Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Η ΔΕΗ, το ΣτΕ και οι αντιστάσειςΣυζητήθηκαν χθες, 2/12, στο ΣτΕ οι 8 προσφυγές δικηγορικών συλλόγων και δήμων για την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το ΣτΕ έδωσε προθεσμία μέχρι τις 19 Γενάρη για την κατάθεση υπομνημάτων, ημερομηνία που λήγει το 80ήμερο των πρώτων λογαριασμών. Επίσης στις 20 Γενάρη αρχίζει η διαδικασία καθορισμού των λεγόμενων ευπαθών ομάδων. Ολα τα παραπάνω σημαίνουν πως καμία διακοπή παροχής δεν πρόκειται να εκδοθεί μέχρι τουλάχιστον το τέλος Γενάρη.
Ενας στους δύο λογαριασμούς που έχει αποστείλει η ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων και για τους οποίους έχει λήξει η προθεσμία αποπληρωμής τους δεν έχει ακόμη εξοφληθεί. Πέντε ημέρες πριν από τις 18 Νοεμβρίου οπότε και λήγει το σαρανταήμερο από την έκδοση των πρώτων λογαριασμών, διάστημα μετά το οποίο αρχίζουν βάσει του νόμου οι διακοπές ρεύματος, τα στοιχεία της ΔΕΗ δείχνουν ότι ανείσπρακτο παραμένει το 54%. Πρόκειται για τις πρώτες παρτίδες με το τέλος ακινήτων που εξέδωσε η εταιρεία στις 10-11 Οκτωβρίου, συνολικά 251.000, οι οποίες αντιστοιχούν σε εισπρακτέο τέλος ύψους 50 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, με στοιχεία της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου, η ΔΕΗ είχε εισπράξει 23 εκατ. ευρώ, παρέμεναν δηλαδή ανεξόφλητα άλλα 27 εκατ. ευρώ.
Υπάρχει, λοιπόν, ένα μικρό, πλην όμως υπολογίσιμο, διάστημα για να οργανωθούμε καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Ας το κάνουμε! Και αυτή την Κυριακή 4/12, όπως κάθε Κυριακή, θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις γειτονιάς σε διάφορες περιοχές της πόλης। Αναλυτικότερα:


1. ΑΤΤΑΛΟΣ: 11.00 π.μ. στο 8ο Δημοτικό σχολείο
2. ΓΕΡΟΒΟΥΝΟ: 11.00 π.μ. στο ΚΑΠΗ των εργατικών πολυκατοικιών
3. ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑΣ: 11.00 π.μ. στο 4ο Δημοτικό σχολείο
4. ΑΝΑΚΑΣΑ: στις 11.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Ανάκασας επί της οδού Αγ. Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου