Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό το λεκανοπέδιο!


Ο αγώνας συνεχίζεται!

Οι εργαζόμενοι παρακάμπτουν την επιστράτευση και κρατούν αναμμένη τη φλόγα
Για το χθεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ:www.902.gr 
Η σταδιακή επαναλειτουργία , μετά τη βαρβαρότητα της επιστράτευσης, του μετρό, των ΗΣΑΠ και του τράμ, δεν σημαίνει ότι σταματά και ο αγώνας των εργαζομένωνστις συγκοινωνίες. Κάθε άλλο!
Ο αγώνας στις συγκοινωνίες συνεχίζεται τις επόμενες μέρες με εναλασσόμενους ρόλους, με τη σκυτάλη των απεργιακών αγώνων να παίρνουν , τώρα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορείατρόλεϋ και προαστιακό!
Οι απεργοί στις συγκοινωνίες δεν απεργούν για να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες. Αντίθετα , οι αγώνες τους έχουν γίνει εκ των πραγμάτων σε αυτή τη φάση , η αιχμή του δόρατος μεγάλων και ζωτικών αιτημάτων που αφορούν όλο τον κόσμο της μισθωτής εργασίας τόσο στον δημόσιο όσο και στονιδιωτικό τομέα.
 Γιατί οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αγωνίζονται για να συγκρατηθούν οι μισθοί, να στηριχθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις και οι Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, να αποτραπούν οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις και τελικά να υποστηριχθούν τα εργασιακά δημοκρατικά δικαιώματα και η δημοκρατία στους χώρους δουλιάς.

Γι'αυτό ο αγώνας στις συγκοινωνίες δεν πρέπει να απομονωθεί και να τσακιστεί! Αντίθετα πρέπει να τύχει της πιο ευρείας αλληλεγγύης, παρά την ταλαιπωρία μας και να καταστεί αφετηρία για να βγούν στους δρόμους και άλλοι εργαζόμενοι σε ένα ενιαίο εργατικό-λαϊκό μέτωπο σε ΔΕΚΟδημόσιο καιιδιωτικό τομέα!
Xωρίς λεωφορείατρόλεϋ και προαστιακό σιδηρόδρομο θα μείνει η Αθήνα το Σαββατοκύριακο, λόγω της απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). Ακινητοποιημένα θα είναι επίσης τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.
Επιπλέον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, το Σαββατοκύριακο «δεν θα εξασφαλίζεται» η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλανεντίας» - «Αεροδρόμιο».
Στο μεταξύ, η απεργία στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, σε αντίθεση με την απεργία στο μετρό, κρίθηκενόμιμη από τα δικαστήρια, ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της επιστράτευσης. Το απόγευμα της Παρασκευής(25/1/13) τα δρομολόγια του ηλεκτρικού, του τραμ και του μετρό πραγματοποιούνται με τη συχνότητα που προβλέπεται για τα Σαββατοκύριακα.
Ακόμα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες που έχουν αγοράσει εισιτήρια για τις ημέρες τις απεργίας μπορούν να τα εξαργυρώσουν ή να προμηθευτούν «κουπόνι ταξιδίου» για άλλη ημερομηνία.
Με ανακοίνωσή της, η ΟΣΜΕ καταγγέλλει τη «σκληρή και απαράδεκτη απόφαση της επιστράτευσηςγια τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς» και ζητά την άμεση ανάκληση αυτού του «βάρβαρου και αντεργατικού μέτρου».
Παράλληλα ζητά να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στουςΟργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.
Πηγή κειμένου: ΙΣΚΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου