ανέργους της Περιοχής. Επίσης προκλήθηκε να πάρει θέση το δημοτικό συμβούλιο στηρίζοντας τους πολίτες που δεν μπορούν και δεν θέλουν να πληρώσουν το Χαράτσι της «ΔΕΗ».
Η δημοτική αρχή προσπάθησε να αποφύγει την επί της ουσίας δέσμευση διαχωρίζοντας τους δημότες σε έχοντες και μη. Με τον γνωστό «εξορθολισμό» του συστήματος που προσπαθεί αφενός να διασπά τον λαό που παλεύει και αφετέρου να αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνείας όσον αφορά τους «έχοντες». Η συνέλευση αρνήθηκε να συζητήσει ένα τέτοιο διαχωρισμό και απαίτησε από το δήμο να ταχθεί ξεκάθαρα ενάντια στα χαράτσια και να στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων. Η δέσμευση του δήμου ότι θα μεσολαβήσει προκειμένου να επανασυνδεθεί η ηλεκτροδότηση σε σπίτια που είναι χωρίς ρεύμα εδώ και μήνες είναι μια πρώτη νίκη των συνελεύσεων.
Την Τετάρτη το πρωί μέλη των ανοιχτών συνελεύσεων συγκεντρώθηκαν στην ΔΕΗ των Αγ. Αναργύρων και για αρκετές ώρες σε μια παρέμβαση που στόχο της είχε να διαδώσει την συγκρότηση συνελεύσεων και να καλέσει τους δημότες του Καματερού και των Αγ. Αναργύρων να αντισταθούν στα άδικα χαράτσια. Με όπλο τη μαζική αντίσταση να βάλουμε όλοι μαζί φραγμό στην βίαιη επίθεση που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι. Η θετική ανταπόκριση όλων ανέδειξε την αναγκαιότητα ύπαρξης των συνελεύσεων και την δυνατότητα συγκρότησής τους και σε άλλες γειτονιές. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την Κυριακή 4/12 στις συνελεύσεις.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στα χαράτσια.
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένας μόνος του.
Μαρ. Μαλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου