Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ο αγώνας των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ είναι υπόθεση όλων μας

Παρασκευή, 25 του Γενάρη 2013, 9η μέρα απεργίας
Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 12 μ.μ. και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών μετά από πρωτοβουλία σωματείων του κλάδου καθώς και του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων. 
Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά προκήρυξαν 24ωρη Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική, καθώς και Παναττική – Πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 µέχρι τις 4:00 το µεσηµέρι.(ΕΔΩ)
Εν τω μεταξύ φουντώνει το κύμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στα Μ.Μ. Μεταφοράς από την πλειοψηφία των εργαζομένων της χώρας. Πλήθος εργαζομένων συγκεντρώθηκαν στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια, δεκάδες σωματεία εργαζομένων προβαίνουν σε έκδοση ανακοινώσεων αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των Μ.Μ.Μ., ενώ παράλληλα γενικές συνελεύσεις σωματείων συγκαλούνται με σκοπό να καθορίσουν την στάση τους απέναντι στο κύμα κινητοποιήσεων που κατακλύζει τη χώρα! Τις απεργιακές κινητοποιήσεις στηρίζουν σύσσωμα τα κόμματα και οι οργανώσεις της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕη ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λκλπ.
Ο αγώνας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς φαίνεται ότι μπορεί να γίνει η σπίθα για έναν μεγάλο, ριζοσπαστικό, ενωτικό ξεσηκωμό του κόσμου της εργασίας απέναντι στις μνημονιακές-νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λεηλασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, της φτωχοποίησης των εργαζομένων και του ξεπουλήματος της χώρας.
Σχετικά:
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την γ.γ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα επισκέφτηκε στους απεργούς στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ (ΕΔΩ)
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία Γ. Σιφωνιός στο αμαξοστάσιο του Μετρό(ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου