Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων!

Συλλαλητήριο το Σάββατο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια διοργανώνει το ΠΑΜΕ με σύνθημα «Όχι στην επίταξη! Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων!»
Στην ανακοίνωσή του τονίζει:
«Το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο, καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το Σάββατο, 26 Γενάρη 2013 στην Ομόνοια, ώρα 11πμ. 
Καλεί τα Σωματεία, τους εργαζομένους, όλα τα λαϊκά στρώματα να δώσουν μαζικό μαχητικό παρόν. Να καταδικάσουν αποφασιστικά την επίταξη και να απαιτήσουν την άρση της εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους του Μετρό και σε όλους τους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους.
Η "σιδερένια φτέρνα" του αστικού κράτους (νόμοι, κατασταλτικοί μηχανισμοί, δικαιοσύνη, Μέσα Ενημέρωσης) με την οποία η συγκυβέρνηση επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση στη βάρβαρη πολιτικής της, για να στηριχθούν τα κέρδη και τα προνόμια των καπιταλιστών, πρέπει να τσακιστεί από την ενιαία αντίσταση και πάλη της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων. Πολλές φορές στο παρελθόν τέτοιου είδους αποφάσεις τσακίστηκαν κάτω από τη μαζική, μαχητική στάση των εργαζομένων και την αλληλεγγύη. Το παράδειγμα των ναυτεργατών με δεκάδες απεργίες σε συνθήκες επιστράτευσης δείχνει το δρόμο. Έρχονται νέα κύματα αντιλαϊκών μέτρων, αντιλαϊκών και αυταρχικών πολιτικών και απαιτείται από το εργατικό και λαϊκό κίνημα ανεβασμένη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα στην απόκρουσή τους. Αγώνας οργανωμένος, σχεδιασμένος για ρήξεις και ανατροπές, για να απαλλαγεί οριστικά ο λαός από το ζυγό των μονοπωλίων και τις δυνάμεις που τα υπηρετούν. Να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων! Να παρθεί τώρα πίσω η επίταξη!
Το πρωί της Παρασκευής σε παναττική στάση εργασίας (12 μ. μ. – 4 μ. μ.) προχώρησαν οι εργαζόμενοι του λεκανοπεδίου στον ιδιωτικό τομέα, μετά από απόφαση των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας και Λαυρίου. Η στάση αποφασίστηκε ως έκφραση καταδίκης της απόφασης της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς στις συγκοινωνίες και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους. Παναττική 4ωρη στάση εργασίας κήρυξε και το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών για τους Λογιστές και Βοηθούς Λογιστές από την 12:00 μ.μ. έως την λήξη του ωραρίου.
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου