Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση του ΚΚΕ για την εγκατάλειψη του Πάρκου Τρίτση

Από το http://www.902.gr
Την άμεση επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης στο Πάρκο Τρίτση, που διεκόπη από τη ΔΕΗ λόγω ληξιπρόθεσμων απαιτήσεών της, την έκτακτη χρηματοδότηση του Πάρκου για τις επείγουσες ανάγκες του, αλλά και την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη φύλαξή του, ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη η Αχτιδική Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Τις τελευταίες μέρες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο Πάρκο Τρίτση από τη ΔΕΗ λόγω ληξιπροθέσμων απαιτήσεών της προς το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί μεγάλα διαστήματα διακοπών υδροδότησης και ηλεκτροδότησης λόγω μη τακτικής και επαρκούς χρηματοδότησης του Πάρκου, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο τόσο η βιοποικιλότητά του όσο και η ασφάλεια των επισκεπτών.
Η διακοπή της ηλεκτροδότησης του Πάρκου έρχεται να προστεθεί στην εικόνα εγκατάλειψης που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες του καθημερινά. Η σημερινή του κατάσταση δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής υποβάθμισής του για να εξυπηρετηθεί ακόμα παραπέρα η εμπορευματοποίησή του και η λειτουργία του με τη λογική της ανταποδοτικότητας. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως ένα ακόμα πεδίο δράσης και κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Το Πάρκο Τρίτση αποτελεί ανάσα για τη Δυτική Αθήνα και το λεκανοπέδιο συνολικά. Είναι λαϊκή περιουσία και η σωτηρία του πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο πάλης του λαού της Δυτικής Αθήνας. 
Απαιτούμε:
  • Άμεση επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη επειγουσών αναγκών.
  • Επαρκή, σταθερή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου